שאלה

שאלה

שלום,
אני מתנדב עקב בעיה רפואית במעיים שמשרת באחת מהיחידות המובחרות בצבא בתור מדריך קליעה.
בהתחלה לא ידעתי שאני הולך להתגייס לתפקיד הזה אבל איכשהו התגלגלתי אליו ואפשר לומר שאני דיי מרוצה
במהלך השירות שלי יצא לי להתעסק בהרבה דברים שמתנדבים בדרך כלל לא נוגעים בהם וביניהם הרבה כלי נשק, צליפה, שטחי אש, תרגילים בשטח, והרבה לינת שטח.
אני מאוד נהנה בתפקיד שלי ומההדרכה של החיילים אבל בגלל העבודה הצמודה שלי עם הלוחמים והעובדה שאני כל כך קרוב לזה אני חושב שאני יכול לתרום הרבה יותר ובגלל זה יש לי מחשבות של לנסות לצאת לשירות קרבי.
אני במצב בריאותי מצויין ובכושר טוב וגם דיי מנוסה בהרבה דברים שלוחמים צריכים לעבור בהכשרה שלהם (שחכתי להגיד שגם יוצא לי לעשות שמירות כל שבועיים בערך ולסגור לא מעט שבתות) בגלל זה אני חושב שיהיה לי יותר קל להשתלב בשירות קרבי .
הבעיה היא שקשה מאוד למתנדבים לשרת בקרבי ורציתי לדעת איך בכלל מתחילים תהליך כזה ואם יש לי סיכוי בכלל לעבור תפקיד?

hillator

New member
תשובה

צץליךיפ הטופס 55 כפי שציינת יש פה מס]ר שיקולים כמו כן רופא תא מתנדבים לא מאשר בקלות שירות קרבי למתנדב (אני צבקשת ךא לדון ]ה בוויכוחים ר]ואים כי אף אחד לא רופא)
בברכה

lol1000

New member
נדיר אבל אפשרי

אני עם בעיה במעיים משרת כבר שנתיים בהנדסה קרבית
יש שתי אופציות, או שתנסה לבטל את תהליך ההתנדבות ולעלות פרופיל ואז תהיה חייל רגיל- לא הכי פשוט
או שתגיש בקשה לקבלת אישור לחריג שריון או חריג חייר - ואז אם מאשרים לך אתה נשאר מתנדב עם פרופיל 25 אבל משרת בקרבי כמו כל אחד
אבל שוב, שתי האופציות האלו מאוד נדירות אז מראש אני אומר שאל תפתח ציפיות גבוהות מידי עם זה.
בהצלחה

למעלה