שאלה

שאלה

יש לי ידידה טבעונית שיש לה תת-פעילות של בלוטת התריס. היא קראה איפשהו שאכילה של סויה, בורגול דוחן ובוטנים יכולה לגרום לה נזק בשל כך... היא די מודאגת, היות ואלו הם בדיוק ארבעת המאכלים האהובים עליה. האם מישהו יודע משהו בנושא או מכיר כתובת אליה ניתן לפנות?

דורון ק

New member
תירואיד

כן,בעיקרון זה נכון-בסויה ובוטנים ישנם חומרים "גויטרגונים". הפתרון-יעוץ אישי עם איש מקצוע בקשר להתאמת תפריט.

דורון ק

New member
ורק צריך לציין כמובן...

שעם תפריט מתאים אין צורך להמנע ממאכלים אלו.לעיתים יש צורך להוריד צריכה של מאכלים מסוימים אבל זה כבר תלוי במקרה האישי(סוג היפותירואיד,ל-טירוקסין,צריכת יוד וכו´) היוכל להתברר כאמור בעזרת איש מקצוע.

דורון ק

New member
חומרים

חומרים גויטרוגניים מגבירים את הצורך ביוד שהוא מינרל חיוני,במידה ולא תסופק כמות היוד הדרושה כתוצאה מחומרים אלו תיפגע הסינטזה של הורמוני בלוטת התריס.

האם אתה מכיר או יודע היכן ניתן

למצוא מישהו המומחה לתחום? כלומר מומחה לבלוטת התריס וטבעונות? תודה אגב על האכפתיות ועל הנכונות לעזור...

דורון ק

New member
בבקשה

ונראה לי המצאת מקצוע חדש-מומחה לבלוטת התריס וטבעונות,נחמד
. בלוטת תריס:לפנות לקופת חולים על מנת להתייעץ עם אנדוקרינולוג,אנדו גם אמור לדעת בקשר לעניין של תזונה ובלוטת התריס כאשר היא תציג בפניו את הנתונים האנדוקרינים. טבעונות:אותו דבר רק עם תזונאי,אני חושב שגם באנונימוס ישנה רשימה של תזונאים המתמחים בצמחונות/טבעונות.

למעלה