שאלה

apathic

New member
שאלה

באיזו שנה יצא הקומיקס הראשון של THE MAXX? אם מישהו יודע.

TazMan

New member
סם קית´ כתב את החוברת הראשונה..

סם קית´ כתב את החוברת הראושנה ב - 93, לאחר יציאת סדרת הטלויזייה ב - MTV. מצורף לינק לאתר על סם קית´

illustrator

New member
החוברת נכתבה לפני הסידרה

הסידרה המצויירת בעצם מעתיקה את החוברת כמעט אחד לאחד. מי שכתב עם קית´ את החוברת היה ביל מסנר-לואבס. אגב, המקס הומצא הרבה לפני החוברת הראשונה, והופיע בעבודות מוקדמות של סם קית´ עבור חברות הוצאה לאור קטנות.

apathic

New member
זה לא ממש משנה

כי זה לא מעניין אותי מתי המציאו אותו, אפילו שאני כבר יודע את זה (קראתי את התור של קית´ בכל אחד מהגליונות הראשונים של מקס). מעניין אותי הסגנון שבו קית´ משתמש. אז ככה... אני כבר יודע שספון יצא ב-92´, ככה שנראה לי יותר הגיוני שאת הסגנון המיוחד הזה של עיצוב משבצות-לא-משבצות (צינורות, צללים, קופסאות, צמחים, קרשים, ממתקים וכל דבר בעצם..) שיש בו שימוש גם ב"דה-מקס" וגם ב"ספון" הומצא ע"י טוד, אבל לא יצא לי לראות קומיקס אחר של קית´ ככה שזאת בינתיים רק תיאוריה. וסביר להניח זאני טועה... תעזרו לי פה! אה.. כן, ברור שהסדרה המצויירת יצאה יותר מאוחר.. יש פרסומת אפילו בגליון 3 אני חושב... אחר-כך הפכו את זה לסרט...

TazMan

New member
Hulk/Wolverine ב - Marvel Knights

במסגרת Marvel Knights יצאה מיני-סדרה של 4 חוברות, על Hulk ו - Wolverine, שסם קית´ כתב וצייר (ובגלל זה ה Hulk כל כך דומה ל - Maxx). הסדרה הסתיימה לפני כחודשיים או שלושה, אז אני מאמין שיש סיכוי עוד להשיג אותה, ואולי יוצא בקרוב TPB.

apathic

New member
כן אני יודע

הייתי באתר וראיתי. אפילו קית´ לא בטוח אם זה יוצא ב-TP... :) דרך-אגב גם פיט מאוד דומה לשניהם... צירוף-מקרים? גם לא.

illustrator

New member
אז ככה...

אם תרצה לראות עבודות של קית´ שהקדימו את ספון ומקס, נסה את Marvel Comics Presents. הסיפורים שהוא צייר שם על וולברין, הם שעשו אותו מפורסם. פיט מאוד דומה ל-Hulk מאחר והוא הומצא ע"י Dale Keown שצייר הרצה מאוד מוצלחת של הענק הירוק, שנכתב בזמנו ע"י פיטר דייויד. לגבי משבצות-לא-משבצות, תצטרך ללכת הרבה יותר אחורה לעבודות של Neal Adams משנות השישים והשבעים. הליי-אאוטס שלו שינו את המראה של הרבה חוברות, כגון אקס-מן ואוונג´רז.

amitais

New member
או אולי הרבה יותר אחורה...

ל Little Nemo In Slumber Land של Winsor McCay, שהוא אולי אחד ממייסדי הקומיקס בצורתו המודרנית. כמו בהרבה תחומים, הגאונים פורצי הדרך הם גם אלה שבעבודותיהם חוקרים את האפשרויות שמציב בפניהם הז´אנר, כך שאפשר לראות אצלם רמזים מתרימים כמעט לכל אמן שבא אחריהם. עוד אמן ששבר מסגרות של פריימים, של מבנה הסיפור, ושל קונוונציות שהיום נראות לנו מובנות מאליהם הוא George Herriman, שיצר את Krazy Kat. מקקיי התחיל לפעול בסוף המאה ה-19, הרימאן בשנות העשרים, אם אני לא טועה. תעשו קאט אנד פייסט לשמות בגוגל ותהנו. ולגבי סאם קית´ והכותב ביל מסנר לואבס: יצירת מופת משותפת שלהם מראשית שנות התשעים התפרסמה בפיראנה פרס, [מחלקת הגרפיק נובלס של DC, שקדמה לוורטיגו] בשם Epicorus the sage. סיפור שמלווה את אפיקורוס, הפילוסוף ההומניסט היווני, בסיפור שכולל בית מדרש ליברלי שבו לומדים, השם ישמור, גם נשים ועבדים, פילוסופים יוונים, אלים למכביר, ואת אלכסנדר מוקדון הצעיר. מומלץ.

apathic

New member
שוב מקס

ציירתי את זה ממש עכשיו וזה פשוט מתאים לשירשור (שאני התחלתי...). אז הנה... THE MAXX ו-IS כלשהו. את הלוגו אני כמובן לא ציירתי.

למעלה