שאלה

שאלה

יש לי שאלה אולי קצת מצחיקה\טיפשית...

אחרי הלידה (אני בשבוע 37 אז אני מקווה שהיא תהיה בקרוב
)

מה קורה מבחינת הקלאב-פוט? אני ישר צריכה לקבוע תור לרופא? אם כן? למי? לאורתופד? לרופא ילדים? מישהו מבית החולים יבוא "לבשר" לי שלילד יש קלאב-פוט ויגיד לי מה לעשות?

תודה ולילה טוב.

a y a l u l a

New member
יכולה רק לספר מה היה אצלינו....

אני ילדתי בבי"ח בו התכוננו לטפל בקלאב פוט.

מכיון שילדתי בניתוח האורטופד בה אלי לחדר והסביר כל מה שצריך ובעלי היה עם הקטנה בזמן הגיבוס. (כ-5 שעות לאחר הלידה).
קיבלנו הנחיות מה עושים בהמשך, קביעת תור עתידי והיכן.

אני מניחה שאם הלידה תהיה במקום אחר מאשר הטיפול אז צריך לקבוע תור.

MiMamiMexicana

New member
אני מציעה שתחליטו כבר עכשיו איפה לטפל

בקלאב פוט, אני ילדתי במאיר וכבר ידענו שנטפל בשניידר, אז אחרי הלידה יצרנו איתם קשר וקבענו תור, הוא היה בן 10 ימים (רצינו שזה יהיה אחרי הברית, אז הברית הייתה בשישי ובראשון שמנו גבס) כעקרון עדיף כמה שיותר מוקדם, אבל זה באמת לא קריטי במסגרת השבועיים הראשונים מתי תשימו, אבל לדעתי חשוב שתחליטו כבר איפה אתם הולכים לטפל

anetber

New member
טיפול בצפון

אנחנו הגענו לשלב הלידה מבלי שהקלאב פוט אובחן בסקירות, ילדתי בביה"ח רמב"ם בחיפה. משהבחנתי במשהו טיפה "שונה" ברגליים, נאמר לי ע"י האחיות שאורתופד יגיע לבדוק אותה בתינוקייה.
אובחן קלאב פוט ונקבע לנו תור ראשון לגיבוס כשבוע לאחר הלידה, החל מהבדיקה הראשונית ועד היום אנו מטופלים אצל ד"ר מרק אידלמן ברמב"ם (מנהל היחידה האורתופדית ילדים).
אני מבינה שגם את מהצפון אז אני ממליצה מאוד על טיפול ברמב"ם חיפה. בכנס האחרון הבנתי שגם בעפולה מטפלים בצורה טובה ע"י שיטת פונסטי.
במידה והייתי מודעת לקלאב פוט בטרם הלידה הייתי שוקלת להתייעץ עם הרופא המטפל.
שיהיה בהצלחה ולידה קלה.

קודם כל תודה רבה!

אני גם מתכננת ללדת ברמב"ם וגם, כמוך, שמעתי על הטיפול גם בעפולה. האם אתם מרוצים מדר' אידלמן? באיזה שלב אתם? גיבוס\נעליים?

anetber

New member
מאוד מרוצים מהטיפול ברמב"ם

וכמו שכבר אמרתי אני הייתי ממליצה לקבוע פגישת ייעוץ עם ד"ר אידלמן, הבנתי שיש לו אפילו מרפאה פרטית בקריות, מהיכן את?
אני לא יודעת מה היה עדיף, הגילוי המוקדם בזמן ההריון או הגילוי לאחר הלידה, מה שבטוח הדבר חסך ממני הרבה חרדות בזמן ההריון.
היום אנו נמצאים בשלב הנעליים, נשאר לנו עוד חודש אחד ואז אנו יורדים ל-12 שעות ביממה.
מה שאני יכולה לומר זה שגם אני הייתי מאוד חרדה בהתחלה ועברו עלינו ימים לא קלים אך בעזרת ד"ר אידלמן והצוות הרפואי ובעזרת הפורום המדהים הצלחתי להתגבר על החששות.
תעזרי כמה שיותר בפורום ותשאלי הרבה שאלות, המידע שאת יכולה לשאוב כאן לא משתווה לאף אתר אינטרנט אחר.
נמצאת כאן לכל שאלה נוספת...

טוב לשמוע

אנחנו גילינו את הק"פ בסקירה ראשונה ואני מודה שהרבה בזכות הפורום הזה הורדנו את רמת החרדה כמעט לאפס. מי יודע מה יהיה עם הלידה...
ברור לנו שהק"פ הולך להיות חלק מהרבה התמודדויות אחרות שיהיו לנו... אני שמחה לשמוע שיש עם מי לדבר ברמב"ם. אנחנו מטבעון. בדיוק באמצע בין חיפה לעפולה. את מכירה עוד אנשים שמטופלים אצלו או בעפולה? ואת יודעת מה שביעות הרצון מהצוות הרפואי שם או שם?

anetber

New member
טיפול ברמב"ם

קודם כל אציין שאין לי הכרות עם הטיפול בעפולה, אני באופן אישי מרוצה מאוד מהטיפול של ד"ר אידלמן והצוות ברמב"ם ומתגובות של אנשים ומכרים בתחום הרפואה מסתבר שיש לו שם טוב מאוד בתחומו, על אחת כמה וכמה שאם את מתכוונת ללדת שם אז יהיה נוח להמשיך את הטיפול שם.
מסתבר שאנחנו די שכנות (אני גרה בכפר חסידים), כדאי גם לקחת בחשבון שבשבועות שלאחר הלידה יהיה לכם ביקור שבועי קבוע להחלפת גבסים.
אם יהיו לך עוד שאלות או התלבטויות אשמח לעזור.

תודה

זה באמת עוזר... ובטח עוד נדבר. עכשיו צריך "רק" שהילדון יצא ונראה באמת באיזו דרגה הק"פ וכן הלאה..

שבת שלום

למעלה