שאלה...

שאלה...

האם זה נכון שבשניצלי סויה\טופו מוכנים קנויים אין כמעט ערך תזונתי? כי אבא שלי טכנולוג מזון והוא מכנה את זה "רעל מרוכז". אם הוא צודק-מה התחליף הנוח ביותר? ואגב-אולי אתם מכירים את זה~אבל בהרבה מדוכני הפיצוחים יש גרגירי סויה קטנים ממולחים שקונים במשקל-והם ממש בריאים ופשוט טעימים באופן ממכר לגמרי!! וזה אפילו טעים בסלט חסה...יאמ. טלטול
 

lilithmm

New member
שניצל טופו

קונים גוש טופו גולמי לבן, אפשר למצוא במקררים בסופר. חותכים לפרוסות, אפשר לטבול בביצת חופש ואז בפרורים ולתגן. אני מתנגדת לשניצל טופו מוכן או לכל מוצר של זוגלובק/טבעול, כי מדובר במפעלים שעושים רווח מבעלי חיים. איפה ההגינות להרוג בע"ח בשביל לעשות רווח? אני מאוד מבקשת לקבל הסבר מפורט, למה לפי אבא שלך שניצלים מוכנים הם רעל מרוכז. מחכה לתשובה.
 

rastotman

New member
אני לא יודעת למה,

אבל המדריך שלי התמוטט בגלל שהוא היה אוכל רק אוכל מוכן
.
 

AmitKar

New member
נראה לי שאבא שלך קצת הגזים

עד כמה שאני יודע, כל הטבעולים והזוגלובק טבעיים הם לא בדיוק טבעיים למרות השם ה"יפה" שלהם. אני מניח שיש הרבה הנדסה גנטית באותם מוצרים ואולי גם כמה חומרים לא סימפטיים. אבל להגיד שזה רעל מרוכז נראה לי מוגזם. מבשר זה בטח יותר בריא ורעל מרוכז זה דברים כמו קולה, קינלי וכד´ ועוד כמה סוגים של מזונות מוכנים שאני לא נזכר בהם כרגע. שימ/י לב לתבלין "מונוסודיום גלוטמט" (שהוא למעשה לא תבלין). הוא נמצא בכל מיני דברים מלוחים וזה עוד דוגמא לרעל מרוכז. אם אני לא טועה זה איזה סוג של עופרת. מה שלא יהיה, הוא מזיק מאוד לכבד. לא נראה לי שמישהו כל כך עושה עניין ולא שותה קולה (מסיבות בריאותיות) אך כשזה מגיע לתחליפי בשר מיד מנסים למצוא מה רע. אבל האמת, אני אישית ממליץ לך באמת לא לאכול הרבה מוכנים שכאלה. בכלל אם את/ה בן (לא הזכרת אם את/ה בן או בת) לא כדאי לאכול סויה יותר מפעמיים בשבוע. וכאשר את/ה אוכל/ת סויה, כדאי לאכול אותה כטופו (רצוי אורגני), כפולי/שבבי/פתיתי/סוליות סויה, או כחלב סויה. אבל חשוב מאוד לציין, שאני לא תזונאי. ואל אף שאת מה שאמרתי כרגע אמרו לי תזונאים/אנציקלופדיות/ספרי תזונה, זה תמיד יכולה להיות טעות. שלך, עמית
 

דורון ק

New member
עמית,ברוך הבא לפורום...

בקשר ל"שניצל"-אני מסכים עם מה שרשמו פה. כמו שאני רואה את זה הרכיבים ה"מזיקים" או לא חיוביים הם השומן הלא איכותי,הנדסה גנטית והחומרים הכימיים שיכולים להיות בשניצל שלא מצוינים על האריזה אבל מכאן ועד לקרוא לזה "רעל מרוכז",נו... דבר לא חיובי נוסף הוא שבתהליך העיבוד יורדת רמתם של חלק מהתרכובות המועילות בסויה באופן ניכר. ורק כמה תיקונים קטנים: "טבעי"-לא בהכרח בריא,ישנם הרבה חומרים "טבעיים" רעילים. "MSG"-אין סיבה לחשוב שיגרום נזק לכבד,ישנה תופעה המכונה "תסמונת המסעדה הסינית" בה נוצרת תגובה אלרגית לאחר צריכת MSG-במחקרים כאשר אנשים צרכו מונוסודיום ל-גלוטומאט עם הארוחה לא מתועדת כל תגובה כזאת או אחרת,אנשים עם צריכה נמוכה של ויטמין B6 עלולים להיות יותר רגישים ל-MSG. "סויה"-אין כל מניעה לבנים לאכול יותר משתי מנות סויה לשבוע ואף ישנם כאלו הטוענים(בצדק) כי רצוי הרבה יותר.
 

AmitKar

New member
תודה

בקשר לשניצל: מסכים איתך במאה אחוז. לא אמרתי שטבעי חייב להיות טוב. אין ספק שהרבה דברים רעים קורים בטבע ושהרבה חומרים לא בריאים הם טבעיים לחלוטין. העניין הוא, שכמעט כל האנשים חושבים שטבעי הוא בריא. ולכן לקרוא לחברה "טבעול" או למוצרים מסויימים "זוגלובק טבע" זה מאין ניצול של הדעה המוטעית הקיימת. ומלבד זאת, הנקודה הייתה גם שבכלל לא הכל טבעי במוצרים האלה. (אני מדבר על טבע בתור משהו שהאדם לא התערב בו עד לכדי שינוי אותו המשהו. כמובן שהמושג "טבע" הרבה יותר מורכב) הסיבה שמונוסודיום גלוטומאט (תודה על התיקון) או MSG אם תרצה, מזיק לכבד, היא שזה פשוט רעל. כל רעל מזיק לכבד בדיוק מהסיבה שהכבד אמור לנקות את הרעלים שבגוף. גם קולה מזיקה לכבד (לא רק כי זה רעל. יש לה דרגת חומציות שיכולה לאכל סטייק תוך שעתיים). גם כל פסולת אחרת מזיקה לכבד. העניין הוא, שמונוסודיום גלוטומאט הוא רעל ממש מזיק. בעניין הסויה: יש בסויה איזשהו חומר שאני לא זוכר את שמו, שהוא הורמון כלשהו שבנות צריכות. אם בנים מקבלים אותו במינון גבוה מדי הוא יכול להזיק. לכן כדאי לאכול סויה בסביבות פעמיים בשבוע אצל בנים. (כמובן שזה כללי מאוד. אין לי כמויות מדוייקות). אך אין ספק שסויה זה דבר בריא מאוד וכדאי לצרוך אותו דרך קבע שלך, עמית
 

דורון ק

New member
בבקשה

ועמית,אתה מעלה כאן טענות מאוד רציניות על "נזקים חמורים" לכאורה-אישית הייתי מצפה ממישהו הטוען דברים כה חמורים לביסוס מסוים. אז שאלתי היא-האם תוכל לתת "רפרנס" לספרות המדעית בה אכן הוכח נזק לכבד כתוצאה מצריכת מונוסודיום ל-גלוטומאט? האם תוכל לציין מחקר בו הוכח נזק הורמונלי כתוצאה מצריכת איזופלאבנואידים ממאכלי סויה אצל גברים?
 

AmitKar

New member
לצערי לא אוכל להפנות אותך כרגע

מה שאמרתי היה מתוך אמונה לתזונאים המדברים ברדיו ולתזונאים שפגשתי. לכן אני מבקש את סליחתך על כך שלא אוכל כרגע להפנות אותך למחקר בעניין. אני מאמין שכאשר יגמר חופש סוכות אני יוכל להפנות אותך למחקר, לפחות על ההורמונים בטופו. עד אז אני לא יכול ולכן אני מצטער מאוד. בינתיים אין צורך להתייחס אל דברי כנכונים. שלך, עמית
 

דורון ק

New member
עוד...

אין לך על מה להצטער! אין שום מחקר המדבר על נזקים כתוצאה מצריכת מאכלי סויה בגברים ונשים. במדינות בהן צריכת הסויה גבוה אוכלים כ-3-8 מנות סויה ליום!ללא כל נזק לכאורה,כמובן שישנם הרבה צדדים חיוביים לצריכת סויה בכלל וצריכת איזופלאבנואידים בפרט. אם אתה רוצה הפניות בקשר לכך שאין נזקים כתוצאה מצריכת ה"הורמונים" שבסויה אז תבקש. שאלה בקשר לנזקים האפשריים של צריכת סויה כבר עלתה בפורום-ונתתי תשובה יותר מפורטת בנושא-אם זה מעניין אותן אני מציע לעשות חיפוש מתקדם.
 

AmitKar

New member
אשמח לקבל הפניה

ברגע שאני יוכל לדבר עם אותה תזונאית אני אשאל אותה. ועוד משהו: איך עושים "חיפוש מתקדם"? שלך, עמית
 

דורון ק

New member
קבל

הנה ההודעה-חסכתי לך "חיפוש מתקדם". בצד מעל הטאג-ליין ישנו החיפוש המתקדם. רק הבהרה קטנה-הטענה שלי היא אינה כביכול שלא יכולה להתרחש צריכת יתר של סויה,אלא בקשר לשתי מנות בשבוע שהיא בהחלט המלצה מגוכחת-אני לא מבין על פי מה התזונאית שלך מבססת סף צריכה כה נמוך...במיוחד כאשר תכונותיה החיוביות של הסויה ידועות לרוב. בקשר לקריאה מומלצת-יש הרבה מאמרים/מחקרים,הנה כמה: Effect of Soymilk Consumption on Serum Estrogen and Androgen Concentrations in Japanese Men. Chisato Nagata, Naoyoshi Takatsuka, Hiroyuki Shimizu, Haruo Hayashi, Tomomitsu Akamatsu and Kyouichi Murase. סקירת על- Hormonal effects of soy in premenopausal women and men J Nutr 2002 Mar;132(3):570S-573S. Lu L. J. W., Anderson K. E., Geady J. J., Nagamani M. Effects of one month of soya consumption on circulating steroids in men. Soy Milk Intake in Relation to Serum Sex Hormone Levels in British Men Naomi E. Allen ; Paul N. Appleby ; Gwyneth K. Davey ; Timothy J. Key כמובן שזה מדגם מסוים וחלק קטן מן המאמרים הפורסמו בספרות המדעית בקשר לנושא זה,כפי שציינתי אין מחקר אחד הנערך לפי הפרוטוקולים המקובלים המראה על שינוי הורמונלי(מזיק) סטטיסטי משמעותי אצל גברים כתוצאה מצריכת מאכלי סויה.
 
מה שאבא שלי אמר...

אבא שלי אמר שהם מלאים בשומן ובכימיקלים,ובהמון חומרי טעם וריח. ועוד שאלה-גושי סויה גולמיים הם באמת ללא התערבות חומרי טעם וריח? והאם הם יקרים? תודה על ההתיחסות טלטול (כן,אני בת)
 

דורון ק

New member
גושי סויה גולמיים

הכוונה לטופו?לקטניית סויה? בדרך כלל ללא חומרי טעם וריח!
 
../images/Emo124.gifקריאה לאלון להגיב בשרשור

על כל הדברים - בעד או כנגד לצריכה של בנים ומהות הרעל !
 
למעלה