שאלה...

snoopy rull

New member
שאלה...

אני צימחונית כבר מספר חודשים- ההורים שלי בזמן האחרון מכריחים אותי לאכול דגים, והם קונים לי מין שניצל דג... זה מאוד מאוד מאוד מגעיל אותי... האם יש תחליפים לדגים? או לבשר? ממש מגעלי אותי כי אני אוכלת בהרגשה של אכילת גופה של חייה... חוץ מזה רציתי לשאול איזה ויטמינים אני צריכה?

vegi force 1980

New member
סנופי חומד

לדעתצי את צריכה ללכת לדיאטנית והיא תאמר לך בדיוק איזה תחליפים יש ואיזה ויטמינים לקחת אל תשכחי לעשות בדיקות דם כל חצי שנה בערך בהצלחה

דורון ק

New member
ברוכה הבאה...

לא כל כך מחבב את המילה "תחליפים"....ישנם הרבה מאכלים שיכולים להוות חלק מתזונה נכונה. מאחר שקצרה היריעה על ויטמינים ותפקידם אני מצרף לינק למידע כללי על ויטמינים-אם יש לך שאלות יותר ספציפיות אז אל תהססי לשאול!

snoopy rull

New member
תודה../images/Emo51.gif

תודה על הלינק, ואני אדבר עם ההורים שלי על ללכת לדיאטנית תודה!

כמה דברים חשובים!!!

משהו שאני אומר הרבה והוא מאוד חשוב (!!!), צמחונות או טבעונות זה לא מה לא אוכלים זה מה כן אוכלים. אין דבר כזה תחליפים לבשר, ביצים או חלב, הדברים האלו לא אמורים להיות בכלל בתזונה. כשאת עושה מעבר מתזונה קרניבורית לתזונה צמחונית רצוי לא לשמור על התזונה כפי שהיא ופשוט להחליף בשר בתחליפים. רצוי להתחיל לחפש מאכלים חדשים, דרך חדשה לבשל ולאכול מאכלים ישנים וכו´ וכו´. עקרונית בתור צמחונית עם תזונה נכונה אין צורך בשימוש בוויטמנים בכלל. טבעונות זה קצת יותר מסובך, עקרונית אין צורך בוויטמינים, אבל אצל רוב האנשים יש בעיות עם בי-12 ותזונה טבעונית. את מוזמנת לקרוא בנושא במאמר שכתבתי לפורום על בי-12 (הוא מופיע במאמרי הפורום). כשאת הולכת לתזונאי, רצוי לחפש תזונאי שמבין משהו בתזונה צמחית. אני מצאתי את עצמי הרבה פעמים אצל תזונאיים שלא מבינים חצי-דבר בענייני תזונה צמחית ורק ביקרו אותי על התזונה שלי. אם את בקופת חולים "מכבי" הבנתי שיש להם מחלקת תזונה לצמחונים וטבעוניים. אם את בכללית פשוט תצטרכי לחפש תזונאי מוצלח - את יכולה להתייעץ בנו חלקנו מצאנו כאלה. בסופו של דבר, תסמכי רק על עצמך ועל הידע שלך, תקראי מאמרים, תלמדי את הנושא ותדעי מה הכי מתאים לך. תסבירי להורים שלך שאין שום צורך באכילת דגים ושאת לא מוכנה לזה. אבל יחד עם זאת תראי להם שאת עושה תהליך לקראת תזונה נכונה. תראי להם שיש לך נכונות לבשל לעצמך מאכלים, לקנות מאכלים חדשים שלא היו בבית. תראי להם שאת דואגת לבריאות שלך ומתעניינת בנושאי תזונה. תני להם ללמוד יחד איתך לגבי תזונה צמחונית וטבעונית. לאט לאט הם יפנימו שזאת התזונה הבריאה ביותר אם עושים אותה נכון. תדאגי לעשות בדיקות דם ולעקוב אחרי המצב הבריאותי שלך (ואל תקשיבי לעצות בנושאי תזונה מרופאים!!! הם באמת לא מבינים חצי-דבר בתזונה!!!). אני מאמין שההורים שלך אז יבינו שאת רצינית וירדו לך מהגב. (והם גם פתאום יראו שהתזונה שלך היא מאוד מאוד זולה, הרי דגנים, קטניות ירקות ופירות [שהם אבות המזון לתזונה צמחית] הם דברים מאוד זולים - הרבה יותר מבשר)

lilithmm

New member
דגים <> בריאות

כיום הדגים גודלים בבוץ ושוחים בחרא של עצמם. הדגים כיום מלאים במחלות. דגי ים ניזונים מזבל שיוצא מביוב ישר לים, כי מכון השפכים לא מסוגל לעבד את הכמויות שמגיעות אליו. כתוצאה מכך דגי הים מלאים במתכות כבדות, חומרים רעילים מאוד. לא בריא לאכול דגים.

אלגריה

New member
עצות לתזונה נכונה

לסנופי שלום, קודם כל: כל הכבוד על כך שאת מנסה לעמוד על שלך. לגבי תזונה עצמה: חלבונים אפשר לקבל מהצומח. רצוי לשלב קטניות ודגנים שונים כדי להפיק את המרב,לדוגמה, עדשים עם אורז או עם בורגול, גריסים, אפונה וכו´. אני ממליצה על סויה וטופו: אלה מוצרים עשירים בחלבון ובסידן, וקל מאוד לעבדם. אמרי להורים שלך, שלהבדיל מבשר ומדגים שכפי שכבר אמרו לך מכילים רעלים, מוצרים אלה נקיים מחומרים מזיקים, ואין בהם כולסטרול המצוי בבשר. אנחנו צורכים גם ביצים, אם כי ביצים אורגניות בלבד, של תרנגולות הגדלות במשקים חופשיים, ונהנות ממרחב מחיה. בכל זאת, ויטמין B12 מצוי רק במוצרים מהחי, והדרך היחידה לקבלו היא באמצעות טבליות. שיהיה בהצלחה! אלגריה

למעלה