שאלה

שאלה

אני גר במושב גינתון (ליד נתב"ג) ורציתי לדעת האם תיהיה בעיה כלשהי להמריא ולנחות מאחוריי הבית (שרבול הנחיתה של נתב"ג עובר לא רחוק מהמקום)

מה הכוונה להמראה ונחיתה. ?../images/Emo121.gif

לאסף. מה כוונתך בהמראה ונחיתה מהבית ? האם במטוס קל , אז"מ, או כלי טייס אחר ? חשוב להבין כי הישוב שלך נמצא באזור בקרת נתב"ג, (חשוב לעיין ב-AIP) באזור זה לא ינוע כל כלי טייס כולל מצנחי רחיפה, ללא אישור מגדל נתב"ג. סביר להניח שלא תקבל אישור. גם אם תמצא "פירצה" בחוק לגבי כלי טייס כלשהוא שיוכל לנוע באזור ללא אישור, הצעתי לך שלא תעז ! להיות עם כלי קטן וקל לאחר ש -HEAVY (747 או דומא יעבור בסביבה, יעיף אותך לכל הרוחות - תרתי משמע. בכל מקרה פנה לרשויות לבדיקת הנושא. טיסה נעימה !

אני מדבר על אז"מ

כוונתי היא "לסלול" מסלול מאחורי הבית לאז"מ ובמקום להחנות ולתחזק אותו בראשון או בכל מקום אחר,פשוט להחנות אותו בבית. מה שאתה אומר נשמע לי הגיוני ביותר אבל במושב לידי (הפוך מנתב"ג) היה לפני כמה שנים מישהו שהיה גם כן ממריא ונוחת עם אז"מ מאחורי ביתו. אז אם מישהו מכיר את האזור ובדק פעם את אותה הבעיה אני אשמח לקבל תשובה נ.ב: האם ישנה אפשרות שנתב"ג יאשרו לאז"מ להמריא ולנחות בתוך בקרת נתב"ג בברכה אסף

רן בג

New member
התקנה קובעת...

שאין לתכנן מנחתי אז"מ בתוך CTR של שדות תעופה אזרחיים או צבאיים.בפועל קיימים מנחתים בשטחי השליטה של תל-נוף , חצור, ורמת דוד וזה לאור היכרויות אישיות עם נפשות הפועלות במערכת. "אם יש קשרים לא צריך פרוטקציה"..עובד מצוין גם כאן... טכנית, בתיאום מסודר ,קשר ומשמעות אין כל בעיה לתיפעול מנחתים באזורים כאלה כפי שזה מקובל במדינות רבות בעולם..

למעלה