שאלה !

שאלה !

לפני חודש עברתי לגור במקום שבו הבשר לא מצא חן בעיניי (אני לא צמחונית, פשוט לא יכולתי לאכול המבורגרים ועגלים מטוגנים. מעדיפה עוף נקי מרטבים ושאר קישקושים) ANYWAY יצא שעוד לפני שעברתי, לא אכלתי בשר במשך חודש בערך. עשיתי בדיקות דם והתברר שאני אנמית. הסכמתי עם הרופא שאני עייפה ותשושה כל הזמן.... אני לא רוצה בשר. פעם הייתי אוכלת באופן סדיר, מנת בשר ליום, אבל עכשיו ממש לא בא לי. קיבלתי כדורי ברזל ואולי זה הדבר הכי טוב ומתאים למצב שלי, אבל רציתי לדעת אולי מישהו מכם מכיר פתרון טבעי לבעיה. תודה מראש! :) אור, שלווה ואהבה דינה

vegi force 1980

New member
מה רע בכדוריי ברזל?

אני לא אנמי ועדיין אני לוקח כי אני לא אוכל בשר זה פיתרון פשוט וסבבה לוקח שניה אחת בדיוק...

חוסר הטבעיות המשווע....

או שמא אני מבלבלת בשכל כי כדורי ברזל זה טבעי? יש לי שמץ של אין מושג.... תודה בכל אופן

m_shy

New member
ברזל מהצומח

ברזל נגיש ביותר גם מהצומח, ואוכל אף להעיד על עצמי, כטבעוני, שאני נושק בתשוקה עזה לגבול העליון של הסקאלה של התחום הנורמלי בברזל בדם. אני מנחש שיש לכך מקור בעלים הירוקים שאני אוכל, או בשעועיות למיניהן (בעיקר חומה/אדומה) ודומיהן. אני לא אוכל כל כך הרבה מזה, אבל זה באופן ברור מספיק++++ אנא שימי לב, שאנמיה יכולה להווצר לא רק ממחסור בברזל. גם מחסור בחומצה פולית, או בויטאמין בי12, גורמים לאנמיה. מומלץ מאוד לבדוק את כל שלושת הגורמים הללו: ברזל, חומצה פולית, וויטאמין בי 12. למרות שאת לא אוכלת בשר רק חודש - ייתכן שחסר לך בי 12, למרות שמחסור בו מתפתח לאורך חודשים ארוכים ואף שנים - ולא בתקופה של חודש. בניגוד למקובל לחשוב, מחסור בויטאמין זה הינו בעיה הקיימת גם באוכלוסיית "אוכלי הכל", וייתכן בהחלט שפיתחת את המחסור הזה לאורך שנים - גם לאורך התקופה שצרכת בשר. תרגישי טוב
, תעשי טוב
שי משולם

vegi force 1980

New member
לא חוסר טבעיות משווע זה לאכול בשר..

אם רוצים להימנע ממשהו נורא אז צריך להתפשר על משהו אחר שי ידידי יודע יותר ממני לגביי זה אבל מה שרציתי לומר זה שהמטרה מקדשת את האמצעים

דורון ק

New member
מאוד לא מומלץ לך לקחת תוסף במידה

שאין לך חוסר-מנת יתר של ברזל יכולה להיות רעילה מאוד!

דורון ק

New member
ברזל

היי,רק מוסיף לתשובה הטובה שרשם שי: ברזל הוא מרכיב בהמוגלובין-תרכובת נושאת החמצן של הדם,אנשים עם מחסור בברזל בדרך כלל מתעייפים מאחר שהגוף שלהם "מורעב" לחמצן. ברזל הוא גם חלק מהמיוגלובין העוזר לשריר לאגור חמצן,כאשר אין מספיק ברזל ATP(מטבע האנרגיה של הגוף) לא יהיה מסונתז כהלכה-כתוצאה מזאת חלק מהאנשים בעלי מחסור בברזל יכולים להרגיש עייפות גם כשרמות ההמוגלובין שלהם תקינות(אינם אנמים). שכיחות האנמיה אצל נשים גבוה בהרבה מאצל גברים-גברים לעיתים נדירות מפתחים אנמיה כתוצאה מחוסר ברזל.גם לגנטיקה והיבטים נוספים ישנה חשיבות-ישנם אנשים בעלי מאגרי ברזל גדולים ביותר אף ללא מקור תזונתי לברזל. מקורות תזונתיים("טבעיים") מתחלקים לשניים:Heme Iron-"ברזל דם" והוא נמצא בבשר ומזון מן החי. None Heme Irone נמצא במזון מן הצומח(קטניות,עלים ירוקים,מולסה,פירות יבשים וכו´) ובתוספי המזון וספיגתו נחותה במעט אך ישנן דרכים לשפר את הטמעתו בגוף כגון ויטמין C,בטא קרוטן וכו´ לרמה דומה,ניתן גם לשפר ספיגת ברזל מקטניות על ידי הנבטה. בכל מקרה במידה ואובחנה אצל אנמיה את חייבת לקחת ברזל כתוסף מאחר שהכמות הנמצאת במזון לא תספיק על מנת לתקן מחסור,כדאי גם להתיעץ עם הרופא המטפל בנוגע לאפשרות להוסיף גם ויטמין C וויטמין A המשפרים את קליטת הברזל ואת המצב ההמטולוגי של אנמים בשילוב עם ברזל. אל תנסי למצוא פתרונות "טבעיים" ותקשיבי לרופא המטפל בך!

למעלה