שאלה

ofri442

New member
שאלה

מחר באה אליי חברה לערב סושי.
אני רוצה להכין איתה ביחד גם עוגה כלשהי, היא די שוקוהולית.

הבעיה היא שאני אוהבת להכין דברים קטנים ומסובכים... כמו פרלינים, מקרונים ועוגות מליון שכבות.
למישהו יש הצעה למשהו כיפי ופשוט שאפשר להכין וגם כיף לאכול ישר כשמוכן?

חשבתי על סופלה שוקולד אבל אני לא בטוחה עד כמה זה באמת פשוט, עוד לא יצא לי להכין.

תודה!
 

bali

New member
מנהל
כשאת אומרת סופלה את מתכוונת לעוגה עם המרכז

הנוזלי או לקציפת שוקולד אפוייה?

העוגה עם המרכז הנוזלי מאד קלה להכנה, וגם מהירה. הסופלה שהוא קציפה אפויה קצת יותר מורכב להכנה.
 

ofri442

New member
כמובן שלקציפה...

אבל אשמח למתכון של עוגת השוקולד החמה. אולי זה פתרון טוב למצב.
 

bali

New member
מנהל
פונדנט שוקולד של סיוי

פונדנט סיוי

7-8 מנות אישיות

200 גר' שוקולד מריר משובח
100 גר' חמאה
להמיס יחד במיקרו.

4 ביצים מס' 2
130 גר' סוכר
לטרוף קלות יחד.

70 גר' קמח
60 גר' קורנפלור
לערבב לאבקה אחידה.

להוסיף שוקולד מומס לביצים, ואת החומרים היבשים בעירבוב מהיר עד שהכל מתאחד.
לצקת לקוקטים מושמנים היטב (אפשר לזרות אבקת קקאו לאחר השימון).

לחמם תנור מראש ל-180 מעלות- בין 8 ל- 10 דקות אפייה, השוליים יהיו אפויים והמרכז יישאר רך מאד, זה בסדר.

לאכול חם , אפשר עם גלידה ליד.
 

bali

New member
מנהל
בשמחה רבה


 

almogi

New member
מתכון לסופלה אמיתי (עם הוראות מדויקות)

http://food.walla.co.il/?w=/1109/2508509
כאן משתמשים במרנג צרפתי כבסיס לסופלה - רעיון יפה שמבטיח שהוא יעלה כמו שצריך.

כמובן שצריך להגיש מיד מהתנור לשולחן.

אגב, אפשר גם להכין בכלי גדול חסין אש (עם שוליים זקופים) ואז להגיש בעזרת כף.

ספרי איך היה + תמונות...
 

ofri442

New member
עדיף על זה?

http://food.walla.co.il/?w=/1114/2546373

זה טור של יעל עזר, שמלמד צעד אחר צעד לעשות מתכונים מורכבים. בזכותה הצלחתי להכין מקרונים מדהימים, ועוד על הפעם הראשונה שניסיתי.

מצד שני אני גם חובבת מרנג צרפתי.

דעתך?
 

almogi

New member
גם יעל עזר משתמשת במרנג...

מבחינה זו הם דומים. ההבדל הוא שדנון משתמש בחלב + קורנפלור כדי לתת עוד מסה נוזלית סמיכה שתורמת (לדבריו) להתפחה של הסופלה. המתכון של עזר הוא של סופלה יותר "קלאסי".
את המתכון של דנון הכנתי ויצא מאוד מוצלח אבל נראה לי שגם המתכון של יעל עזר טוב.
הכי חשוב הוא לא להקציף יותר מדי ולוודא שכל האורחים יושבים עם כפיות ביד ומוכנים לקבל את המעדן החם. תוך שניות הוא מתחיל להתכווץ...
בהצלחה.
 

ofri442

New member
אוקיי

התבלבלתי, התכוונתי למרנג איטלקי שמכינים מסירופ סוכר רותח ולא מסוכר בגרגירים והוא תמיד יותר מוצלח בעיני.

נראה לי שאני אכין את של יעל, הוא קצת יותר מפורט וככה יש לי פחות מקום לטעויות.

תודה!
 

tacher

New member
ג'לי יפני - מיזויוקאן

10 גרם אגר
3 כוסות מים
400 גרם מחית שעועית "נרי אן"
100 גרם סוכר
מלח

אני מכינה בתבנית אינגליש קייק ממתכת ומניחה במקפיא לכמה שעות, הצלחה מובטחת זה קינוח מעולה.

אם לא בא לך יפני ממש, אז להחליף את המחית שעועית בכל מחית אחרת יוצא יותר אירופאי.

מומלץץץץ

קרדיט לגליון ישן של "על השולחן"
 

ofri442

New member
מאיפה משיגים

מחית שעועית "נרי אן"?
אני חייבת להגיד שלפני שבוע בערך ניסיתי להכין דאייפוקו, או מוצ'י- מדובר על סופגנייה מבצק אורז דביק ממולאת במחית שעועית ביתית.
יצא די דוחה ומאז אני תוהה אם לקבל החלטה שקינוחים יפנים אוכלים ביפן :)
 

tacher

New member
חנות של "מזרח מערב"

בתל אביב יש בקרליבך
או במכולת הסינית ליד שוק הכרמל.
 

tacher

New member
מאוד

איפה בחיפה ??? (אני צפונית שלא מכירה את הצפון !)
 

ofri442

New member
בעיר התחתית שם, אזור הדר

זה בסדר, אני בדיוק כמוך :) יש לי מזל שיש לי אבא שמכיר את העיר שלו...
 

tacher

New member
דאייפוקו

הבצק צריך להיות קר מאוד כדי שזה יצא טוב, להתמיד, התרגול משתלם.
נושא המחית שעועית - עדיף שיגיע מצנצנת שמקורה ביפן.....
 

ofri442

New member
הבנתי שאין את המחית הספציפית הזו בארץ...

ומתי לקרר את הבצק?
 

tacher

New member
כל הזמן, כמו בבצק חמאה

אפשר לקמח את קצות האצבעות בקורנפלור וזה עוזר גם.
 
למעלה