שאלה

Black Mirror

New member
שאלה

שלום ,

אתם בטח זוכרים אותי...
אני כותב לכם משהו שלא קשור לקב"א (כמו שתמיד כתבתי) אלא משהו שדי מכעיס אותי.
הייתי בפיקוד מרכז ודיברתי עם קצין בכיר מאד (אולי אלוף משהו...) והוא אמר לי "שמע, מי שמתנדב לצבא הוא רק "עול" לצבא "-סוג של "פסולת" שזורקים לכל מקום.... הוא אמר למי שיש מזל - אז הוא מקבל תפקידים ומיונים ויש כאלה שכלום... זה פשוט לא מסתדר להם. בהתחלה מאד כעסתי שהוא אמר את שאנחנו רק "עודף" של הצבא ואז הוא אמר לי "גם לי יש בת מתנדבת ואני מכיר את הדברים האלה מקרוב..." ואז הוא התחיל להסביר לי שאפילו שהוא בתפקיד גבוה מאוד בצבא , זה לא מנע מהצבא לזרוק את הילדה אלף פעמים ולהשפיל אותה...

אז פה באה השאלה שלי - אנחנו באמת "עול" לצבא ? "ברירת מחדל"? "עודף"?
איפה הזכויות של המתנדבים? אני אספר לכם שגם חבר של חבר של התחיל את תהליך ההתנדבות ובאחת הפעמים שיצא לו ללכת למיונים ללוגיסטיקה או ליחידת ההסרטה הם התנהגו אליו בהתנשאות ובבוז. דבר זה התבטא ב" הנה המתנדב"... "חחחחחח" "מה הוא עושה כאן?"... "|נו באמת, עוד פעם הבאתם מתנדב...?"

מה עושים במקרים כאלה? הרי כולם אומרים שמתנדב זה חייל לכל דבר ועניין ויש הרבה מתנדבים שיוצאים לקצונה - אז איך זה שאני שומע הרבה מקרים כאלה? זה פשוט מכעיס\!!!!!!

טוב... זהו [:

noboya

New member
יחס למתנדבים

לא נכון, אנחנו לא "עול" למי שמבין שיש לו כאן עוד חייל שלא חייב להיות ושהוא מעל התקן שלו. אנחנו לא "ברירת מחדל" למי שלומד את כל הסיפורים האישיים שלנו. והכי חשוב - אנחנו לא "עודף" למי שמקבל אותנו למקום שבו נוכל להשפיע.
החבר של החבר פגש בלוגיסטיקה את מי שבדרך כלל פוגשים שם - ערסים. הם יתנהגו כך גם אל אדם רגיל ולכן אין מה להתרגש מזה.
לגבי יחידת ההסרטה (לדעתי שם הוא שמע את ה"עוד פעם הבאתם מתנדב") הם כבר יותר טובים, אבל אצלם כנראה כבר יש מספיק מתנדבים - אולי כדאי לחפש אופציה אחרת?
עד כאן בקשר לשאלה, בקשר לסיפור - כולנו יודעים שלפעמים בצבא הולך ולפעמים לא. אני לא יודע עם איזה מן קצין דיברת, אני לא הייתי רוצה לפגוש אותו ולעבוד איתו - הוא רואה את המתנדבים כצבא של מזכירות.
שבוע טוב.

נ ו ע ה 12

New member
תלוי איך מסתכלים על זה. כמה נקודות.

אני מעדיפה את הגישה הבאה - חייל על תקני שלא מבצע שמירות ותורנויות, כך שהוא 99% מהזמן עסוק בעבודה (אף פעם אין 100%
). שלא תבינו לא נכון, ברור ששמירות חשובות ואין לראות בהן בזבוז זמן, אבל עדיין. מפקד חכם ידע לראות בזה את מירב היתרונות ולהבין שבעצם מדובר בתוספת כ"א "בחינם", ושהיא ממש לא חייבת להיות מלווה בעול.

עצוב לשמוע שזו הגישה של הסא"ל שדיבר איתך, אבל אני רוצה לקוות שהוא הציג את דעתו בלבד ולא השקפה של היחידה בה הוא משרת, ובטח לא של הצבא כולו. אופציה אחרת - כתבת שגם הבת שלו מתנדבת. יכול להיות שהוא מדבר מסתכול אישי בתגובה לתהליך הלא פשוט שהבת שלו חוותה (כמו כולנו...), ולכן אולי זה לא שהוא בעצמו חושב שהמתנדבים הם עול, אלא טוען שהמערכת גורמת לזה להיראות כך.

גם אני משרתת ביחידת הסרטה, אני די בטוחה שלא מדובר על אותה אחת.
יש להבדיל בין גישת מפקדים, מראיינים וכו'... לבין גישת חיילים. זה שבמקרה כשחבר שלך הגיע לראיונות במקומות האלו הוא פגש חיילים שבוזים שהיו שמחים מאוד לקבל פטור חוקי מהצבא (ובטח שלא להתנדב לאחר מכן...) לא מעיד כלום על גישת המפקד העתידי הספציפי או צה"ל בכללי. ברור שזה רק מקלקל את השם שלה... יחידה יכולה להיות מאוד פתוחה למתנדבים, אבל בכל מקום, גם בה, יהיו את האנשים שיקראו לנו פראיירים ולא משנה כמה נסביר, לא יבינו למה בחרנו את מה שבחרנו.

אחד היתרונות הבולטים שיש לנו, המתנדבים, הוא האפשרות לבחור את התפקיד שלנו, ובהחלט מי שנשלח לראיונות ומיונים מטעם מדור מתנדבים לגמרי זוכה בעיני. זו פריבילגיה אדירה שחיילים שמתגייסים באופן רגיל יכולים רק לחלום עליה... העניין הוא שעד כמה שאני בקיאה בנושא, המדור שולח את רוב המתנדבים, אם לא את כולם, לראיונות.

eran544

New member
זכור לי מהמפקד ביחידה שאתגייס אליה (באוג')

הוא אמר לי בתחילת הראיון שלדעתו "מתנדבים יותר טובים מחיילים רגילים" ואז תיקן את עצמו מהר ודיבר על מוטיבציהXD
בתכלס זה באמת מה שכל מפקד חולם עליו - חייל עם רצון ומוטיבציה לשרת, ואז מבחינתו הוא מרוויח חייל שתפוקתו תהיה יותר גבוהה מאשר חייל שמגיע שבוז מהרגע הראשון.
כשהם מבינים שכוח האדם בעל יותר מוטביציה הם המתנדבים, הם יתחילו לחפש מתנדבים. זה באמת עניין של גישה.
אם מחפשים טוב, אפשר למצוא יחידות שהיחס שלהם הרבה יותר טוב מאשר מה שאתה מתאר

Run for a Fall

New member
עצוב לשמוע למען האמת

אני די בטוח שבראייה מערכתית (ושגויה לפי דעתי) אוכלוסיית המתנדבים בהחלט נתפסת כ"עול", אבל בפועל אני מאמין שהמצב שונה לגמרי.
מה ההבדל בינינו לבין עוד חייל אחר שמשרת באותו תפקיד? מדוע אנחנו "עול" והוא לא? בגלל פרופיל רפואי? מגבלות מסוימות? מכעיס לדעת שזו הגישה של חלק מהאנשים.
למזלנו קיימים המון אנשים שהם לא צרי-עין, שמודעים לחשיבות שבשירות לצה"ל ומוקירים את המתנדבים... ויצא לי לפגוש המון כאלה. בסופו של דבר הכי חשוב זה להרגיש טוב עם עצמך ולדעת תמיד שלא משנה מה איזה אחד אומר (וזה שיש לו פלאפלים על הכתף ממש לא הופך את הדברים שהוא אומר למשמעותיים יותר), אתה בהחלט לא עול, ואתה עושה משהו מאוד משמעותי.

בכל מקרה מיחידות בסגנון הייתי מתרחק - כמו שאומרים "הדג מסריח מהראש"... יש מספיק יחידות שמקבלות מתנדבים בשמחה.

בהצלחה! ובלי להתייאש

ממש מכעיס מה שכתבת

כי זה לא נכון! ועצוב לי שגורם מטעם הצבא מדבר ככה.
יש לא מעט יחידות בצהל שמאוד מעוניינות במתנדבים בשורותיהן - לא מסתכלים עליו כ"חולה" או "עול" - אלא כחייל לכל דבר שיתרום למערכת בדיוק כמו חייל "רגיל".
ואכן יש מתנדבים שיוצאים לקצונה, ומצליחים ומוערכים לא פחות מחיילים שהתגייסו לא דרך ציר ההתנדבות.
אתם, המתנדבים - צריכים לראות את הייתרון שיש לכם. אתם יכולים בעצם לבחור ולבקש להתמיין לכל תפקיד שרק תחפצו, הרבה פעמים פתוחים בפניכם תפקידים שאינם קלים להשגה למלשבים. ברור שתמיד יש מרמור וקושי ואין סוף מלחמות אל מול המערכת הצבאית המתישה.
ממליצה לכם להכנס לאתרים של החילות הקיימים (אויר, מודיעין וכו') - ותנסו לחשוב איזה תפקיד מתאים לכם , לכישורים והיכולות שלכם - ופשוט תבקשו להתמיין אל מול תא מתנדבים.
השילוב של מתנדבים לעיתים אכן קשה ליחידות- כאשר מבקשים למיין אליהם מתנדבים עם צרכים מיוחדים - אבל עם רצון ותושיה ניתן להתגבר על הכל.
יכולה להגיד לכם ממקור ראשון כי אני מכירה עשרות מתנדבים המשולבים בתפקידים מעולים וחשובים, שעל מנת להגיע לתפקידים אלו עברו לא מעט - אבל בסופו של דבר ההשקעה, הרצון והמאמץ - שווים הכל !!
שיהיה המון בהצלחה לכל אחד ואחת מכם, הרצון שלכם להתנדב הוא מבורך (במיוחד בעידן שבו אנשים מחפשים רק איך להתחמק משירות) !

למעלה