שאלה

BigBadWolf

Member
א.תנועה לא קשורה להתפשטות היקום, ב.זה לא יקרה

התפשטות הייקום מאיצה ולכן אף פעם לא יקרה מצב בו היקום איננו מתפשט.

למה?

הבנתי שלפי התיאוריה כשהכיווצים ביקום יגמרו להתפשט ולהתיישר, יתחיל היקום להתכווץ בחזרה והזמן ינוע אחורה. זה לא נכון?

BigBadWolf

Member
התפשטות הייקום

הממצאים הניסיוניים הכי רלוונטיים לדיון הם שלא רק שהייקום מתפשט אלא ההתפשטות שלו מאיצה. עד כמה שאני מכיר התאוריה הנוכחית, הייקום ימשיך להתפשט (ולהאיץ) לעד. כמובן שאין לנו שום דרך לדעת מכיוון שאנחנו עדיין לא מבינים את הכוחות הפועלים (אנרגיה אפלה), אבל התיקונים שהוסיפו לתאוריות הנוכחיות (Cosmologic constant) חוזים את המשך ההתפשטות.

תשובה

אני כמעט בטוח שקראתי בספר "קיצור תולדות הזמן", שכשהיקום יגיע לשיא התפשטותו, יחזור להתכווץ עד שיהפוך שוב לנקודה, וכשיתכווץ הזמן יחזור אחורה. אולי זאת רק התאוריה של הוקינג.

deddy

New member
1988

ובאופן לא ממש מפתיע, ב24 שנים שעברו מאז למדנו הרבה מאוד על היקום. הרבה מהדברים שהפיזקאים חשבו באותה תקופה התגלו כלא נכונים או לא מדוייקים.

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
קראתי את זה גם איפשהו

יש כל מיני תיאוריות שצצות שמנסות להסביר את עניין התפשטות היקום המואצת יותר ויותר
(כשההאצה נראית בכל מקום ביקום), לאן הוא מתפשט, בתוך מה ועוד...
חסר לנו כל כך הרבה ידע שבאמת קשה לנסות בתקופתנו אפילו לשער השערות.

uzi2

Active member

הנקודה היא שבכל פעם שאנחנו הולכים לסקאלות שונות בהרבה מהסקלות שלגביהן מצאנו את חוקי הפיסיקה, אנחנו מגלים פיסיקה חדשה, שפשוט השפעתה היתה זניחה בסקלות הקודמות.
לכן, למרות שעל פי מה שידוע לנו כרגע, עושה רושם שהיקום יתפשט לנצח, זה בוודאי לא משהו שיש לו מעמד של עובדה מוכחת.

המצאתי בזמן האחרון

תאוריה פילוסופית חשובה, לפיה ככל שעצם מורגש ומוחשי יותר הוא יותר קיים במציאות, והעולם הופך יותר ויותר דמיוני עם הזמן ולכן דברים מתחריקים מהתחושה של המודע הצופה.

deathcaster

New member
לפילוסוף

אני לא כאן בשביל להיות נחמד, אני כאן (בין השאר) בשביל להבדיל בין חדשות המדע שזהו נושא הפורום לבין קשקושי פסאודו-מדע של עצבר, פינוקי (xianghua) וחבריהם, לצורך כך....בלתי נמנע שאהיה לא נחמד.

למעלה