שאלה

ssss100

New member
שאלה

היי, יש לי תואר בכלכלה( סיימתי השנה) ואני מעוניינת ללמוד לקראת המבחנים של הרשות לני"ע כדי לקבל רשיון של יועץ השקעות ומנהל תיקים. לפי מה שהבנתי אני צריכה לגשת ל 3 מבחנים: אתיקה , מקצועית א ומקצועית ב. כמו כן ראיתי שבמועד החורף הקרוב ניתן לגשת לכל שלושת המבחנים (ולא רק לאתיקה ולחכות למחזור בחינות הבא). יש לי מספר שאלות: 1. האם זה משהו חד פעמי העניין שניתן לגשת לשלושת המבחנים באותו מחזור? 2. האם ניתן ללמוד לכל השלושה ביחד. בהנחה שעוד לא התחלתי ללמוד? 3. אני שוקלת ללמוד לבד למבחנים האם זה ריאלי? 4. איפה ניתן להשיג ספרים שמכילים את כל החומר לשלושת המבחנים? ראיתי כל מיני המלצות על ספרים, אבל אני לא ממש הצלחתי להשיג אותם. ובמיוחד את הספר של מקצועית ב לא ראיתי שקיים כזה. אשמח לתשובות בהקדם. תודה מראש.

תשובה מאמי

1. זה לא משהו חד פעמי זה חוק חדש שנתקבל. במחזור האחרון זה לא היה. אני עדין נבחנתי במחזור האחרון וב"ה סיימתי את כל ארבעת היסודות ועדין לא יכלתי להמשיך למקצועיות כי החוק הזה עדין לא היה. 2. את יכולה ללמוד לשלושתם ביחד. אין דבר העומד בפני הרצון. אני למדתי לבחינה באתיקה לא הרבה זמן וב"ה הבאתי אותה במכה ראשונה. המקצועיות גם לא קשות במיוחד אם סיימת תואר בכלכלה את נראית לי חכמה ותעמדי בזה. 3. זה ריאלי מאד ללמוד לבד. אני הצלחתי לעבור את ארבעת היסודות ברוך השם לבד. ואם אני יכול אז כל אחד יכול. נ.ב. אשמח לעזור לך אם תרצי עוד. [email protected] 0547-905-287

noam4u

New member
תשובות

שלום להלן תשובות לשאלותיך, מקווה שאענה להכל, אם לא, תרגישי חופשיה לשאול עוד 1. לא ידוע, זה לא נקבע בתקנה או חוק, כרגע זה פתרון ביניים שהרשות קבעה כדי להסיר את חוסר הוודאות לגבי הרפורמה. עם זאת, אני לא חושב שהם יוכלו לחזור בהם מהעניין בסמסטר הבא. 2. כן, קצת גבולי אבל כן. יש שלושה שבועות בין המבחן באתיקה למבחן במקצועית. עם זאת, שלושה שבועות לא יספיקו לך. תצטרכי ללמוד במקביל לשניהם. 3. כן, הרבה עשו זאת לפניך והרבה אחריך. 4. אנחנו הוצאנו ספרי לימוד ממוקדים לבחינה בכל המקצועות, וכולם מעודכנים לחודש יוני השנה, כולל כל השינויים והעדכונים הרלוונטיים, תוכלי לקבל עליהם פרטים במשרד שלי. חוצמזה, יש כל מיני ספרים שכוללים את החומרים בסילבוס אבל לא משהו אחד ממוקד. לגבי מקצועית ב', אין ספר ממוקד כי החומר הוא אותו חומר כמו מקצועית א' עם דגשים אחרים. מקווה שעשיתי לך קצת סדר. יום נפלא

ssss100

New member
תודה רבה על התשובה ורציתי לשאול

לגבי הטופס ההרשמה באתר הרשות..צריך למלא שם באיזה רישיון אני מעוניינת ויש שם מנהל תיקים ויועץ השקעות כ 2 דברים נפרדים. מה מהם אני צריכה לסמן? לפי מה שאני יודעת מנהל תיקים חייב לעבור גם את המבחנים של יעוץ השקעות אז אני צריכה לסמן מנהל תיקים? זה מכיל גם את יעוץ השקעות? ולגבי הספרים, יש לי את הספר של כנרת רצון , את המהדורה מפברואר האחרון זה מספיק מעודכן ומקיף? כי אני רוצה לקנות את הספר שלכם במקצועית א ורציתי לדעת אם יש צורך גם בספר של אתיקה או שהספר של כנרת מספיק? לגבי מקצועית ב, אם אני לומדת באופן עצמאי איך אפשר להתכונן באופן ממוקד לבחינה ללא ספר? אפשר להסתדר אם אני אדע את החומר של מקצועית א בצורה טובה? או שיש עוד משהו שניתן לעשות? תודה רבה!

noam4u

New member
תשובה

היי תסמני מנהל תיקים, תכלס זה שטויות.... לא משני מה תסמני תוכלי להיבחן. זה בעיקר לצורך סטטיסטיקות. מפברואר היו שינויים בחוקים, אז תשימי לב כי יש עדכונים. לפני שבועיים הוצאתי את המהדורה החדשה של הספר שלי כולל כל העדכונים. לבחירתך, את יכולה לקפוץ למשרד לראות עד כמה העדכונים מקיפים ולהחליט. (עדכונים בחוק החברות, חוק השקעות משותפות ובחוק הסדרת העיסוק). לגבי מקצועית ב', את יכולה לקחת סדנא בנושא. החומר הוא אותו חומר אבל עם דגשים אחרים של ידע מאקרו בשוק וכו'... מקסימום דברי איתי טלפונית ואסביר לך את ההבדלים העיקריים בין א' לב'.

ssss100

New member
לא עונים לי במשרד

הוא נמצא בת"א?כי באתר ראיתי שיש לכם משרד גם בראשון.. ואפשר לקנות את הספרים במקום?

noam4u

New member
תשובה

היי לא, המשרד הוא רק בתל אביב, אעדכן את האתר.... הילה נמצאת עד 17:00 בדרך כלל. יכול להיות שיש עומס טלפונים אבל תנסי שוב, או שלחי לה מייל

סיון1407

New member
שאלה בנושא

מה רה אם נרשמים גם לאתיקה וגם למקצועית ולא עוברים אתיקה האם ניתן להיבחן למקצועית א ולא פחות חשוב מה לגבי התשלום של הבחינה?

למעלה