שאלה

שאלה

שלום,

השבוע הסתבר לנו, בשמחה רבה, שתוצאת מי השפיר תקינה והקלאב פוט מצביע רק על בעיה אורתופדית.

שאלתי היא במה מתוך ההכנות לבוא התינוק יש להתייחס לק"פ? האם יש מנשא מיוחד שכדאי לרכוש? או אולי עגלה מיוחדת? או משהו אחר שלא חשבתי עליו..

תודה רבה
(עד כה הייתי בעיקר פעילה בקריאה בפורום המצוין הזה אבל אשמח גם לקבל עצות מהורים מנוסים. ההריון הוא ראשון ויש המון מה ללמוד..
)

נבט

נצל"ש - לגבי מנשא

קודם כל, באמת מעודד! אצלנו גילו את זה רק בשבוע 32 אז היה מאוחר לעשות מי שפיר...

רציתי לשאול את המנוסים לגבי מנשא - אנחנו בשלב הגבס (מחר בת חודש), שמתי אותה היום לכמה דקות במנשא בד כזה ונראה שזה מועך/ לוחץ על הגבס, אני לא יודעת.. מותר לשים במנשא כזה? יש לי גם סנגלי אבל זה גם לשלב שהיא תחזיק את הראש לבד וגם לא מתאים עם הגבס כי אין תמיכה... אז אני בטח אשאל על זה כשנגיע לשלב של הנעליים.

goldyle

New member
מנשא בד

היי, אנחנו גם בשלב הגבסים עכשיו, אצל מי אתם מטפלים?

קניתי מנשא בד "שרון דרור" (את יכולה לחפש באתר שך המנשא הנכון) ואני שמה אותו בתנוחת בטן אל בטן,
התלבטתי הרבה אם לקנות כי פחדתי שהגבס ימשוך לו את הרגל למטה אבל המנשא מחזיק אותה יפה והוא נראה מבסוט ונרדם ישר

תנוחת ערסול לא רלוונטית כי אם הרגל עם הגבס קרובה אלי היא לוחצת לי על הצלעות ואם היא רחוקה היא לוחצת על הרגל שלו...

לפני שקניתי שאלתי את הרופא המטפל לדעתו והוא היה דיי נגד אבל אז קראתי קצת וראיתי שכל אורתופד אומר משהו אחר אז החלטתי לעשות מה שנוח לנו ובינתיים זה עובד

טובה53

New member
תמיכה בגבס בסנגלי - בעזרת מכנסי רגליות

אני נהגתי להשתמש במנשא סנגלי. בתקופת הגבסים הלבשתי מכנסי רגליות והם בצרוף הסנגלי תמכו במשקל של הגבס.
הנעלים שלנו מתפרקות מהמוט, והייתי משחילה את המוט בפתחי הרגלים שבסנגלי.

באמת?

את חושבת שהרגליות תומכות בגבס? עדיין התמיכה באה מהמפשעה כך שהרגל תלויה באוויר..
בתכל'ס, הסנגלי הכי פשוט ונח, פשוט ניסיתי אותו כשהיא הייתה בת שבוע וחצי בערך וזה היה סיוט כי הראש נשמט לכל הכיוונים! אולי אני אנסה שוב, אמנם היא לא מרימה את הראש לגמרי, אבל בטח מרימה יותר מאז...

נכנסתי לראות

שאלות לגבי תנוחת "בטן לבטן":
1. איפה התמיכה לגבס?
2. מה מחזיק לו את הראש?
לי יש את של לופי (יש לי גם אחד אחר - הבד הארוך.. אבל איתו אני לא מסתדרת. את כל המנשאים קיבלתי ככה שאני בודקת מה הכי נח לנו) ושמתי אותה במן תנוחת ערסול. זה לא הפריע לי בצלעות והיא נרדמה תוך שניות (!) אבל הבד ממש צמוד ונראה שלוחץ על הרגל (כמה חבל שאי אפשר לשאול אותה "חמודה, נח לך? לא לוחץ?")...

אה, ואנחנו מטופלים באיכילוב אצל ד"ר חמו.

goldyle

New member
בטן לבטן

ממש מבאס, כתבתי תשובה ארוכה ויפה והיא נמחקה ממש לפני ששלחתי.. אז ננסה שוב:
1. זה לא ממש נראה ככה אבל בגלל שהגבס מגיע כמעט עד לחיתול יש קצת תמיכה, בנוסף יש את הרצועה הרוחבית לתמיכה נוספת ברגלים
2. אני מנדנדת אותו קצת עד שהוא מניח עלי את הראש לצד מסויים ואז את הרצועה של אותו צד עוטפת לו את הראש
זה נשמע קצת מסורבל וזה באמת ככה בפעמיים שלוש הראשונות אבל אחרי שתופסים את הפנציפ ומתרגלים זה נוח וכייף :)
אם את רוצה אני יכולה לשלוח לך במסר תמונה

לגבי הנוחות זה אכן בעייתי שאי אפשר לשאול אותם, אבל נראה לי שאם לא נוח להם הם יודעים להראות את זה
(אנחנו חווים את זה כששמים אותו בסל קל.. הוא ממש שונא אותו!)

לצערי עוד שלושה שבועות אנחנו נעבור לנעליים אז עד שהתרגלתי למנשא הזה נצטרך למצוע אחד אחר.. :(

ד"א אנחנו גם מטופלים באיכילוב אז בטח נפגשנו כבר

יצאתי אהבלה

מסתבר שאז, כשיצאתי איתה (הייתה בת שבוע וחצי) זה היה על הכי גדול! אתמול הקטנתי ומדדנו ונראה שזה באמת בסדר...

למה אי אפשר סנגלי עם הנעליים? נראה לי שמכניסים רגל אחת, ממקמים את התינוק ואז מחברים את המוט...

בטוח נפגשנו, ענבר היא הקטנטונת שצורחת המון
נראה לי היחידה שם... אולי אתם עם התינוק שגדול ממנה בשבוע? היא בת חודש...

goldyle

New member
דיברתי על מנשא בד

אבל נראה לי שעם הסנגלי יש אותה בעיה, שבשביל להכניס ולהוציא את התינוק מהמנשא צריך יהיה לנתק את הבר מהנעלים
נראה לי שזה מסרבל את כל העניין והופך אותו ללא כל כך נוח..
לפי מה שהבנתי פה בפורום מנשאי בייבי ביורן נפתחים מלמטה ולא צריך לנתק את הבר.
אנחנו נקבל אחד כזה בשבועות הקרובים ונוכל לבדוק אם זה נוח

goldyle

New member
היה לא קל אבל אנחנו כבר בבית

הוא דיי מסכן..
כואב לו וניקרע לי הלב שאין לי איך לעזור לו..

אני לא יודעת למה אתן מתכוונות כשאתן מדברות

על תמיכה בגבס אז לא אוכל להתיחס לזה.
בעיקרון, כל מנשא שמתאים את עצמו לצורה של הילד יכול להתאים לילד מגובס. מנסיונינו עם קלאבפוט התנוחה המתאימה היא באמת בטן לבטן כשהרגליים והגבס מחוץ למנשא, והמנשא לא אמור להפריע לרגליים להיות במנח המדויק שבו הן צריכות להיות לצורך הטיפול.

אמרו לי (ואני מניחה שגם לשאר)

שצריך לתמוך בגבס כך שהרגל לא תהיה באוויר (כי הגבס כבד, אז צריך לתמוך בו). הלכתי םהיום עם הסנגלי ונראה שזה בסדר... מקווה שיהיה בסדר גם עם הנעליים, כשנגיע לשם..

למעלה