קורה שהאופוזיציה עולה לשלטון... בגין?
1. לא. לפחות, לא בהכרח. 2. אתה מכיר את הבדיחה על הכפרי במסעדה שהזמין זיתים, ובכל נסיון לנעוץ מזלג בזית - הזית עף. נשאר זית אחרון... עכשיו היהודי (למה דווקא יהודי? ככה אבא שלי סיפר את זה) נזהר - מנסה בזהירות, הזית מתחלק הצידה. מנסה שוב --הזית מתחלק... בסוף ריחם עליו שכנו לשולחן, לקח את המזלג ונעץ במרכז הזית. אמר היהודי: "חכמה - אחרי שעייפתי אותו חצי שעה!" העתיד חמקמק הוא, וכל פעולה משנה אותו - מפצלת בין עתידים שונים. למשל: אם אכתוב את ההודעה הזו ואשלח , זה יגרור עתיד N1. אם אקום ואלך בלי לשלוח את ההודעה, זה יגרור עתידN2 . וכו'. יש עתידים פוטנציאליים שההבדל ביניהם זניח, אחרים - ההבדל ביניהם עצום. לדוגמה ההתנקשות ביורש העצר מסארייבו: אם הוא היה פונה לרחוב אחר, לא רק מותו היה נמנע, אלא אף מלחמת העולם הראשונה לא היתה פורצת בעקבותיו. (ועדיין, יש רק עתיד אמיתי אחד. כדי להבין את הפרדוכס לכאורה, תחשוב על חריצים שחרצו מים בחול: לכאורה היו המון אפשרויות למים איך לזרום - למעשה הם זרמN1 ו בצורה אחת בלבד, והשאירו חריצים מסוימים. כך זה היה גם לפני מעשה - רק שלא ידענו מראש!) כך שכל מעשה שלך - או של כל אחד - משנה את העתיד,בהרבה או במעט. וידיעת העתיד תשנה את המעשים... לרעה, כפי שתיארתי. 3. נגיד שאתה יודע מראש שהישגיך יהיו בינוניים והצלחתך בינונית. זה יקלקל לך את המאמץ להצטיין - שחשוב הרבה יותר מההישגים! ויקלקל לך את כל התקופה שבה הציפייה להצלחה גורמת לך לעשות את מיטבך! לא תעשה את מיטבך, כי למה לך להתאמץ? ואז תפסיד את בניית האופי והעצמה האישית, שחשובות הרבה יותר (בהסתכלות התפתחותית) מעצם ההישג... לא צוחקת עליך. מה גורם "לכם" להאמין? אני יכולה לדבר רק בשם עצמי, ואני לא בלב הקונצנזוס פה. הנה, כאן http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=122&MessageId=153749936 דיברתי על מצב החירום היוצא מן הכלל שבו מותר לא רק לקרוא עתיד, אלא גם לשנות אותו; ובעניין תוצאות ברורות: כאן (עוד הודעה שנמחקה באופן מסתורי - הופתעתי עכשיו לגלות) מוזכרים דברים כמו - להוריד גשם, לעצור גשם (טוב, אשחזר אותה מתישהוא, אבל זה שוב לעשות חיפוש בפורום - היא קישרה להודעות ישנות, של כמה אנשים) סורי- אם תעשה חיפוש בפורום charlila+גשם... למה נחנק לי הגרון לכתוב לך? מה אתה רוצה שאתה לא אומר? מה כוונותיך הנסתרות? או שהן לא שלך?