שאלה

nitz94

New member
שאלה

היי,
היום התקשרו אליי מתא מתנדבים ושאלו אותי אם קיבלתי זימונים ליחידות כלשהן, וסיפרתי שקיבלתי בדואר שאלון לסינון ראשוני מהיחידה הטכנולוגית של חיל המודיעין (שמאז שנשלח אליי לפני שבוע מילאתי אותו ושלחתי). החייל שדיברתי איתו אמר לי שהוא רצה לקבוע איתי ראיון בתא מתנדבים לגבי תפקידים, אבל זה כבר לא רלוונטי בגלל שאם אני מתמיינת למודיעין אז כל שאר המסלולים נחסמים בפניי. הוא אמר שבמידה ואנשור בשלב מסוים מהמיונים למודיעין, אוכל ליצור קשר עם תא מנדבים ולקבוע ריאיון לגבי תפקידים.
והשאלה שלי: אני רוצה להתמיין לעיתון "במחנה". חברה שלי (לא מתנדבת) אמרה לי שהיא התמיינה למודיעין ולגל"צ במקביל. אז האם אני יכולה להתמיין למודיעין ול"במחנה" בו-זמנית?
ושאלה נוספת: המיונים למודיעין אורכים הרבה זמן? אני שואלת כי זה משפיע על תאריך הגיוס שלי. יותר חשוב לי להתגייס לתפקיד טוב מאשר להתגייס מוקדם (החייל מתא מתנדבים שאל אם אני רוצה להתגייס באוגוסט ועניתי שלא), אבל לא הייתי רוצה למצוא את עצמי בינואר חסרת-תפקיד.
תודה רבה! :)

hillator

New member
תשובה

אם אפשר במקביל זה תלוי תפקיד ואליך לברר זאת מול יחידת המיון של חמן ההית אמורה יחד עם השאלון לקבל גם מספרי טלפון לברורים
בנוגע למשך המיון אני יודעת שלמודיעין זה הליך ארוך בגלל הסיווג
בברכה ובהצלחה

המיונים ליחידה הטכנולוגית לא אמורים לחסום לך

גם אני קיבלתי את הטופס הזה של היחידה הטכנולוגית ולפני שמילאתי אותו התקשרתי עליהם וביררתי הם אמרו שהמיון עליהם לא חוסם/מקפיא מיון לתפקידים אחרים...

אגב לי לפחות לקח שלושה חודשים מאז ששלחתי שהתקשרו לזמן אותי אז תתעזר בסובלנות

נ ו ע ה 12

New member
כנ"ל, אצלי זה לקח 4 חודשים.

ואז אם את עוברת את השלב הראשון יש זימון שני וכן הלאה...

הייתי בטוחה שפעם כתבת שאת שם

טוב נו כנירא מישהו אחר....

זה נשמע תפקיד ממש טוב

יש לי עוד שנה עד הגיוס

אני עושה שנת שירות, ויש מצב עם אני אחליט שאני לא רוצה להשיך לנח"ל

AngeL108

New member
תשובה:)

היי אני אנסה לעזור לך ממה שאני עברתי. הזמינו אותי למיונים שקשורים לאומנות ביחידה הטכנולוגית של חיל מודיעין, ובאותו זמן היה לי תהליך עם יחידה אחרת,-ליחידה ותפקיד שאני מאוד מאוד רוצה. כל הזמן וידאתי עם היחדיה הטכנולוגית של מודיעין (עם החיילת שזימנה אותי למיונים) שאני לא מתחייבת לכלום, ואמרתי בוודאות שאני מתמיינת לעוד מקומות. היא אמרה שבכיף ושאני בינתיים לא מתחייבת ושהם יגידו לי מתי אני צריכה כבר לעשות החלטה אם להמשיך בתהליך איתם או לא. היו לי מיונים ראשוניים עם עוד שלוש בנות, וזה היה ראיון אישי קצר וכל מיני מיונים שקשורים לאומנות וליצרתיות. וככה אם הם מעוניינים בך אז הם מזמינים לעוד ראיון. בראיון השני שוב וידאתי איתם לפני שאני לא מתחייבת אליהם, והם אמרו שזה עדיין בסדר, בראיון הסבירו ופירטו לי על תפקיד שהם שוקלים להציע לי, וגם ערכו ראיון ארוך יותר. יום לפני הראיון איתם (השני) היה לי ראיון במקום השני שמאוד מאוד רציתי להגיע אליו. בסופו של דבר, היחידה שרציתי הם גם היו מעוניינים שאני אשרת אצלם אז כשהחיילת של מודיעין התקשרה לקבוע המשך תהליך ולדבר על התקפיד אז בשלב הזה הודעתי שאני מעוניינת להפסיק את התהליך איתם ושאני מודה להם. הם אמרו שאין בעיה, וביקשו שאפקסס להם מכתב שאני מאשרת את הפסקת התהליך איתם. הזמן בין ראיון לראיון (או מיונים) לי אישית לקח בסביבות שבועיים-חודש בערך.
אני אישית מאוד מאמינה שאם יש תפקיד שאת רוצה, שאת אוהבת, אז שווה להילחם עליו, ולנסות לדבר עם כל מי שמכירים שיכול איכשהו לעזור. אני מאחלת לך בהצלחה ואם יש לך עוד שאלות את יכולה לפנות אלי:)

lavifighter

New member
לכי על היחידה הטכנולוגית

לפי מה שאומרים מדובר ביחידה מעולה ומעניינת במיוחד(כמובן שלא פירטו יותר מזה).
לא יודע מה אורך המיונים אבל אני חושב שלמתנדבים זה לא מאוד ארוך אבל זה מאוד תלוי תפקיד.
קחי בחשבון גם סיווג שלפעמים לוקח הרבה זמן.

yarden na

New member
טיפ קטן :)

ממליצה בחום להצטרף ליחידה הטכנולוגית (בתנאי שיוצע לך שם תפקיד שיהלום את כישורייך כמובן)- אפילו אם יהיה צורך בהמתנה- וייתכן מאוד שיהיה, במיוחד בגלל הסיווג הביטחוני.
לגבי המיונים ל"במחנה".. לדעתי שווה לך ליצור קשר ישירות עם המיונים לעיתון ולחסוך זמן ותיווך של תא מתנדבים. כך גם תוכלי להתמיין לשני הדברים במקביל (גם אם יש איזשהי מדיניות של חסימה של דברים מחוץ למודיעין.. קשה לי להאמין שבתור מתנדבת זה ישפיע עלייך.. לא נראה לי שהגופים מסונכרנים כ"כ). בכל אופן- כמה פה כבר הגיבו שזה כנראה לא חוסם אז נראה שאין את הבעיה הזאת. בהצלחה בהמשך.

sm252

New member
מספר טלפון:

פשוט תתקשרי,תענה לך שם בחורה מקסימה בשם נטע שהיא מטפלת במתנדבים ביחידה הזאת-03-7335644

nitz94

New member
וואו, תודה רבה לכל העונים!

איזה כיף שיש מקום כמו הפורום הזה בו אפשר להתייעץ עם אנשים שנמצאים במצב דומה לשלי.
עזרתם לי מאוד. דיברתי עם "במחנה", ואמרו לי שם שהמיונים השנה כבר הסתיימו ושעוד מעט מתחיל הקורס. המיונים הבאים יתקיימו רק ב2013, ולמרות שאני מאוד רוצה את התפקיד הזה אני לא כל כך רוצה להתגייס שנה אחרי כולם...
שאלה-קראתי פה בפורום שהילה כתבה שגיוס המתנדבים הקרוב יתקיים ב30.8. אם במקרה אצליח להתקבל ל"במחנה" (בעזרת קשרים), האם אוכל ללכת לקורס לפני שהתגייסתי רשמית (בגלל שהבנתי שאין גיוס לפני ה30.8) או שזאת בעיה? בנוסף, רק בסוף ספטמבר אהיה בת 18.
ושאלה בנושא אחר-אם עניין "במחנה" לא ייצא לפועל, אני עדיין רוצה לנסות להתמיין לדברים אחרים מלבד היחידה הטכנולוגית, שכתבתם שהמיונים אליה אורכים זמן רב. הבנתי מכם שעדיף לפנות ישירות ליחידות שאני רוצה להתמיין אליהן כדי לחסוך זמן-אז יש למישהו רעיון לאן כדאי לי לפנות? אני מאוד טובה בכתיבה ובהתבטאות בכתב ובע"פ, יחסי אנוש טובים. מגדירה את עצמי כאדם הומני ולא ריאלי (לכן כל מיני תפקידים מדעיים יורדים אוטומטית מהפרק). אני מחפשת תפקיד מעניין ומספק שימצה את כישוריי.
האם במקביל כדאי לי ליצור קשר עם תא מתנדבים לקביעת ריאיון אישי בנושא תפקידים?
שוב תודה לכולכם :)

hillator

New member
תשובות

1. לגבי המיונים לא עניתי לך כי אין לי ממש ידע בזה .
2. שמחה לשמוע שהצליחו לעזור לך פה.. סחטיין לכל החברה על התשובות המפורטות

3. כן אם את צריכה להתגייס לקורס ואין גיוס מתנדבים באותו תאריך אז יגיסו אותך פרטנית ולא תעשי טירונות(לא עקורני כי את לא מוכשרת לנשק בטירונות)
4. תנסי לפנות ליחידת האיתור של חייל מודיעין https://www.aman.idf.il/modiin/default.aspx
5. כן תמיד כד ליצור קשר ולקבוע ראיון תנסי מכל החזיתות..
6. לגבי גיל 18 אין בעיה.. אפשר לגייס לפני זה בחתימת הורה

בברכה

nitz94

New member
תודה הילה! ושאלה אחרונה (בינתיים) -

מה זה אומר גיוס פרטני? אני מגיעה לבקו"ם ועוברת שרשרת חיול כמו כולם פשוט לא במסגרת גיוס מתנדבים או שאני פשוט מגיעה ישר לקורס? ואם אני מגיעה ישר לקורס - איפה אני מקבלת ציוד (כמו מדים), חיסונים והכל?
תודה :)

hillator

New member
תשובה

פרטני זה את מגיעה לבקום עוברת שרשרת חיול בלוי איזה חיילת מתא מתנדבים.
בסיום השרשרת חיול במקום שמשחררים אותך הביתה ונותנים לך צו לטירונות ליום א נותנים לך צו הצבה לסמכות (נגיד חיל מודיעין).

בברכה

נ ו ע ה 12

New member
גרפיקה מעניין אותך? אולי מש"קית דוברות?

או שתנסי להיות כתבת בבטאון (העיתון של חיל האוויר)? לח"א יש תא מתנדבים משל עצמו (שכמובן כפוף לרגיל שיושב בתל השומר, אבל בכל זאת...) והדברים שם עובדים ממש מהר, מניסיון.

למעלה