יש לי אלבום שאני מכינה שדפי האלבום הם מבריסטול שחור ..כמו של אלבומי חתונות... האים אפשר לצייר על זה באקריל והאים הצורה תישמר ולא תימרח גם אחרי סגירת האלבום וגם אחרי תקופה ארוכה??
אם תשתמשי באקריליק של יצרן טוב, יש להניח שהוא יחזיק יותר זמן מהבריסטול היבוש הוא מהיר מאוד הקפידי שלא להשאיר את המכחול הטבול בצבע מחוץ למים-אם יתיבש עליו הצבע אי אפשר יהיה להסירו. בגד שהתלכלך יש לנקות מיד- מאותה סיבה
כשהוא יבש, מבגדים במיוחד ולפעמים גם ממכחולים. לדעתי עדיף לא לנקות מיד בגד שהתלכלך, משום שאז הצבע נמרח ונספג בבד, ואז באמת הלך עליו. עדיף לא לגעת בכתם ולהשאיר לייבוש. אחרי שמתייבש, לגרד עם הציפורניים. יורד נהדר.
קיים בארץ צבע המותאם במיוחד לצביעה על חרסינה. הצבע על בסיס מים והשימוש בו קל. על מנת לקבע את הצבע יש לרסס ספריי מיוחד לאחר הצביעה. עמיד לחלוטין. אני קונה בחנות תחביב לכל העת בת"א, בר´ ברזילי. בהצלחה.
תשאלי במינרקו 1800798798 או בלאומי כימיקלים בפתח תקוה או את אןלמן "מרכז הקרמיקה" ביפו או את קרמיקון אזור חיוג 09 לדעתי צבעי זכוכית מאוד עמידים. אם יש לך, מרחי קצת על חתיכת אריח,יבשי נסי לנקות ותראי מה קורה. מובן שאת יכולה לנסות את אותו הנסוי עם אקריליק
צבעים לצביעה על קרמיקה מוכנה (אריחים במקלחת) לא קיימים אצל הספקים שציינת. אלה כתובות של יבואנים או סיטונאים שמספקים את הנדרש לענף הקרמיקה האומנותית. הצבעים שלהם (כולל אנגובים וגלזורות) חייבים לעבור שריפה בתנור על מנת לקבע אותם. הצבעים שהזכרתי טובים לציור על כל סוגי הקרמיקה/חרסינה, כאלה שכבר עברו את כל תהליכי הגימור.
אפשר גם להוסיף עיטור קנוי. בנחלת בנימין יש בחורה שמוכרת מדבקות לחרסינות, בדוגמאות יפהפיות ומושקעות. אריזה של 4 מדבקות עולה מששהו כמו 30 ש"ח, ויש בכל מיני גדלים.