שאלה

שאלה

אולי קצת פילוסופית ולא קשורה לכאן. תינוק בחודשי חייו הראשונים - האם יש לו "צורך" להיות צמוד לאמא שלו כל הזמן או שדוקא הוא יתפתח טוב יותר אם הוא יתרחק ממנה לפרקי זמן קצרים ו"ילמד" להתעסק עם עצמו ולהעסיק את עצמו? (אני שואלת כי זכור לי שהייתי בסדנת הורים ונדמה לי שהמדריכה אמרה שגם תינוק "תורם" למשפחה בכך שהוא ישן ומשחק לבד ו"משחרר" את אמא שלו לזמן מה. האם יתכן שתינוק שלא מאפשרים לו את ההיפרדות הזו יהיה פחות תורם בעתיד ?)
 
האומנות להתאים את עצמנו לשלב ההתפתחות...

שלום רב, שאלה בדיוק במקום ולמקום הזה. היא שאלה פילוסופית - פסיכולוגית ויחד עם זה נגזרות ממנה יישומים. עם היוולדו חווה התינוק מעבר חד ונדרש באחת להסתגל ולסגל פעולות רבות. מעברים הם צמתים רגישים הדורשים התאמה והסתגלות. עם הלידה אחרי 9 חודשים של סימביוזה מוחלטת האם והתינוק נפרדים פיזית ( עם חיתוך חבל הטבור) אך אינם נפרדים פסיכולוגית. כדי שההיפרדות הפסיכולוגית תתרחש באופן מיטבי נחוצה הדרגתיות. לכן בחודשים הראשונים לחייו ( כחודשיים) הוא זקוק להיות צמוד לאם. אין לו עדיין יכולת חשיבה מופשטת. אם שנעלמת מטווח תחושותיו איננה. כיוון שאין לו אומדן זמן הוא גם בטוח שהיא נעלמה לצמיתות. חוויית האובדן מסבה לו דאגה רבה וחשש. אין לו יכולות לשמור על עצמו, לשרוד בגפו ולכן הוא זקוק לתחושה שיש מבוגר שדואג ושומר עליו. תינוק שתשתרש בקרבו האמונה שדואגים לו , שיחוש הגנה ובטחון יוכל בהדרגה ( נוכל בהדרגה, כפי שציינה המדריכה בקורס הורים) לאפשר לו לרכוש ביטחון, ותחושת יכולת להסתדר גם לבד. זהו תהליך מודרג ואנחנו שם להתאים את עצמנו לצרכיו המשתנים. מקווה שהבהרתי עצמי טוב, שאלות נוספות בעניין זה ובעיניינים אחרים יתקבלו בשמחה. עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.
 
תודה רבה

איך ניתן לדעת אם התינוק צריך את אמא 24 שעות (להיות במנשא עליה ולישון איתה במיטה) או שבין הארוחות וההחתלות הוא לא חווה אובדן ? ואיך ניתן לדעת מה ה"מינון" שצריך בגילאים אחרי חודשיים ?
 

עפרהבש

New member
תינוק עד 3 חודשים

תינוק עד 3 חודשים לפי דעתי הוא זקוק לאמא שלו לאוכל, חום ואהבה, אך אחרי זה הוא כבר לומד להיות קצת עצמאי ולהעסיק את עצמו, לכן לפי דעתי 4 חודשים מוסרים אותם כבר למעון או מטפלת והאמא יכולה לחזור לעבודה ולשגרה, שלא תביני אותי לא נכון הילד תמיד זקוק לאמא ולאבא לחום ולאהבה אך מנסיוני כשהילד הוא קטן ולומד להכיר אנשים אחרים הוא יותר חברותי, ותורם הרבה בעתיד ,כך שלפי דעתי אין לה מה לדאוג
 
ועד אז ?

גם עד גיל 3 חודשים האמא לא תמיד יכולה ורוצה להתמסר לו 24 שעות. יש גם אבא, סבא וסבתא, אחים גדולים. וגם יש זמן שהוא ישן. אם הוא יתרגל לישון על הידים של אמא שלו כל הזמן הוא לא יוכל לתרום לה...
 
נכון מאוד!

שלום רב, לכן, אפשר ורצוי להעזר בדמויות מטפלות נוספות. חשוב שתהיה דמות נוכחת, זמינה, ערנית לצרכיו. בשלב זה הילד מביע צרכים הוא עדיין אינו מפתח הרגלים. חשוב שהתינוק יירדם במיטתו, ילמד להירדם עצמאית זו מתנה גדולה להמשך עבורו ועבור המטפלים בו. בברכה, עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.
 
למעלה