שאלה

silverm00n

New member
שאלה

החתול שלי משתמש בספה שלנו כדי לחדד את הציפורניים... הוא מגרד את הספה והורס אותה... השאלה שלי אם זה מומלץ לגזור לו את הציפורניים (עוד לא גזרתי אני מחכה לתשובה) או שעדיף להרגיל אותו למשהו אחר שיחדד עליו את הציפורניים אם כן מה? חתיעת עץ או משהו ? ואיך מרגילים אותו להשתמש בזה ולא ברהיטים?

גינגית1.

New member
אפשר לגזור לו את הציפורניים

אבל פעם ראשונה לעשות את זה עם וטרינר, שילמד אותך איך עושים את זה. ובהחלט אפשר לקנות לו משטח לחידוד ציפורניים, יש כאלה למכביר בחנויות לבעלי חיים. אבל אזהרה - לא כל החתולים מתים על זה ויש כאלה שבכלל לא מתייחסים אליהם. חתיכת עץ בהחלט באה בחשבון. בהצלחה

האפי לי

New member
אססססור!! לגזור לחתולים ציפורניים!

כשגוזרים לחתול ציפורניים קורים 2 דברים: א. הוא הופך לארנבת ב. הציפורניים תמיד גודלות מעוגלות וחדות יותר אין לי מושג איך מרגילים חתולים לגרד דברים אחרים, אנחנו הגדרנו לחתול מה אסור לו לגרד בעיקר באיומים (והם מבינים טונים כועסים) אפשר גם במכה חלשה אבל מעליבה. עוד שיטה היא מין כיסוי סיליקון שמתלבש על הציפורן כבר היה דיון אחד בנושא במקום אחר ושם סיפרו שהציפוי נעשה ע"י וטרינר וכל מספר חודשים צריך להחליף אותו זה עסק לא כל כך זול אבל!!!!!! כשהייתי בארה"ב כל הזמן שידרו פירסומות לכיסוי ציפורניים שקונים בחנויות חיות. הוא בא בצבעים זוהרים כדי שלא ילך לאיבוד מלבישים אותו בבית לחתול וכשהוא יוצא החוצא מורידים אותו אני לא הוזה ולא נידמה לי, אני זוכרת את הפירסומת ויש עוד אנשים שיאמתו את זה אז הדבר הזה בטוח קיים רק לא בטוח שבארץ אם יש לך גישה לחו"ל העניין שווה השקעה..

גינגית1.

New member
אף אחד לא הופך לארנבת ../images/Emo13.gif

ויש בהחלט כאלה שגוזרים לחתולים שלהם ציפורניים ואומרים שזה עוזר למניעת השחתת רהיטים. אני אישית לא גוזרת ציפורניים לאף אחד מהתוליקים שלי. לא מסוגלת לעשות את זה לבד וממש לא איכפת לי שהם מכסחים פה ושם רהיטים. אני לא גרה במוזיאון. יש כיסוי לציפורניים. מי שבאמת רוצה לקבל יותר פרטים על זה אני ממליצה לפנות למנהל פורום חתולים של וואללה - הוא פעם קנה כיסויים כאלה. ולילך תסלח לי כאן ואני מקווה שהיא לא תמחק את מה שכתבתי כרגע (פרסומת, אנא עארף).

Michelle1

New member
מתקני גרוד לחתולים

כדי לגרום לחתול להפסיק לגרד את הרהיטים צריך למצוא לו משהו חלופי. פעולת השחזת הציפרניים היא טבעית והכרחית לחתול (זה רק לא הכרח שיקרה על הספה...)אני ממליצה לעשות סבב בחנויות לחיות מחמד ולראות מה המוצרים שיש בשוק. חלקם קל מאד להכין לבד - אבל כדאי לקבל את הרעיונות וההמלצות בחנות. כדי לגרום לחתול להמיר את הרהיטים במתקן החדש, יש להפוך אותו לאטרקטיבי ומעניין. למשל: לפזר עליו קטניפ (גם על זה לשאול בחנות חיות המחמד), לתגמל אותו במעדן חתוילם טעים אחרי שגירד שם וכו´ בהצלחה

silverm00n

New member
תודה לכולם ...

אני לא חושב שאני רוצה לגזור לו את הציפורנים זה נראה לי אכזרי מסכן שהוא ינסה לסרוט לי את הספה הוא בטח לא יבין מה קורה ולמה אין לו ציפורניים ): אני אנסה להשיג לו מתקן שהוא יוכל לחדד עליו את הציפורניים אבל זה נראה לי קשה להרגיל אותו לזה... אגב מה זה קטניפ ?

עדיין יהיו לו ציפורניים ...

הן פשוט יהיו קהות וקצרות יותר. זה אכן יקשה עליו אולי לעשות כלמיני דברים שהוא נוהג לעשות עם ציפורניים. זה לא אכזרי בכלל, אא"כ החתול שלך מסתובב בחוץ ואז הוא יתקשה להגן על עצמו ולטפס. חייבים שווטרינר יסביר איך לעשות את זה, אבל זה מאוד פשוט כשיודעים.

vegan

New member
שכנוע החתול לעבור למתקן גירוד

ראשית, צריך לספק לו מתקן חלופי. זה יכול להיות חתיכת עץ, או יותר טוב גזע עץ. שטיח ישן או זול שקונים במטרים הוא פתרון מצויין. קרש או שטיח עדיף להצמיד בברגים לקיר, כך שיגיע לגובה אליו החתול מגיע כשהוא מתמתח ורגליו האחוריות על הרצפה (אם הוא עדיין לא גמר לגדול, כדאי לתכנן לעתיד). אפשר גם להניח על הרצפה. שטיח יכול להיות גם מגולגל ומונח בפינת החדר. אפשר גם להכין מתקני טיפוס עטופים בשטיח. אני אלתרתי כזה שהייתה אצלי גורה ממתקן לתליית בגדים שנעטף בשטיח. קטניפ, או בעברית נפית החתולים הוא אכן מצויין כדי למשוך את החתול. זהו צמח בעל ריח שמושך מאד חתולים. אני הבאתי מחו"ל לאותה חתולה, בביתה החדש, שטיחון גירוד עם נפית החתולים לפזר עליו ונמסר לי שהיא אהבה מאד את התוצאה. לא יודע אם ניתן להשיג קטניפ לבד בארץ, אבל אפשר להשיג צעצועים זולים הממולאים קטניפ ולפרקם. במקביל אפשר להרחיק את החתול מהרהיטים האהובים עליו בעזרת ריחות הדוחים אותו. כאלה הם רוב השמנים האתרים - נסו את הריחות האהובים עליכם וגלו מה אהוב פחות על חתולכם. את פינת הגירוד כדאי למקם קרוב למקום השינה מכיוון שהחתול אוהב לשייף צפורניו בבוקר. אם זה לא מאוחר מדי, עדיף להרגיל את החתול מהיותו קטן ולא להסיק מסקנות רק אחרי שהתחיל להרוס רהיטים, אז זה קשה יותר.

למעלה