שאלה ..

muaythai

New member
שאלה ..

אז ככה חבר'ה, אם ברצוני להוריד בטן, אך מצד שני גם להשאר על מאסה (חיטוב), זאת אומרת להוריד באחוזי שומן, ולעלות במאסה טוב לרוץ למשך זמן או שעדיף לרוץ 20 דק' עד 40 דק' גג כל יום, ובנוסף לשלב אימון משקולות ועלייה במאסה ?! קצת בלבל אותי העניין הזה, אך בסופו של דבר - הכי חשוב זה להוריד את הבטן ולהשאר מחוטב! יש פה דברים שנוגדים אחד את השני, או שזה אפשרי ?! אשמח לקבל תשובות. בתודה, ושבת שלום לכולם. בברכה, ארז שוקרון.

CRAZY BOLI

New member
שלום ארז

אי אפשר להוריד שומן ממקום נקודתי או יותר נכון לומר שאין תרגיל "שמחטב" = שורף שומנים בבטן ... להוריד באחוז שומן ולהעלות במאסה זה תהליך שקורה בעיקר אצל מתחילים ואצל מתקדמים זה מאוד קשה עד בלתי אפשרי . בכל אופן אל תשכח שעם הגיל המקומות שהשומן נאגר אצל הגברים זה בעיקר בבטן + השרירים שאמורים להחזיק את הכל במקום (בעיקר הרחב בטני) הופכים עם השנים לרפויים יותר ואז הבטן עשויה להישפך החוצה גם אם אתה על אחוז שומן סביר . בכדי לרדת באחוז שומן אתה צריך להיות במאזן קלורי שלילי (קל) בכדי להעלות במאסת שריר אתה צריך להיות במאזן קלורי חיובי .

muaythai

New member
אוקי, עכשיו ..

אשמח להסבר לגבי המאזן קלורי שלילי והחיובי. זאת אומרת, להפחית בפחמימות (פסטות, תפו"א, אורז וכו'), ג'אנק פוד כמובן, וממתקים. להרבות במים, ולעבוד עם תפריט תזונה לחיטוב, יכול לשפר את קצב ההורדה באחוזי השומן?! מה שכן, חזה עוף יבש, סלטים, חלבונים מן הדגים ובבשרים שונים, ביצים וכו' .. אם הבנתי נכון. נ.ב. - האם להתאמן בבוקר כשקמים מוקדם (על בטן ריקה) הכי טוב בהורדת שומן ?! זאת אומרת, לשתות מים או קפה, ולהתחיל אימון בוקר (ריצה, אימון כוח קל וכו') ... תודה שוב פעם. ושבוע טוב. בברכה, ארז שוקרון.

SaBaGMaN

New member
אימון על בטן ריקה

לא יותר אפקטיבי מאימון שאכלת שעתיים לפני ארוחה מזינה ואם אני זוכר נכון יכול אפילו להזיק במידה ואתה תעשה פעילות אינטנסיבית. לדעתי אל תנסה להכניס את עצמך לכל מיני שיטות וקיצורי דרך. אני מאמין שהמצב לא ממש בעייתי זאת אומרת שאתה לא סובל מעודף משקל רציני,לדעתי תפחית בשתיה חריפה,מתוקה,ממתקים וג'אנק פוד (ידוע שאלכוהול ושתיה מתוקה מעודדים שומן בטני) תוסיף קצת חלבון וירקות לתפריט ותראה מה הולך. תנסה להיות בגרעון קלורי נמוך יחסית השינוי לא תמיד מגיע מהר וכמו שנאמר זה שילוב של גנטיקה. ככה שצריך קצת סבלנות. אם אתה לפני תחרות או משהו אז אפשר לקצץ קצת יותר בפחמימות ומים וזה יוריד לך מהמשקל. אבל אם בא לך לעשות את זה נכון ובהדרגה עדיף להצמד לתפריט נכון שגם יספק לך את כל מה שאתה צריך לפעילות ולא יזיק לך לבריאות. בנוסף תשתדל לישון מעל 7 שעות (חשוב מאד),תרבה במים. אם יש קצת עייפות אפשר להכניס עוד כס קפה לעיניין. להוסיף עוד שעה אירובי. אבל עצה שלי אל תוריד מהפחמימות באופן משמעותי או תנסה לעשות כל מיני קיצורי דרך כי זה לא יוביל אותך לשום מקום. הכי הרבה אתה תחתוך משקל ותחזיר את זה בזריזות ויש מצב שאפילו יותר. וחזה עוף אתה יכול לעשות בהמון שיטות,לא צריך לאכול את זה יבש כמו גומי. תשתדל להשתמש בשמן זית.

CRAZY BOLI

New member
ככה

מאזן קלורי חיובי - מצב בו ההכנסה הקלורית (מזון ונוזלים) יותר גדולה מההוצאה הקלורית (שנגרמת מעצם הפעילויות השונות של מערכות הגוף שפועלות במשך היממה וגם בפעילות גופנית) . מאזן קלורי שלילי - הפוך .... מאוד לא מומלץ להתאמן על בטן ריקה בייחוד לאחר ״צום״ של שינה ... בכל אופן אני לא תזונאי ואני חושב שמומלץ שתגש לתזונאי על מנת לבנות לעצמך תפריט מסודר .

muaythai

New member
אחלה!

תודה רבה לכולכם חבר'ה. עזרתם לי מאד .. אוס. בברכת שבוע טוב. ארז שוקרון.

למעלה