שאלה

tomel

New member
שאלה

מה החשיבות של ההדפסה של החוברת ראשונה, שניה ואליך? יש לי כמה חוברות שהן הדפסה שניה ורביעית אבל יש לי אחת שהיא הדפסה ראשונה אבל היא חדשה אז האם זה אומר משהו?

ben kanobi

New member
זה קשור לערך אספני

אבל זה שהוחברת היא הדפסה ראשונה לוו דווקא אומר שהיא שווה יותר זה תלוי איזה חוברת זו לדוגמא -green arrow של קוין סמית ההדפסה הראשונה שווה בכ-5 דולר או יותר (אני לא זוכר בדיוק) מההדפסה השנייה והשנייה שווה יותר מהשלישית דרך אגב יש לי גם כמה שאלות 1-חזרתי לקרוא ספיידרמן לפני זמן מה (בגלל ג´ מייקל סטרזינסקי) ושמתי לב שעד גיליון 37 הנייר הוא נייר עיתון (direct edtion) ומאז זה נייר איכותי האם כל ההדפסה ככה? 2-אמרתם שאם לא רשום כלום זו הדפסה ראשונה אבל לי יש חוברות רבות שכתוב בהן שזו הדפסה ראשונה-האם זה בגלל שלחברות שונות יש פוליסות שונות בקשר למיספור? תודה מראש לעונים

תשובות

1. כן, ככה זה אמור להיות. סופסוף נפל האסימון בחברות הגדולות שצריך גם להשקיע בנייר של טייטלים רציניים כדי שהערך שלהחוברות יעלה ואו ישמר. (ד"א ישנן כמה חברות שלא מוציאות על נייר עיתון לחלטוין מתוך אידיאולוגיה ע"ע אימג´). 2. גם, כן, לכל חברה יש את הג´וק הפרטי שלה בנושאי מספור וקטלוג. בDARK HORSE למשל כותבים כמעט תמיד את מספר ההדפסה מתוך נק´ הנחה שידפיסו שוב את רוב החוברות. אצל מארוול ודיסי זה קצת שונה בגלל ריבוי הטייטלים וכ"ו. ד"א בTP נהוג בד"כ לכתוב את מספר ההדפסה גם בהדפסה הראשונה (שוב, מתוך הערכה שלTP מוציאים הרבה יותר הוצאות נוספות). ויש גם עניין שיווקי- הכותרת FIRST PRINTING עשויה בשילוב עם הכותרת הנכונה למשוך אנשים לקנות את החוברת/טייטל/TP.

ben kanobi

New member
תודה

אבל מה זאת אומרת כותרת? זה כתוב בד"כ בשורה התחתונה בעמוד השער הפנימי זו לא כותרת

אין לי כרגע דוגמא לסרוק אבל...

בחור יהודי אחד שברח לי שמו הוציא לפני זמן מה, ספר שמאגד את עבודתו בעיתונים יהודיים בניו יורק והחוף המזרחי+ כמה סיפורי יהודים מצחיקים אחרים. לספר קראו הופלי פופל ג´ואיש קומיק בוק. (HOPELY POPEL JEWISH COMIC BOOK), ועל כריכתו באותיות מאירות עיניים היה כתוב (תחת שם הספר כמובן): FIRST PRINTING EDITTION OF THE FIRST JEWISH COLECTION HUMOR COMIC BOOK SERIES. סתם דוגמא אחת: גם על DIGITAL VAMPI #0 היה כתוב על העטיפה FIRST PRINTING ןכ"ו קלישאות כמו GET IT NOW .

למעלה