שאלה

• פותח הנושא LsMs
  • פורסם בתאריך

LsMs

New member
שאלה

עד כמה באמת אתם מרגישים מיותרים?

כלומר כשהדכאון מכה עד כמה המשפחה מבינה ותומכת ומנסה לעודד אתכם או שהמשפחה שלכם הקרובה והאישית הרימה עליכם ידים וכזה אומרים לכם טוב במילא זה כרוני תסתדרו לבד

Lady Stark

New member
שאלה חשובה

אבל כדאי לחלק את הסביבה הקרובה למשפחה ולאנשים שבחרנו בהם - חברים, משפחה גרעינית וכו'.
כשאני במצב גרוע, למשל, האנשים האחרונים שאני צריכה להיות איתם בקשר הם המשפחה שלי.
אבל חברים, תודה לאל, לא מוותרים עלי.

אני לא משתפת

את המשפחה/החברים במצבי לכן כשאני במצב לא טוב אני פשוט מתנתקת וכולם התרגלו ולא חושבים שזה משהו מיוחד.

היחידים הקרובים אליי הם אחותי, השותף שלי לדירה ועוד ידיד טוב והם מודעים למצב רוחי ומשתדלים להיות שם בשבילי גם כשלפעמים אני יודעת שמאד קשה להם.

המשפחה לא..

הם לא רואים בכלל. מזלזלים בזה שאני הולכת לפסיכולוגית (כבר שנים כן..?).. היו בשוק כשלקחתי טיפול תרופתי וניסו לשכנע אותי שלא כדאי.
בקיצור אין להם מושג.. אבל אני חושבת שככה הם מנסים להתמודד.

אבל.. יש לי חברות שמאוד תומכות בדרכן... הן מאוד מנסות בכל פעם שאני נופלת לתקופה לא טובה. אני שמחה שהן לא התייאשו ממני בתקופות ממש רעות שלא יצרתי קשר עם אף אחד.

UpAndAway

New member
אני חושבת שאלו שתי שאלות שונות

לפעמים אני מרגישה שעדיף היה אילו לא הייתי קיימת.
למזלי המשפחה (לפחות ההורים) מאוד תומכים, גם אם לא לגמרי מבינים ולפעמים קשה להם לתפוש את המשמעות של דברים וכדומה, אבל הם מאוד משתדלים, ה יאמרלזכותם.
עם החברים - לצערי חלק פחות תומכים, אבל למדתי שעדיף לי ככה.
אני לא רוצה להעמיס על אף אחדד, ומשתדלת שלא להוריד את כל המטען שלי על חבר אחד, או אפילו להיעלב או לכעוס אם לחבר הזה אין מקום להכיל את הבעיות שלי.

למעלה