שאלה

INBAR1232

New member
שאלה

שלום , יש לי כאבים ממש חזקים בעצם השוק והמאמנת שלי אומרת שזה שיברי מאמץ בנוסף חשוב לי לציין שזה כבר חצי שנה ... אם למישהו יש עצה מה לעשות כדיי למנוע כאבים , זה יעזור לי מאוד ! תודה ...

אמא לה3

New member
שלום ענבר

כמה דברים... ראשית, הייתי פונה לרופא אורטופד. שברי מאמץ צריך לאבחן. באם זאת הסיבה ואין שיפור במצב כבר חצי שנה הרי שהמצב לא טוב. כמה דברים שאמורים להקל על הכאב (שוב, אם הרופא אכן אבחן שבר מאמץ) והם: 1. .מנוחה-הפחתת תדירות ועצימות האימונים או מנוחה מוחלטת. 2.קירור מקומי. 3.שימוש בחומרים אנטי דלקתיים. 4.גמישות ומתיחות-שיפור הסיבים הקולגנים בשרירים. 5.חיזוק השרירים(בעיקר ככופפי כף הרגל,במקרה שהכאב בשוק) מקווה שעזרתי ורפואה שלמה!

INBAR1232

New member
בנוסף

קודם כל ... תודה רבה ! הייתי אצל אורטופד... וחוץ מלנוח הוא לא אמר כלום (בפעם הראשונה ) בפעם השנייה אותו אורטופד אמר שאם זה ככה לא עובר ... אולי שווה לעשות בדיקת דם לבדוק סידן וכל מיני כאלה... כי הוא לא רואה שיש לי מגבלה כלשהי , אני לפעמים שמה וולטרן לפני \ אחרי אימונים ... זה לא הכי עוזר ... פעם ב - מרגישים ממש שינוי קטן . והכאבים עצמם הולכים וחוזרים.

FIRES SHADOW

New member
שברי מאמץ

הוא שלח אותך לצילומים כלשהם? כי שברי מאמץ יראו ברנטגן רק במקרים חמורים מאוד-הקלים יותר יראו במיפוי עצמות. ואז באמת הפתרון הוא מנוחה ועומסים קלים עד שהאיזור יתחזק מספיק בשביל לשאת בעומס שאת רגילה אליו

INBAR1232

New member
הוא לא שלח לצילום .. אבל

הוא לא שלח לצילומים ... אבל אני לא מאמינה שזה מגיע לדרגה 3-4 אבל 1-2 בטוח ... אגב .. דיברו איתי על המיפוי עצמות פעם או פעמיים (המאמנת שלי ) ולא הבנתי בדיוק מה זה ... >< תודה רבה ! :)

גם לי היה את זה פעם כשהייתי מתעמלת

וזה ממש מעצבן! זה היה קורה לי בייחוד בנחיתות מסלטות קדימה. אין יותר מידיי מה לעשות. מנוחה והימנעות מביצוע תרגילים שגורמים לך כאבים כמובן מומלצים. מעבר למה שכתבו מעליי, אני ממליצה לך גם על ג'קוזי, זה גם כן עוזר טיפה לפעמים ונעים לרגיל...

Tammie

New member
לי דווקא היה קורה בנחיתה מגלגלון בלי ידיים...

אני חושבת שבדרך כלל הבעיה היא שלמתעמלות יש נטייה לא לנוח באמת. אני אומרת את זה מנסיון שלי עצמי ושל המתעמלות שלי- הרופא אומר לנוח שבועיים, אז נחים שבוע והכאבים מפסיקים אז חוזרים ולא מחכים את השבוע הנוסף. זה נכון שרופאים נותנים הרבה פעמים מקדם בטחון, אבל בכלליות אני בדעה של להקשיב למה שהרופא אומר, ואם חושבים שהוא טועה, ללכת לשמוע דעה נוספת ולא להחליט בנושאים כאלו בעצמנו. אני מקווה שהכאבים יעברו לך בקרוב! המון בהצלחה....

INBAR1232

New member
אני מסכימה איתך על הקטע עם המנוחה ...

תודה רבה ! אני תאמת מסכימה איתך שלא נוהגים לנוח מספיק , אבל אני באמת נחתי המון כשזה התחיל ה-מ-ו-ן ! אבל גם בגלל שזה התחיל לי בתקופה של שיא העומס על הרגליים שכל אימון הוא 4 פחות או יותר אז זה השפיע ... וגם לא מש הבנתי מה זה אז פשוט לא התייחסתי לזה כל כך ,ועכשיו כשעבר חצי שנה , אני מבינה שיש לזה המון משמעות ...

למעלה