שאלה

רץ סביר

New member
שאלה

טבעונות בראי האבולוציה:
שאלתי היא כדלקמן:
הבנתי שלהבנת החוקרים כיום ברור שמיני האדם ככל שנפרדו מאבותיהם החלו להתבסס יותר על בשר וציד בתפריט שלהם. יש גם טענות שהגידול המשמעותי של חלבון בתזונה הוא שאפשר את הגידול בנפח המוח.
השאלה היא כזו, לפני כמה זמן החל תהליך זה? והאם יהיה נכון לומר שלפחות מבחינה אבולוציונית סביר להגיד שהומו ספיאנס "אמור" לאכול בשר...
אשמח לתיקונים אם משהו ממה שאמרתי למעלה לא מדויק...

רץ סביר

New member
**

ברור לי שגם אם מה שאני אומר נכון זה לא יהיה מדעי לומר מזה שחייבים לאכול בשר, או שאי אפשר בלעדיו ועדיין מעניין אותי לדעת אם יש הגיון בטענה הזו בכל מקרה (גם אם לא מוכיחה כלום)

הסוג הומו כולו

ניזון על דיאטה אומניבורית. לפי מה שידוע לי הדבר נכון גם לגבי הסוג אוסטרולפיתקוס, אבל לא לגבי הסוג פאראנטרופוס. ניתן אם כן לדעתי להניח שהאדם ואבותיו אוכלים בשר בכמויות כלשהן כבר כ-5 מליון שנים לפחות.

squalus

New member
אין דבר כזה "אמור"

אין דבר כזה ייעוד.
בני האדם ואבותיהם אוכלים בשר כבר מיליוני שנים, ואכן יש היפותזות שאכילת הבשר סייעה להתפתחות המוח.
בני אדם הם אוכלי כל, ועד פיתוח החקלאות, הם היו אופורטוניסטים, ואכלו מה שיכלו למצוא/לצוד.
נראה שאכילת בשר היתה חיונית לאבולוציה של האדם, אבל כיום זה כבר לא רלוונטי, ובני אדם מסוגלים לחיות על דיאטה צמחונית לחלוטין ללא שום בעיה.

Sophalin

New member
אני רק רוצה להוסיף

אני לא יודע עד כמה התאוריה נכונה - לי היא נשמעת הגיונית אבל אני לא מכיר אותה לעומקה.

ישנם כאלה שאומרים שהקשר בין אכילת בשר להתפתחות האבולציונית של המוח היא דווקא תרבותית ולא תזונית.
הכוונה היא שכשהאדם התחיל לצוד את הבשר - בגלל החסרון האבולציוני שהיה לו כטורף הוא היה צריך לפתח כלים וללמוד לעבוד בצוות - וזה מה שגרם להתפתחות של המוח. הפעולות שהוא ביצע ולא הדיאטה עצמה.

למעלה