שאלה

TheBestM

New member
שאלה

הייתה לי ועדה עליונה שבה לא קיבלו את הערעור שלי ונשארתי על 21, הקטע הוא שאני כשיר לגמרי לשירות ואפילו הרופאים שם הסכימו איתי, ורק בגלל שספר הפרופיל מתייחס במדוייק לבעיה שלי אז הם אמרו שהם לא יכולים ללכת נגדו בצורה כל כך בוטה והשאירו אותי עם ה21. דבר נוסף שאחד הרופאים שם אמר, הוא לכתוב מכתב לרמטכ"ל ולקרפ"ר, שאולי הם יוכלו לשנות משהו, אז השאלה שלי, היא אם מישהו הצליח לשנות את הפרופיל שלו אחרי שהועדה העליונה קבעה שהוא יהיה 21, ואם כן אז איך? כי אני כשיר לגמרי, וכרגע פתחתי בהליך התנדבות רק כדי שאני אספיק לגיוס ינואר, אבל אני לא רוצה להתנדב אלא אני רוצה לשרת כסדיר בקרבי ומכתב לרמטכ"ל נראה לי ייקח קצת זמן עד שיזכה להתייחסות... אשמח לתשובה ותודה.

hillator

New member
כמה דברים

אני לא רוצה לאכזב אותך אבל אני יגיד לך את האמת א. הרמטכנל הוא לא רופא והוא לא מתערב בסוגיות רפואות. ב. לדעתי ברגע שנקבע ספר הפרופילים אם מישהו אמור להיות 21 הוא 21, כך לדוגמא חולי צליאק כל עוד חולה צליאק לא נוגע בלחם הוא יכול להיות מ"פ בסיירת מטכ"ל, בכל זאת הם 21. ג. אם התחלת את ההליך עכשיו לדעתי הסיכוי לינואר קלוש כי כל מי שינואר כבר אישרו לו התנדבות בועדה התנדבות. ד. מה שאני מציאה זה חשבת אולי להגיש בקשה חריג לקרבי? שוב אני לא מכירה את הבעיה הרפואית שלך אבל אם אתה אומר שזה לא משפיע ביום יום מבחינה רפואית אז יש סיכוי שישארו לך להתנדב לקרבי.

TheBestM

New member
קודם כל תודה על התגובה

שתדעי גם, שאתה לא יכולה לאכזב אותי...חחח, באמת שאני לא מצפה כבר לכלום מהצבא הזה...=\ בקשר לדברים שלך: א. אני יודע שהוא לא רופא, אבל הוא כן יכול להתייעץ עם נגיד הקרפר, ואז לו כן יש את הסמכות ללכת נגד ספר הפרופילים (כי הוא הרמטכל..). ב. אני יודע שככה זה אמור להיות, אבל רציתי לשאול אם יש מישהו שכן הצליח ללכת נגד זה. ג. אמרו לי שיזרזו לי את התהליך, כי אני אמור להתנדב לקורס טייס הקרוב, לכן גם תא המתנדבים של חייל האוויר ילחץ לזרז את האישור שלי על מנת שאני אספיק, אני יודע שזה לא בטוח אבל אני יודע שזה יותר מאפשרי שזה יקרה. ד. את האמת לא חשבתי על זה, אבל אף אחד מהרופאים של אף אחת מהועידות לא הציע לי את זה, אז לא נראה לי שזה אפשרי (הרופאים של הועדה העליונה ממש באו לקראתי, והפתרון היחידי שהם הציעו היה מכתב לרמטכ"ל\קרפ"ר) , מה שגם אני לא רוצה סתם גדוד (בלי לזלזל חס וחלילה), אני רוצה שלדג, יש לך מושג אם אני יכול לצאת לגיבוש מטכ"ל עם חריג קרבי ? אולי זאת כן אופציה שכדאי לבדוק שוב תודה :)

hillator

New member
התנדבות לקרבי

אפשר כמתנדב להגיש בקשה לאישור חריג וענף רות"ם במקרפר בודק. בד"כ מדובק במקרים ממש חריגים שמאשרים כי לרוב מי שמתנדב לא ממש כשיר להיות בגדוד בגולני. לגבי התנדבות לקרבי יש פה כמה סיפורים בפורום ולא מזמן הייתה כתבה על חולה צליאק שהצליח להתנדב לטייס מצרפת קישור

TheBestM

New member
אני כבר מתנדב לטייס

הם אישרו אותי, עברתי את הגיבוש (וזה מה שמעצבן, מה לטייס אני כן כשיר ולקרבי לא?) השאלה שלי אם אני יכול להוציא חריג וללכת לעשות גיבוש מטכ"ל ?, כי כמו שאמרתי, גדוד זאת לא המטרה שלי... ואם כן, אני קודם מתנדב ואז מבקש להוציא חריג?

hillator

New member
אני לא רופא

אז אני לא יודעת מה יאושר לך ומה לא (למרות שאני מהנדסת אוירונאוטיקה ומטייס נדרש הרבה דברים שלא נדרש מלוחם מגולני ומבחינה רפואית). במהלך הליך ההתנדבות אתה מחריג או אחרי השירות ואז עובר תפקיד.

hillator

New member
כלום

זה סתם נראה כזה קרבי וצבאי לעומת גובניקים כמוני

TheBestM

New member
ועוד שאלה ברשותך

מה השכר שלי כמתנדב יש לך מושג? כמו כל שאר פרחי הטייס?

hillator

New member
תשובה

זהה אלא אם כן קבעו שאתה צריך תוספת בגין הבעיה הרפואית. למשל חולי צליאק או אנשים שאלרגים לביצים מקבלים תוספת לקנית אוכל כי יש להם בעיות לאכול אוכל צבאי

MICHELSGIL

New member
סתם אם אפשר להבין

איך קיבלת מיון לירפא אם אתה בעל פרופיל 21? אני יודע שאנשים עם 84 הם נדירים גם לקבל מיונים לשם. חוץ מזה אפשרי להגיע לקרבי אבל כמו שהרופא במקרפר הסביר לי אתה יכול להיות כשיר ב100% בלי שום בעיה בתיפקוד היום יומי אבל צהל לא יקח עליך את הסיכון (אני הייתי באותו מצב) וכן יש אנשים עם 21 שמגיעים לקרבי אבל זה אנשים לדוגמא שהיה להם בעיה באשכים לפני 6 שנים ועכשיו הם מתפקדים בצורה מלאה ודברים כאלה. בכל מקרה בהצלחה

hillator

New member
טעויות קטנות

1. אין פרופיל כזה 84 יש 82 2. ירפ"א מקבלים גם פקחי טיסה, בקרים וכל מיני ולאלו לא חייב להיות פרופיל 97

DreamOn1245

New member
עוד כמה דברים

כאחד שניסה לעשות את מה שאתה רוצה לעשות (אבל לצערי הרב זה ירד מהפרק) אני יכול לספר לך כמה דברים שאני מקווה שיעזרו. אין לך טעם לנסות לעלות פרופיל, רבים ממני וממך ניסו לעקוף את ספר הפרופילים, צה"ל פשוט לא רוצה לקחת סיכון על בעלי פרופיל 21. להגיע עד לרמטכל, לא שניסיתי, זה חתיכת סיפור שכולל 50 מכתבים ביום ואולי אולי תהיה התייחסות. לדעתי הכי טוב בשבילך זה להשלים עם פרופיל 21, להתחיל בתהליך התנדבות וכאשר תקבל את אישור ההתנדבות להגיש חריג לאן שתרצה, אם זה טייס או משהו אחר (אבל וואלה גם אני לא הבנתי איך קיבלת מיון לירפא אם יש לך 21) קח בחשבון שזה תהליך ארוך ובינואר לא תתגייס (גם אני קיוויתי לגיוס מוקדם יותר ממה שיהיה לי, אבל אין מה לעשות, אפשר לעשות הרבה דברים עד הגיוס) שתדע שכמעט כל האנשים לא מודעים לאן שאנשים עם פרופיל 21, סה"כ יש אנשים בריאים שקיבלו 21 רק עפ"י ספר הפרופילים מה שאני רואה שהמצב שלך, כשדיברתי עם תא מתנדבים על זה סיפרו לי שיש מתנדבים שהגיעו עד לצוללות. סה"כ אם אתה מתנדנד המון ומצהיר שאתה בריא אין כל סיבה שלא, אני רק לא יודע איך זה הולך עם טייס. אני למשל רציתי לנחל ורק לנחל ואמרו לי שספציפית חטיבת הנחל סגורה בפני מתנדבים וטייס זה עניין יותר מורכב אז אני לא יודע.

hillator

New member
העניין הוא כולו של ביטוח

הרי נגיד מישהו חולה צליאק, כל עוד הוא ישמור מרחק מלחם ומוצריו הוא בריא? מה הבעיה לגייס חולה צליאק גם על פרופיל 97 לסיירת מטכ"ל? צה"ל לא רוצה להתמודד עם הבעיה פשוט, וזה בחירתו

MICHELSGIL

New member
לא בדיוק נכון שאין בעיה עם זה

כי לחולה צליאק אתה צריך לדאוג לאוכל משלו בשטח לעניין שהאוכל לא התערבב בטעות עם לחם ודברים כאלה. וגם בפעילויות מבצעיות זה יכול להיות בעיתי ולכן הצבא לא רוצה להתעסק עם זה

hillator

New member
זו הכוונה

כאילו אם יעשו מנות קרב ללא גלוטן או משהו כזה זה אפשרי... אבל כנראה מבחינת עלות לצבא זה לא כידי

נ ו ע ה 12

New member
בסוף הכל עניין של כסף ;)

גם בעניין ההשקעה מראש (כמו שאמרת - הכנת מנות קרב או אוכל ללא גלוטן פשוט לחדרי האוכל - זה עולה כסף) וגם בעניין הביטוח (תשלום פיצויים).

hillator

New member
תראי אני מניחה שבסופו של דבר

עושים חשבון ונגיד צריכים לתת ל1000 חילים מנות קרב, מתוכם ל4 צריכים לתת ללא גלוטן\ביצים\אגוזים או השד יודע מה ליצר מנות קרב כאלו מיוחדות זה לא שווה את התועלת שיהיו עוד 5 לוחמים בכל גדוד

למעלה