שאלה

• פותח הנושא xc
  • פורסם בתאריך

xc

New member
שאלה

אני אתלט ולפני תחרויות אני נוהג לשבת בחדרי ולהסתגר לכמה דקות, לכסות את ראשי בשמיכה (מטומטם?) ולשחזר את התחרות בראשי, אני משחזר כול מהלך בתחרות מהחימום עד הפיניש ומתמקד בזה, עד שאני מרגיש שגופי ממש רוטט ומתאמץ. אבל השיחזור הזה היה פעם כול כך חזק, שמהלך הריצה לא יכולתי לשמוע כלום, והפיניש שלי היה בין המטורפים ביותר שהיו לי בחיי, התפוצצתי בכול העוצמה שלי כ300 מטר לסוף (מה שנקרא אצלנו התאבדות), אחרי הריצה הרגשתי שאני ריק מתוכן ולא נשאר לי כלום הקאתי ולא זזתי איזה 15 שעה מהדשא, אבל זה היה שווה , מקום ראשון. אוי שכחתי את השאלה- האם זוהי סוג של מידציה? או דמיון מודרך?, גם אם כן, הייתי רוצה להתעניין בעוד סוגים שיעזרו לי להתעלות על עצמי לפני ובמהלך התחרות הגוזלת ממני אנרגיות נפשיות אדירות. האם בכלל אני יכול להשתמש בדמיון מודרך שיאפשר לי להתעלות על עצמי?, אם כן אז איך ? תודה.

xc

New member
ממש חבל

שהפורום לא פעיל יותר, מחכה לתשובה.

Elain

New member
אתה כותב הודעה ב 12 בלילה

ומתעצבן שלא עונים לך מייד??? קצת סבלנות...

xc

מה שאתה עושה בעצם לפני התחרויות זה בדיוק טכניקה של דמיון מודרך, ולפי מה שסיפרת, בהחלט התעלת על עצמך.. נסה להמשיך את ההדמיה מעבר לניצחון, לישיבה שלך על הדשא אחרי, על איך שהגוף שלך מחלים לאט לאט מהטראומה של ההתפוצצות בכל העוצמה.. עוד אפשרויות זה לעשות את אותו הדבר שאתה עושה, אבל הפעם תראה בדמיון אצנים אלופים, תראה אותם רצים ומנצחים.. קח אחד מהם ותריץ בראש שלך את אחת התחרויות שלו.. פעמיים. עם כמה שיותר פרטים. שלב שני, אותו הדבר רק שבמקומו אתה רואה את הגוף שלך שם עושה את הכל בדיוק כמו שהוא עשה. פעמיים. שלב שלישי, אותו הדבר רק שהפעם תראה את כל הסרט מתוך העינים של האצן שהוא אתה. כך אתה יכול ללמוד תנועות גוף של אצנים יותר טובים ד"א יש לעשות את זה באותו האופן ובאותה רמת ההרפיה/טראנס שאליו אתה נכנס כאשר אתה לפני תחרות עם מגבת על הראש. בהצלחה מיק.

דמיון מודרך לפני תחרות

שלום לך xc, תודה רבה על שאלתך. היא מעניינת מאד. מה שתיארת הוא בעיקרון דמיון מודרך. הובלת את עצמך באמצעות הדמיון לאורך התהליך מהזינוק ועד לפיניש כשאתה מדמה את כל התחרות. לפי האופן שבו תיארת את מה שחשת, תוכל להבין עד כמה יש לדמיון המודרך כוח. אתה בהחלט יכול להמשיך ולהשתמש בטכניקה הזו כאשר אתה מכין את עצמך לתחרויות. ואגב, אין שום דבר מטומטם בלכסות את הראש בשמיכה ולשחזר את התחרות בראש. זו הדרך שלך להתמודד עם דברים ואם היא משרתת אותך, זה מצויין! שאלת האם תוכל להתמש בדמיון מודרך באופן שיאפשר לך להתעלות על עצמך. הייתי מציעה לך לנסות את התרגיל הבא (בנוסף למה שהציע לך רוח מדבר): נסה לדמיין את עצמך עומד מול מראה. במקום שבו אתה עומד נמצא xc לפני התחרות. תבדוק איך אתה מרגיש לפני תחרות, את האדרנלין שמציף אותך ואת כל מה שמתלווה ללהיות לפני תחרות. שים לב אם מתגלים לך חששות כלשהם או כל דבר אחר. תתעכב על כל הדברים האלה ותן להם מקום. אחר כך, תסתכל על המראה. מולך בתוך המראה ראה את xc שאחרי התחרות לאחר שניצח אותה. איך הוא מרגיש, מה הוא עושה, על מה הוא חושב. תוכל לשוחח איתו כדי שיספר לך איך הוא התמודד עם התחרות, עם החששות, מה עשה כדי לנצח, איך הוא יכול לתרום לך מנסיונו. אתה מוזמן לפתח את זה כראות עיניך ודמיונך הפרוע.
, הגר נ.ב. נשמח לדעת אם העצות שניתנו לך פה אכן עזרו לך.

xc

New member
תודה רבה

על העזרה, וכאשר אני יתחרה (כרגע אני בפגרה ארוכה) אשמח להודיע.

למעלה