שאלה

שאלה

יש לי שאלה: בעצם כמה...

אנחנו מתלבטים האם ללדת ברמב"ם או ב"העמק". ככל הנראה, את הטיפול בק"פ נעשה אחרי הלידה ב"העמק" אצל דר' בור. האם יש עדיפות ללדת במקום בו יטופל לאחר מכן הילד?

מתי כדאי ללכת עם הילד בפעם הראשונה לבדיקה כדי להחליט על התחלת הגיבוס? האם יש התייחסות לק"פ בלידה עצמה?

האם יש לכם המלצות\הערות\הארות שכדאי לנו לשמוע לגבי לידה באחד מבתי החולים הללו לאור הק"פ?

תודה רבה ושבת שלום
נבט

Tom לי

New member
עונה חלקית

אני לא כל כך מכירה את הבתי חולים בצפון אבל שמעתי רבות וטובות על ד"ר בור.
אני העדפתי ללדת בבית החולים בו החלטנו לטפל ולגבס יום לאחר הלידה אך זה לא חייב. את יכולה ללדת היכן שאת רוצה, העיקר שתודיעי לצוות המיילד שאת מודעת לק"פ ומצאת לך רופא מטפל בבית חולים אחר.
תוודאי שהם לא יזמינו את הרופא שלהם כדי שיגבס את הילד.
את הגיבוס הראשון אפשר לעשות אחרי השיחרור בבית החולים שבחרתם. שי כאלה שדוחים אותו עד אחרי הברית וגם זה בסדר.

בהצלחה!

תודה רבה על ההתייחסות. עזרת לי

זה באמת אחד השיקולים שלנו האם אחרי לידה נניח ברמב"ם לנסוע ל"העמק" בשביל גיבוס. אולי זה קצת טרטור ישר אחרי לידה לעבור לבית חולים אחר..

Yifatule

New member
היי

אנחנו ילדנו את ניב בהלל יפה ואחרי שבוע נסענו לשניידר לבדיקה ראשונית וגיבוס (אנחנו סירבנו להתחיל טיפול בהלל יפה כי ידענו שאנו מטפלים בשניידר).
ככה שזה לא מחיייב, את יכולה ללדת איפה שנוח ולטפל אצל מי שאת רוצה.
גם השאלה היא כמה מהר את רוצה לגבס, ממש מיד אחרי הלידה או שבוע אחרי או לחכות לאחרי הברית (אם זה בן). אם את רוצה ממש מיד אחרי הלידה אז אין כאן בכלל שאלה, לא?
תבדקי שרשורים קודמים בנושא, לרופאים פחות מפריע אם הטיפול מתחיל שבוע-שבועיים אחרי הלידה ולא מיד בתינוקיה במחלקת יולדות.

שיהיה בשעה טובה,
יפעת.

פרלמנים

New member
איפה אתם גרים ומה המרחק?

האם את מכירה את חדרי הלידה בשני בתיה"ח שעל הפרק? בלידה השיקול הוא המיילדות וחדרי הלידה, לדעתי.
כמו שכבר כתבו לך, אפשר ללדת בבי"ח אחד ולטפל באחר-זו החלטה שלכם, ותלויה גם כמובן במועד שבו תרצו להתחיל את הטיפול.
קחי בחשבון (תלוי בקרבה לביה"ח) שלפעמים "בחירה" היא פריביליגיה , ושכשמתחילים הצירים לא תמיד יש זמן לנסוע רחוק...
(אני ילדתי שני ילדים בבילינסון, הצירים המטורפים של השלישי חייבו אותי לנסוע לביה"ח הקרוב ביותר שהיה, כדי לא ללדת באוטו בדרך לבילינסון)
בהצלחה
ג'סיקה

קודם כל אני חייבת להגיד המון תודה

מעולם לא הייתי חברה בשום פורום ופה כולן כל כך נחמדות ועונות כל כך מהר. זה באמת מרגש ובהחלט לא מובן מאליו.

אנחנו גרים עכשיו בנאות מרדכי בעמק החולה אבל עוברים לטבעון עוד 4 שבועות. המרחק הוא זהה משני בתי החולים, למרות שבדרך לרמב"ם עלולים להיות הרבה יותר פקקים...

נדמה לי שאנחנו צריכים להחליט מתי לגבס את הילד לפני או אחרי הברית ואז יהיה לנו יותר קל להחליט. בנתיים היינו בסיור ברמב"ם ובסוף החודש נהיה ב"העמק". זה באמת נשמע הגיוני להחליט לפי המיילדות ובית החולים - מרוב שאני עסוקה בק"פ לא חשבתי על זה ככה..

מחר בעלי יהיה בפגישה באיכילוב, אני לצערי לא אוכל להגיע ולפגוש את האנשים מאחורי השמות... בכל אופן תודה שוב..

נבט

לא, לא.. עדיין אין שום חדש. הסיור בהעמק יהיה

אעדכן כשיהיה חדש..

(בנתיים עסוקים בהעברת דירה, סיומי שנה, החלפת מקום עבודה...)

תודה על ההתעניינות

נבט

למעלה