הניתוח נועד לעזור לך להיות בריאה
אבל את לא מחפשת להיות בריאה. את לא מעוניינת לאכול בריא, את מעוניינת לצום ולהיות רזה מאוד.
לא לשם כך עשית את הניתוח. אינך מבינה לא את המחלה שאת סובלת ממנה, ושבגללה עשית ניתוח, ולא את המטרה של הניתוח והדרכים להשתמש בו.
זה לא ניתוח קוסמטי - זה ניתוח במימון הקופה, לצרכי בריאות.
המחלה שאת סובלת ממנה היא השמנת יתר מורבידית, הגם שהיה לך BMI 38.6, שהוא נמוך יחסית לקריטריונים לניתוח. יתכן שאישרו לך את הניתוח בגלל מחלות נלוות להשמנה, אינני זוכרת את הסיפור שכתבת לפני הניתוח. כלומר את סובלת מבעיה לא פשוטה, וכבר בגיל צעיר מאוד מאוד!
בנוסף, יש לך גם הפרעת אכילה, שגורמת לך לאכול בצורה לא הגיונית, לא בריאה לגוף שלך ולא נורמלית בכלל (גם לפני הניתוח וגם אחריו).
זו הסיבה להשמנה שלך, ואינך מנסה לשנות זאת כלל, אלא להמשיך לאכול אכילה לא בריאה. מאוד לא בריאה. יותר לא בריאה מאשר לפני הניתוח.
את מתחילה לפתח לאט אבל בטוח, בנוסף לבעיית ההשמנה, גם מחלת נפש קשה ואכזרית, שהיא התפתחות של הפרעת האכילה שגרמה לך להשמנה - אנורקסיה. אין לך סבלנות לאכול, לא בא לך לאכול...
סגרת את הטבעת מאוד מאוד, ואת לא מקיאה בגלל שאת אוכלת רק שוקולד ומעדנים ומרק, לא בגלל שאת אוכלת נכון...
אין לך חשק לאכול כי אין תיאבון כאשר הטבעת סגורה מאוד מאוד.
במקום להתחיל תהליך של הבראת הגישה לאכילה, לקיחת אחריות על ההתנהגות ועל בריאות גופך ונפשך - את משתמשת בניתוח כדי להחמיר את הפרעת האכילה שלך לכיוון ההפוך, וממשיכה להתנהג בצורה גחמתית ובחוסר היגיון טוטאלי.
אין לי מושג לאן את חושבת שתגיעי עם אורח חיים כזה.
ובוודאי שאני לא מתכוונת לעזור לך להגיע לשם...
כמות הקלוריות שאת אוכלת בכלל לא מעניינת, כל עוד את אוכלת אותן משוקולד, מעדנים ומרק (שבוודאי אין בו ירק אחד לרפואה, כי בכלל את לא אוכלת אותו, רק שותה אותו).
עד אחר הצהריים אינך אוכלת שום דבר.
חילוף החומרים שלך שהיה איטי לפני הניתוח הולך ונהיה איטי יותר, ואפילו נעצר לגמרי, במקום להפוך להיות מהיר יותר. זו הסיבה לעצירות בירידה במשקל. עברת מהתנהגות קיצונית להתנהגות קיצונית גרועה יותר - צום. וכך לא מרזים ולא בריאים. במשך הזמן הגוף יהיה מורעב ותתחילי לאכול הרבה (שוקולד, מעדנים וטוסטים...).
אבינוח יציע לך לסגור יותר, ולשתות רק נס קפה כל היום.
כדי לרזות ולהיות בריאים אוכלים הרבה הרבה ירקות מבושלים וגם חיים, דגנים מלאים וחלבונים איכותיים. לא רק טיפת חלב בבוקר וטיפה סלט ביצים בערב...
אוכלים בצורה יציבה כל החיים, ולא עם שינויים דרסטיים. כשהגוף מקבל אורח אכילה קבוע, הוא יכול להבריא את חילוף החומרים. בוודאי שבגיל צעיר כל כך.
ברור שלשם כך צריך לפתוח את הטבעת בהדרגה ולקחת אחריות על האכילה.
ברור שאת צריכה הדרכה צמודה, ולא ללכת "לפי מה שקורה לך", ועם ה"תובנות" האוטומטיות שלך וה"היכרות" שלך את מנגנוני הגוף.
הרזייה בריאה היא תהליך ארוך ומסודר, והמשכו של התהליך הוא שמירה בבריאות על המשקל ולא משחק כמו שאנשים משחקים בגוף שלהם - צמים כי הם רוצים להיות פצצה לחתונה של האחות, ואח"כ מתירים רסן ואוכלים כמה שבא, והגוף כל הזמן משמין-מרזה-משמין-מרזה-משתגע לגמרי.
כך מתפתחת המחלה שבה משמינים במהירות ומרזים בקושי, ומגיעות מחלות נוספות לאורך החיים (והחיים אמורים להיות ארוכים מאוד!) - סכרת, לחץ דם גבוה, מחלות לב ועוד ועוד, שלא נדע מצרות ומהסבל הנורא שמחלות אלו מביאות.
סליחה שאני מתבטאת בקיצוניות - אבל זה בדיוק מה שאת עושה לגוף שלך. אני לא יודעת לתאר את זה אחרת...