שאלה.

wintergrace

New member
שאלה.

אני אמורה להתגייס באוקטובר לאחר שעברתי את הצו הראשון ויום המאה עם קב"א גבוהה, ויש לי בקרוב מיונים. לפני חצי שנה בערך נקראתי לתשאול קב"ן משום שלפני מספר שנים סבלתי מהפרעת חרדה. בתשאול הזה הצהרתי שכיום אין לי בעיה מיוחדת ואכן נתנו לי פרופיל 64 ללא קשיים.
הבעיה היא שבזמן האחרון לצערי , לאחר אותו תשאול, החרדה והקושי הנפשי חזר וקשה לי לראות את עצמי במצב של טירונות ושירות רחוק מהבית- אך עם זאת אני נורא נורא רוצה להתגייס ומעדיפה זאת בהרבה על פני שירות לאומי.
לשאלתי- האם ניתן להוציא פרופיל 21 ביוזמתי ולאחר מכן לבקש להתנדב? או שאופציית ההתנדבות נתונה רק בפני מי ש"נכפה" עליו פרופיל זה מראש?

תודה לעוזרים

נ ו ע ה 12

New member
פרופיל 21 זו לא בחירה

מקבלים אותו לאחר החלטה של רופא. את כמובן יכולה להגיש מסמכים וחוו"ד עדכניים ולתת לגורמים המוסמכים לכך להחליט בעניין.

wintergrace

New member
מן הסתם

התכוונתי להחלטה של רופא, שתתקבל כמעט בוודאות אם אחליט לחשוף את מצבי - אך אני חוששת לעשות זאת משום שאינני יודעת אם תהיה לי אפשרות להתנדב.
תודה בכל מקרה.

נ ו ע ה 12

New member
יש לא מעט מתנדבים שקיבלו פטור מסיבה נפשית

לא רואה סיבה למה לא תהיה לך אפשרות להגיש בקשת התנדבות

התנדבות על רקע נפשי

בוקר טוב,

במידה ואכן תקבלי פרופיל 21 ותהיי מעוניינת להתנדב את מוזמנת לעשות זאת.
רבים מהמתנדבים היום הם בעלי סעיף ליקוי נפשי, אך חשוב לציין, שכמו מתנדבים בעלי סעיף ליקוי רפואי- קיים תמיד הסיכוי שלא יאושרו להתנדבות, ויש לקחת זאת בחשבון.

בהצלחה ויום נעים

Run for a Fall

New member
דעתי בעניין

כמו שכבר אמרו, את הפרופיל את לא "מוציאה" את מקבלת... מבין שזו טעות בניסוח

בכל מקרה אני בעד תמיד להגיד את כל האמת ורק את האמת כשמדברים על מצב רפואי/נפשי. עדיף לקבל פרופיל 21 ולהגיד את האמת מאשר להסתיר ולהביא להחמרה משמעותית במצב הבריאותי שאותה יכלו למנוע במתן פרופיל מתאים.
דעתי היא שאם את באמת מרגישה חרדות וקשיים נפשיים עלייך להעלות את זה בפני הרופאים המטפלים והם יידעו מה לעשות בנידון.

בהצלחה

למעלה