את יותר מדי רומנטית
נעזוב לרגע זוגות חד מיניים. אפילו במקרי גירושים אצל סטרייטים, כשהילדים הם ממש "של שניהם" מבחינה ביולוגית וחוקית, יש הרבה מאוד מקרים מוצדקים שבהם אחד הצדדים מופרד לגמרי מהילדים. אפילו כשאין גירושים, מרחיקים ילדים מההורים שלהם ומוסרים אותם למשפחות אומנות נגד הרצון של ההורים. כן, אלו מקרים קיצוניים. עוד הרבה יותר נפוץ זה שאחד ההורים מקבל חזקה מלאה על הילדים וההורה שני מקבל זכויות ביקור מאוד מוגבלות. ממש נפוץ. אימוץ של ילד זה רק אם אמא אחת (ביולוגית) מסכימה לזה. ותסכימי איתי שיש מקרים, במיוחד אחרי פרידה, שזה חובתה של האמא לא להסכים שהילד יאומץ ע"י האקסית. לאיזה "עולם יציב עבור הילד" את מתכוונת אם שני הנשים לא סובלות אחת את השנייה? את רוצה עוד לעגן "עולם יציב" שכזה בחוק באימוץ הילד ע"י האקסית? ותחשבי על זה לרגע: מייד אחרי פרידה, אי אפשר לנחש מה תהיה מערכת היחסים בין הנשים בעתיד. אולי עכשיו יש טונים סבירים בין שני הנשים, אבל ברגע שאישרו לאקסית לאמץ את הילד, דברים יכולים להשתנות בצורה מהירה ולא טובה. גם צריכים לחשוב על העתיד קודם כל. מה יקרה עם האקסית תמצא בת זוג חדשה? אולי היא תדרוש שהילד יהיה אצלה יותר כי יש לה בית ואמצעים יותר ממך היחידה? מה יקרה אם את תמצאי בת זוג חדשה? לא תרצי שהיא תאמץ את הילד? אז, לא עדיף שלאקסית אין זכויות על הילד? אני הייתי מאוד מאוד מאוד זהיר, אם בכלל, לתת לאקסית לאמץ את הילד שלי אחרי פרידה. מבחינה הגיונית, אני משוכנע שרוב המקרים האלו לא מסתיימים בטוב עבור הילד ועבור האמהות. רענן נ.ב. כן אני יודע שאמא שלא מופיעה בתעודת זהות אז אין לה אחריות, זכויות וחובות כלפי הילד.