שאלה

שאלה

שאלה שעלתה בי בעקבות קריאה אקראית בספר הראשון:
כשקלוב תופסת את קטניס, היא מדברת על רו החברה שלה (ובגלל זה קורה כל מה שקורה בהמשך..). אבל איך היא יכלה לדעת את זה?
הקרייריסטים לא ראו אותן מתלחששות על העץ כי אחרת היו בורחים מצרעות הציד, הם כנראה לא ראו אותן יחד בזמן שלפני ההפצצה של האספקה, כי אחרת בטח היו מנסים לתקוף אותן. הם גם לא היו אלה שהרגו את רו, כי זה שהיה שם מת, ולא היו שם כל הזמן שהתאבלה עליה כי אז בטוח היו מתקיפים אותה. יש אפשרות שהם שמעו אותה קוראת לרו, אבל אם הם היו במרחק שמיעה הם גם בטח היו במרחק ריצה אליה והתקפה. האפשרות שעולה על דעתי כרגע, היא שהקרייריסטים הבינו שרו עשתה את המדורות, ואז קישרו בין הדברים והבינו שהן חברו ביחד בשביל לפוצץ את האספקה (וככה הם גם הבינו שקטניס כרתה ברית עם ילדה קטנה כי היא חיבבה אותה?). מה אתם חושבים?

N o R i K o

New member
אני חושבת,

שהקרייריסטים ידעו שרו נפלה לאחת המלכודות שלהם. הרי מה שקרה לזה שקטניס מצאה את רו לכודה, כשמארבל מעליה, תוקף אותה.
יש מצב די גדול שהם ראו אותה כלואה, אמרו למארבל להישאר לחסל אותה והמשיכו הלאה, כמו ששלחו את פיטה לחסל את הילדה ממחוז 3 בהתחלה (זו הייתה הזו ממחוז 3? אני לא זוכרת).
כך או כך, אני חושבת שהם הניחו שמארבל מת בעימות עם קטניס שניה אחרי שהוא הלך לרצוח את רו. כך שככל הנראה רו וקטניס היו קשורות בצורה כלשהי. יש מצב שהם קישרו בין המוות של רו לבין פיצוץ הזירה ע"י קטניס, אבל לא בטוחה עד כמה הם עלו על עניין המדורות.
תהייה מעניינת

אבל זה קצת בעיה

כי זה היה עניין של שניות- מהרגע שבו רו נתפסת ברשת, ועד הרגע שבו היא צורחת וקטניס צורחת אליה בחזרה. יכול להיות ששאר הקרייריסטים בחרו להמשיך (אכן מתאים לדרך הפעולה שלהם), אבל לא יכול להיות שהם הספיקו להתקדם כל כך הרבה ברגעים האלה, שהם לא שמעו את קטניס צועקת. ואם הם היו שומעים את קטניס צועקת, אין שום סיכוי שהם היו מתעלמים ממנה ולא חוזרים להרוג אותה.
חשבתי על זה עכשיו, בקשר למדורות. הדרך שבה הם יכלו להבין שרו קשורה למדורות היא אם הן ראו אותה עושה אותן. עבר זמן מה מאז הכנת המדורות ועד שתפסו אותה ברשת. כלומר, יכול להיות שבזמן הזה היא ברחה מהם אחרי שהם גילו אותה, ורק כעבור יום מארבל הצליח לתפוס אותה (אולי באמת השאירו אותו שם לתפוס אותה לבד במלכודת ואז להצטרף אליהם). זה גם מסתדר עם זה שהיא לא יכלה לחזור מיד אלא נאלצה לחכות. ככה, אם הם ראו אותה מכינה את המדורה, הם אולי הבינו שזאת הייתה הסחת דעת שאמורה לעזור לקטניס בפיצוץ. נראה לך הגיוני.....?

N o R i K o

New member
האמת שכן

אני בכל אופן חשבתי על זה כך - רו לא הספיקה להגיע למדורה השלישית כי היא נתפסה במלכודת - הקרייריסטים מצאו דרך לגלות שהיא אכן נתפסה - יכול להיות שזה באמת היה בגלל המדורה, לא התעמקתי בזה - הקרייריסטים שולחים את מארבל לחסל אותה סופית.
אבל מה שאת אומרת נשמע מאוד הגיוני

למעלה