שאלה

M a D C o W

New member
שאלה

באחד הבתים ברחוב שלנו, גרה משפחה עם טרייר קטן. הם לא מטיילים עם הכלב, אלא נותנים לו לשוטט לבד ברחוב. כשהכלב חוזר מהטיול, הוא יושב ומחכה ליד דלת הכניסה לבניין שיפתחו לו. אני עוברת שם הרבה פעמים, ולעיתים קרובות רואה את הכלב יושב ומסתכל על הדלת, מחכה שיפתחו לו. לפעמים הוא יושב שעות עד שמישהו מואיל להפעיל את האינטרקום. כואב לי הלב לראות אותו יושב בשמש, בשיא החום, מחכה להיכנס. ניסיתי כמה פעמים לפתוח לו את הדלת, אבל הכלב תמיד פחד ממני וברח. והשאלה שלי - האם צריך להתלונן על המשפחה? זה נחשב התעללות או הזנחה?

מור ד

New member
כמה אפשרויות-

בקשה לעשות פתח קטם לכלב בדלת, חיבור משדר לכלב (יש כאלה), וכשהוא מתקרב לבניין שירדו לפתוח לו

haleth

New member
ואפשר גם לנסות לדבר עם המשפחה

יש אנשים שפשוט לא מודעים למשמעות מעשיהם. אם הם יבינו, אולי (וזה אולי גדול)אולי הם ישנו את מנהגם. ואם הפניה למצפון לא תועיל, אפשר להסביר להם שאם פקח עירוני יראה את הכלב ויקח אותו להסגר, זה יעלה להם הרבה כסף...

lilithmm

New member
באמת?

ואם הם לא יוציאו אותו מהסגר זה גם יעלה להם הרבה כסף?

haleth

New member
זה תלוי אם לכלב יש רשיון

אם אין לו, ולעיריה אין דרך לדעת מי הם, הם לא ישלמו אם הם לא ירצו את הכלב בחזרה. אבל יש משפחות שכן רוצות את הכלב בחזרה (אולי הילדים אוהבים אותם), אבל אין להם שמץ של מושג איך לטפל בו. אני קיבלתי פעם חתולה מבית של אשנם באמת באמת טובים, שחשבו בשיא הכנות שלהחזיק חתולה בחדר סגור ולטייל איתה קשורה בחבל, זו באמת הדרך הנכונה לטפל בה. הם באמת לא הבינו למה החתולה היסטרית ותוקפנית, ומאוד הופתעו לשמוע ש"לא זה הדרך"... לפעמים צריך פשוט לדבר... לא כולם אנשים רעים שם בחוץ. יש הרבה טיפשים. (החתולה הנ"ל זכתה להגיע לבית טוב [הבית שלי], בית שנתן לה חופש לצאת החוצה, אהבה וום, והיא החזירה, עשרת מונים. היא היתה חתולה בעלת אישיות ואינטליגנציה יוצאות דופן, ומתה בשיבה טובה, בגיל 19, כשהיא רגועה, לאחר ששכחה את עברה כחתולת כלא.)

dylan

New member
חבר שלי פעם קיבל קנס..

מאתיים ומשהו ש"ח אני חושב, הכלב שלו הסתובב חופשי בחוץ ושוטר שראה אותו פשוט שאל את אחד השכנים של מי הוא (הכלב לא נלקח להסגר). אולי דרך הכיס הם ילמדו... ברור שגם יש את הסיכון שלא תמיד יסתובב באיזור שוטר/פקח כ"כ חביב והכלב ילקח להסגר. בקיצור.. פשוט צריך להסביר להם.

מצד שני...

אולי עדיף כך, כי אם יתלוננו ויתחילו לרדת עליהם הם עלולים לא עלינו למסור את הכלב לאיזו אגודה שתרדים אותו בסוף מפאת חוסר ביקוש... לא הכל מושלם.

למעלה