שאלה

Black Mirror

New member
שאלה

האם האגודה למען החייל עוזרת גם למתנדבים? כתוב באתר שלהם שזה רק לחיילי חובה.
האם מועדון "יותר" הוא גם לחיילים מתנדבים(21 או 25)?
דבר נוסף, אני חולה אדיסון וכרגע אני בתהליך התנדבות(כבר אישרו הכל). האם יש פה חולי אדיסון?
שאלה נוספת, האם חולי אדיסון זכאים לקצבה בביטוח לאומי.?.. אני לא בטוח שזה מתאים....
כי לפני שלוש שנים אימא שלי ביקשה קצבה מביטוח לאומי והם לא אישרו.
ביטוח לאומי לא אישר קצבה, אז למה אני בכל זאת מתנדב?
גילו לי את המחלה לפני שלוש שנים וחצי-ארבע... אני מרגיש טוב, מאוזן... למה בכל זאת לא אישרו לי את הגיוס הרגיל? מה הבעיה?
הרופא טוען שזו מחלה שעלולה לסכן חיים- את זה אני יודע!

אשמח לקבל הסבר מאנשים...

שבת שלום

נ ו ע ה 12

New member
היי

גם מתנדבים, לאחר גיוסם, נחשבים חיילי חובה. ההבדל הוא בין "חובה" ל"קבע", ולא האם זו הייתה בעבורם חובה להתגייס.

לגבי ביטוח לאומי - אני יכולה להגיד שגם אני מתנדבת ובכל זאת אני לא מקבלת ומעולם לא קיבלתי כסף והכרה מביטוח לאומי. זה מן הסתם לא תלוי רק בקבלת פטור מהצבא... אני יודעת על אנשים עם אותה בעיה כמו שלי שגרים בעיר אחרת וכן מקבלים. אבסורד, אני יודעת.

לגבי אדיסון - אני לא רופאה והאמת שבכלל לא מכירה את המחלה
, אבל לדעת רפואת הצבא וספר הפרופילים הצבאי היא ככל הנראה מצריכה פטור. יש הרבה מקרים בהם החולה מאוזן אבל קיים סיכוי להתפרצות המחלה והדרדרות המצב, או שבכל אופן, גם כשהוא מאוזן, יש מגבלות מסוימות שצריכות לחול עליו, ולא לוקחים סיכון במצב כזה.

תשמע את זה הרבה אבל אין היגיון

כן אני יודעת.התשובה הכי מעצבנת שקיימת.אבל לדעת שאתה לא לבד זה גם משהו.

המחלה שלי לא משנה כלום בחיי רק בלקחת כדור ביום ואם אני לא אקח את זה לא יקרה שום דבר שבא לידי ביטוי בתפקוד שלי. ובכל זאת יש לי פטור. הצבא לא רוצה לקחת אחריות וכל.מי שיש סיכוי אפילו קטן שיפגע מהשירות מקבל פטור כדי שלא יתבעו אותם אחר כך

למעלה