שאלה

יותם32

New member
שאלה

שלום, שמי יותם אני בן 16 וברצוני להתייעץ איתכם (בעיקר עם מדריכים) על משהו. אני רוצה להקים שבט משלי אז איפה מתחילים או איך אתם הקמתם את השבטים שלכם? איפה אני רושם את השבט שלי והאם יש מספר מינימום של חברים?, איפה משיגים את המדים והסיכות המגניבות?, והאם אני צריך לגבות דמי חבר, ואם כן אז כמה? אני מודה לכם אם תוכלו לעזור לי ואשמח אם אנשים מהפורום ירצו להצטרף לשבט שלי.

MajorGad

New member
בדר"כ....

גרעין של בוגרי שבט (אחרי צבא) מסוים הולכים ומקימים שבט אחר באותה הנהגה.

חחח

זה מעורר גיחוך, אני חייבת לומר. "איך הקמתם את השבט שלכם?" "איפה משיגים את המדים והסיכות המגניבות?" אתה יודע בכלל מה זה צופים? היית שם בכלל? אתה באיזה שבט??

יותם32

New member
לא, אני לא...

לכן חשבתי שאולי אם אפנה לפורום הזה אולי אוכל לקבל כמה תשובות. אם זה כל מה שיש לך להגיד, שזה מעורר גיחוך, אז תחזרי לעיסוקיך הרבים (ואני בטוח שהם יותר טובים מסתם להעליב אנשים ששואלים שאלות) ותוותרי על התגובות המיותרות. את לא חושבת שחברים שלי לא צוחקים עלי שאני רוצה להקים שבט של הצופים (ואני אתן לך כמה מהדוגמאות היותר מעצבנות: למה לך להכנס לחברה המיליטריסטית הזאת שכל מה שמעניין אותם זה מדים ועיטורים,בשביל זה יש צבא. שהצופים הם סנובים ומתנשאים על כל שאר תנועות הנוער וחושבים שהם טובים יותר - ויכוח שהיה לי עם מד"צית במחנות העולים) הייתי בטוח שזו תנועת הנוער הכי טובה, אבל התגובה שלך גורמת לי לחשוב פעמיים, אלא אם מדובר במקרה ספציפי או בתפוח רקוב, אז כנראה שבאמת אני לא צריך להכנס לזה כי שנאה כבר יש מספיק מסביבנו, ואני לא רוצה חלק בדבר שרק תורם לאוירה הזאת.

יותם...

אני מצטערת שנתתי לך כזה רושם, אולי התגובה שלי באמת היתה מוגזמת. אנחנו לא סנובים ונקבל כל אחד בברכה. מה שבעצם רציתי להגיד זה שאתה לא יכול להקים ככה סתם שבט. תצתרף לצופים, לשבט שקרוב לביתך, תלמד על ערכי הצופים, תהיה אולי גם מדריך ואז תוכל לחשוב על הרעיון של לפתוח שבט משלך, כי אי אפשר סתם ככה לפתוח בלי שאין לך שום ידע. חוץ מזה אתה צעיר מידי. אני מקווה שהבהרתי את עצמי ולא פגעתי בך שוב.

קודם כל...

תצטרף לשבט אחר, תתחיל משם תהייה בוגר שבט, תדריך קודם , תלמד את ערכי התנועה, תבין קודם מה זה הצופים, לבוא ולהכריז שאתה פותח שבט זה קצת מוגזם אם אתה לא יודע את כל הדברים האלה קודם.. ללכת וקנות סיכות "מגניבות" ולהסתובב איתן זה לא הכל בצופים תשאל חברים אם הם מכירים שבטים תצטרף לשבט באזור המגורים שלך רק אחר כך תצטרף לגרעין ותקים שבט, אח"כ כבר תבין איך מגייסים חניכים ותמצאו מקום...

מצופלח

New member
ערכים? בצופים?! פחחחח...

נו באמת... ערכים בצופים... עשית לי את היום! תודה! הייתי צריך לצחוק קצת תום, הנוער העובד והלומד

עוד משהו.. מצופלח

אם התנועה כל כך לא מוצאת חן בעייניך אל תטרח להאשאיר פה הודעות זה בדיוק מה שאנחנו צריכים עוד מישהו ממורמר שלא מרוצה מהחיים שלו ומהתנועה שלו.

מצופלח

New member
איפה אני בדיוק אמרתי שאני ממורמר?

אני רק צוחק על ערכי הצעצוע של הצופים. אף פעם לא הייתי בצופים ולעולם לא אהיה, הנוע"ל עוזה משהו עם עצמו והחברה שבחוץ... הצופים לא נוגעים בחברה שבחוץ בגלל "שאתם נשארים נטרליים" או אולי כי אתם סתם עצלנים ולא מתחשק לכם לעשות כלום מחוץ לתנועה... תנועת נוער לא אמורה להיות מתנ"ס- שבאים, נהנים, יותר מאוחר מדריכים והולכים הביתה לשקוע בחיים של אי אכפתיות מהחברה. תנועת נוער חייבת לנקוט בעמדה ולשנות את מה שלא נראה הגיוני בחברה שלנו. אם היא לא, אז אין לה באמת מה לעשות בחייה. תום, הנוער העובד והלומד

סליחה?!?!

אם אתה אומר שתנועת נוער חייבת לנקוט עמדה אתה מטומטם ביותר! אצלנו בניגוד לנוע"ל יש גם ימנים וגם שמאלנים איך לעזאזל אתה יכול להגיד שאתם דוגלים בשוויון אם אתם רק שמאלנים?! תנועת הצופים עושים המון דברים מחוץ לתנועה אבל דברים מחוץ לתנועה לא חייבים להיות פולטיים יש לנו ילדי צמיד (ברושים) יש לנו התרמות לעניים לחילים ועוד יש לנו כ"כ הרבה דברים שאנחנו עושים בלי לנקוט עמדה פוליטית אז איך אתה יכול להגיד שאנחנו הולכים הביתה ושוקעים האי אכפתיות מהחברה לעזאזל?? אני אישית חושבת שזה אחד מהערכים הכי טובים שיש לנו ו... הסבר "ערכי צעצוע" ...?!

מצופלח

New member
טוב... עד כאן.

טוב, אז דבר ראשון, אנחנו לא רק שמאלנים. אחד הערכים החשובים ביותר בתנועה הוא הטלת הספק- כלומר- להטיל ספק בכל דבר הנאמר. לפני כל חניך מוצגות האופציות לבחירתו האישית והאידיאולוגית. ככה שאני יכול להגיד לך בביטחה שיש לנו הרבה מאוד ימנים בתנועה, פשוט התנועה בעיקרון הולכת לכוון השמאל. ערכי צעצוע= ערכים שמראים לעולם על נייר, אבל לא עושים כלום ע"מ ליישם אותם... אגב, אני התאפקתי לא לענות על ההודעה הזו, אבל אחרי שקראתי שרוצים להעיף אותי מהפורום כי אני לא מסכים איתכם על כל מיני דברים... מצחיק שהתנועה שלכם דוגלת בחופש הביטוי... love ya!

התנועה שלכם הולכת לכיוון השמאל

זה כבר אומר את הכל אני לא חושבת שהורה שדוגל בימין ישלח את הילד שלו לתנועה שדוגלת בשמאל לגבי הערכים... אתה אטום אנשים מראים לך עשרים אלף דוגמאות לאיך שאנחנו כן מישמים את הערכים שלנו ומנסים להסביר לך שדרך חשיבתך קצת מוטעת אבל אתה בשלך אתה לא מוכן לזוז ס"מ אנשים פה נותנים לך למעלה מ-5 טיעונים שונים לזה שאתה טועה.. ואתה נמצא בטיעון ה (תסלח לי אבל) מפגר שלך ולא מוכן להקשיב לאחרים לגבי אלה שרוצים שתלך מכאן זה אך ורק בגלל דרך ההתבטאות שלך לאנשים לא נעים שאתה מתפרץ ככה לפורום ומתיחס בזלזול לאנשים ולתנועה ואל תשכח שאנשים פה מייצגים את עצמם ולא את הכלל אני למשל לא חושבת שיש סיבה שתלך... אני חושבת שאתה צריך לשנות את הגישה שלך.

cvan

New member
אתה לא יכול להקים שבט ככה סתם

אני אגיד לך איך מקימים שבט.. דבר ראשון מביאים קומונה למקום והם מתחילים בשנה הראשונה להכנס לקהילה עם חאקי ועדין לא להעביר פעולות מסודורות פשוט להכיר לסביבה את הצופים. אחר כך בשנה השניה או אולי אפילו בסוף השנה הראשונה מתחילים להפעיל את הילדים... ולאט לאט השבט מתבסס.. אתה לא יכול אבל להקים לבד שבט, כי הוא צריך אישורים ותקציבים ובכלל לא בטוח שבאותו הזמן יתאים להקים עוד שבט. אם אתה רוצה יש את האתר של הצופים www.zofim.co.il שם יש מספרי טלפון של אנשים שיכולים לעזור לך יותר. ויש גם פורום יותר רישמי עם אנשים מהתנועה שיכולים לעזור לך תלך לפורום החברתי ותשאל שם.. איפה אתה גר?

למעלה