שאלה?

yaniv3000

New member
שאלה?

למה סרטים בZONE 1 איכותיים יותר מZONE 2 בדקתי את NETRIX ב "1" הוא צרוב AC-3 448 KBIT ב"2" הוא צרוב AC-3 ב-384KBIT למה? למה קשה לצרוב באותה איכות?

לא תמיד. לפעמים באזור 2 יש גרסה

טובה יותר מאזור 1 (למשל "טראפיק"). זה תלוי בחברת ההפצה האזורית המפיקה את ה-DVD. זה נכון שגרסאות אזור 1 בד"כ טובות יותר, אני מניח שזה מפני שהקהל האמריקני הוא רווחי יותר (בעסקי הבידור האלקטרוני לפחות) ולכן שווה את ההשקעה.

Soak

New member
נכון

לעיתים אפילו גירסת איזור 4 היא העדיפה ביותר (כמו בסרטים "הזבוב" ו"עימות חזיתי"). גירסת איזור 1 היא בדר"כ הסטנדרט. בארה"ב יושב קהל הצרכנים הגדול ביותר בעולם של סרטי DVD וגם מקורם של רוב הסרטים הוא בהוליווד או במדינות אחרות בתוך ארה"ב. לכן בדר"כ איזור 1 הוא אולטימטיבי (וכמובן שגם לכך יש חריגים...)

jerri

New member
זה בהחלט תלוי. למשל בכל התחום של

סדרות טלויזיה שעוברות לDVD אזור 2 עדיף בהחלט. ההבדל בין אזור 1 של ´באפי´ לעומת האזור 2 שלו הוא שמיים וארץ. כנ"ל סימפסונס.

Soak

New member
במה סימפסונס יותר טוב?

לפי בדיקה שלי הגירסאות זהות.

jerri

New member
איכות התמונה טובה יותר וזה בדוק אם

כי אני מסכים איתך שדווקא הדוגמא של סימפסונס היא לא הכי מוצלחת. באפי לעומת זאת זו הדוגמא האולטימטיבית - איכות התמונה כל כך רעה באזור 1 שאתה ממש משוכנע שאתה צופה בוידאו ולא בDVD, והסאונד איום ונורא. הסיבה היחידה (אם זה בכלל שיקול ואני חלילה לא מזלזל בזה כשיקול, במיוחד לאור מצב המשק בארץ) לקנות אותו הוא העובדה שהמחיר שלו נמוך באופן משמעותי מהאזור 2 שלו. ובכלל, לחובבי סדרות טלויזיה אזור 2 הוא הכי מוצלח משום שיכולות לצאת בו סדרות שלמות שבכלל לא יוצאות באזור 1, או עונות שלמות (באפי למשל קיימת באזור 1 רק בשתי עונותיה הראשונות, בעוד שבאזור 2 יש4 עונות כבר - ואילו בלאקסטאר טוענים שיש להם את העונה הרביעית אם כי זה לא אמין לדעתי. כמו כן יש להם את 2 העונות הראשונת של סדרת הבת ´אנג´ל´ שבכלל לא יצאה באזור 1) הבעיה היא המחיר שהוא יקר בהרבה מאזור 1.

Soak

New member
זה פועל גם הפוך

"אוז" קיימת אך ורק באיזור 1. "הכי גאים שיש" קיימת רק באיזור 1. סאות´פארק - העונה הרשונה תצא בדצמבר אך ורק באיזור 1 ויש דוגמאות נוספות. מבחינת איכות התמונה הדבר היחיד הנכון הוא שבאיזור 2 שיטת השידור היא PAL ועל כן טובה יותר מ-NTSC האמריקאית. ל-NTSC יש 525 שורות אופקיות ול-PAL יש 625 אך זה תופס לגבי כל סרט ולאו דוקא סדרות טלוויזיה. אני מתקשה להאמין שמעבר להבדל זה יש הבדל במקור בין האיזורים השונים אך יתכן ואני טועה.

jerri

New member
אתה בטוח? יש את סאות´פארק באזור 2

(תבדוק באמאזון) ואוז אכן יצאה רק באזור 1 אם כי אני חושב שזה בגלל שזכויות הסל לשוק האירופאי שלה לא נמכרו במלואן. באשר להכי גאים, חוששני שהם גם לא יצאו באזור 2 - הזכויות להפצת אוברסיז לא נמכרו במלואן ואילו האנגלים והאוסטרלים לא יעכלו אותה בשל העובדה שמדובר בכל זאת בגירסא (די רעה, יש לציין) לסידרת מקור שלהם. בעיקרון, זכויות השוק בשוק האמריקאי הן כה מסובכות, גם מבחינת זכויות (שהן סיפור בפני עצמן) וגם מבחינת החברות עצמן. באופן מסורתי מתקיימת מלחמת עולמות בין 2 מחלקות בכל חברה: מחלקת ההפצה לחו"ל - שמנסה לשכנע ברווחיותה, ומחלקת הhome video שאחראית על היציאה בוידאו וDVD וגם מפיקה את כל הפיצ´רים הנוספים. כל אחת מהמחלקות מנסה לשכנע את החברה בנחיצותה ובתחום הסרטים למשל, מחלקת הHOME VIDEO קצת יותר מצליחה ממחלקת ההפצה (שמוכרת לpay ולPPV). בתחום סדרות הטלויזיה מחלקת האוברסיז מנצחת את מחלקת הhome video בגדול. במקרים רבים היא מונעת ממש בכוח יציאה של DVDים לשוק. העונה הראשונה והשניה של באפי בכלל לא היו יוצאות בDVD לולי בתמרמרות של קונים אמריקאים. כנ"ל עם ´פארמאונט´ ו-וויאג´ר.

Soak

New member
אוקיי

לא משנה הסיבה, בכל זאת יש מספר סדרות שיוצאות בלעדית באיזור 1. יתכן וכותרים רבים תקועים שם בגלל זכויות יוצרים למרות שכל אזרח אמריקאי יכול להזמין DVD מאיזורים אחרים אז הם לא השיגו בזה כלום... לגבי סאות´פארק, הסדרה יצאה באוספים שונים בצורה לא מסודרת. לאחרונה התבשרנו כי ב- 11/12 תצא לאור העונה הראשונה באופן מסודר, עם תוספות ופסקול הבמאי. ובינתיים זה רק באיזור 1.

jerri

New member
ושוב מחיאות כפיים לאמאזון ../images/Emo31.gif

האנשים האלו לא חושבים לעצמם שאולי הקונים שלהם מעוניינים ביותר מידע מ3 שורות לאקוניות? הם ממש מטריפים אותי עם הגישה הזאת, כמה חלמאות יכולה להיות באתר אחד? אגב, (בהנחה שיש לך כבר את העונה הראשונה) אתה מתכוון לקנות אותו?

Soak

New member
אני לא בטוח שאמזון אשמים ../images/Emo4.gif

יחסית לשאר האתרים הממשק שם טוב מאוד. פשוט הכותר הוכרז לפני שבועיים בלבד ולכן אין עדיין פירוט ותמונה. כך היה בהתחלה גם עם "אוז" ועם "בחזרה לעתיד" אבל אח"כ העמוד עודכן. אגב, כן אני מתכוון לקנות, אבל אין לי אף DVD של סאות´ פארק ככה שזה שווה במיוחד.

jerri

New member
האמריקאי פחות נורא מהבריטי הוא ממש

מעצבן שום פירוט כמעט חוץ מאזור וסאונד.

רומן ט

New member
אתה רציני? ../images/Emo2.gif

לא עשיתי השוואה בעצמי, אבל לפחות תיאורטית, סדרות טלביזיה אמריקאיות שצולמו/יוצרו במקור בוידאו NTSC, צריכות להיראות רע יותר ב-PAL עקב מחיקת פריימים. 2 העונות הראשונות של באפי אכן נראות רע - מכיוון שצולמו במקור ב-16 מ"מ. אני חושב שהן נראות רע באותה מידה (לפחות) באזור 2. יש לך את סימפסונס אזור 2? אם כן, הייתי מאוד שמח להשוות מול גירסת אזור 1 שברשותי. לגבי הזמינות, אתה צודק - זה בגלל הסינדיקציה בארה"ב של שידורים חוזרים של עונות ישנות.

jerri

New member
זה אכן נשמע מאד הגיוני. אבל החברה

הבריטית שהפיקה את האזור 2 של באפי דפקה שם חתיכת הפקה במיוחד בתחום הסאונד ועשו שיפוץ במיוחד בפרק angel (שלמי שיש את הגירסה 1 יודע שהוא יוצא רע ומגורען בעיקר בשל העובדה שמסדובר בפרק עם תאורה מאד אפלה) הבעיתי, ומכיוון שלי יש את האזור 1 ואת האזור 2 השאלתי בזמנו מחבר (מתוך סקרנות. קראתי באחד מהאתרים של באפי השוואה בין השתיים ורציתי לראות על מה כל המהומה), לי בכל אופן זה גם נראה הרבה יותר טוב. וגם למיטב זכרוני היו שם הרבה יותר אקסטרות ממה שיש (כמעט ואין אם נודה באמת) באזור 1. את עונות 3 ו-4 הזמנתי באזור 2 (מחוסר ברירה) ואני מאד מרוצה. אגב, מישהו יודע מה קורה עם הboxed set של העונה החמישית שבבלקסטאר טוענים שיש להם? כשאתה קורא את התוכן הם אומרים שהוא מכיל את ´כל פרקי העונה הרביעית´. מישהו הזמין אותו?

רומן ט

New member
סיבה אפשרית אחת:

מכיוון ש-PAL מכיל רזולוציה גבוהה יותר, לא נשאר מקום בדיסק, ועל כן נאלצו לדחוס יותר את הסאונד. אני לא טוען שכך אכן הדבר, זו רק אפשרות.

rubaja

New member
שלום..

קודם כל טוב לדעת שיש פורום DVD....אחלה דבר ורחלה אנשים יש כאן.. בקשר לאיזורים - איכות שידור PAL יותר טובה מ שיטת השידור NTSC מכיוון ש PAL מכיל 25 תמונות לשנייה ו NTSC 29.9 - זאת אומרת שהיו צריכים לדחוס את התמונה , דבר הפוגע בתמונה - לכן PAL יותר איכותי ...אבל!! אם הסרטים הודפסו בארץ והפכו אותם ל 3*4 אל תגעו בהם!!! ההדפסה כאן בארץ בין הגרועות ביותר! (לדוגמא - DRIVEN עם סטלונה שניראה כאילו צילמו אותו לפני 20 שנה..) אני אישית מעדיף זון 1 - אין לי בעיה עם תרגום וזה נכון שרוב התוספות מגיעות בזון 1 - למרות שאפשר למצוא דברים מאוד נדירים בזון 4 שלא יצאו בזון 1 לגבי הסאונד הכול שאלה (כמו התמונה) איפה עשו/הדפיסו אותם. נעים להכיר אותכם ואני מאוד נהינתי מהכניסה הראשונה שלי לכאן...

רומן ט

New member
ברוך הבא ../images/Emo24.gif ותוספת/תיקון

אתה צודק רק בהנחה שהסיגנל Interlaced. אם יש לך נגן Progressive Scan (או Line Doubler חיצוני), הבעיה הזו (שקרוייה 3:2 Pulldown) לא קיימת. ואז הבעיה היחידה הקיימת היא דווקא לחובת ה-PAL והיא שהסרט מואץ (מ-24 פריימים בפילם ל-25) ולכן הסאונד גם נשמע "מהיר וגבוה" יותר. -רומן

dudil

New member
איפה רואים את הביטרייט של ערוצי

הקול? דרך אגב, ציטוט מהאתר של דולבי - Typical applications include 384 kbps for 5.1-channel Dolby Surround Digital consumer formats, and 192 kbps for two-channel audio distribution.

למעלה