שאלה

barbunya12

New member
שאלה

עכשיו שבוע אחרי הניתוח ואחרי 5 שנים שחייתי עם הכאב , נלחמתי בו יום יום אבל לצערי הפך להיות חלק מחיי
איך אני יודעת לאיזה כאב להתייחס ולאיזה לא?
מתי להילחץ יותר מהכאבים ומתי פחות?
ב3 ימים הראשוניים אחרי הניתוח היו לי כאבים איומים , הגז הזה גמר לי את הכתפיים וחשבתי שרק סמי הרדמה יעזרו
ואז היה יומיים רגועים יותר
ואתמול שוב חזרו לי הכאבים: כואב לי שאני יושבת , יש לי כאב בצידו השמאלי של הגוף ומעין משיכה על הרגל

איך יודעים?

שמיץ1

New member
זה שכיח, אבל זה חולף

זה פשוט תופס אותך בהפתעה כמה שזה כואב, אבל זה לא נמשך המון זמן, אז מתגברים. ככל שזזים יותר זה אמור לעבור מהר יותר.

יסמין259

New member
y,y...חשבתי שאשתגע כשהתעוררתי. רק חזרתי

למודעות מעורפלת וביקשתי את אמא שלי, והצלחתי לפלוט לה שאני לא מצליחה לנשום. הרגשתי שמשקל 70ק' מינ' לוחץ לי על הכתפיים! קיבלתי משכך, לילה ראשון היה קשה וגמרנו. לאחר מכן הקפדתי על צעדות וזה לא חזר.

בלה73

New member
הי

גם אני עברתי ניתוח לפני כשבוע, אז אני יכולה להזדהות וגם ככה תדעי שאת לא לבד בתוך העסק הזה

לי דווקא לא היו כאבי כתפיים, אבל היה כאב חד מאוד באיזור הצלעות שנראה לי גם קשור לגז של הניתוח. אבל הוא עבר אחרי יומיים.
גם לי יש עדיין כאבים באיזורים שונים בבטן, אם כי במידה פחותה בהרבה ממה שהיה בימים הראשונים. האיזור של הכאבים תלוי אני מניחה באזורים ש"עבדו" עליהם בזמן הניתוח, כך שזה משתנה.
בכל מקרה, אם את לא רואה מגמת שיפור בכאבים הייתי ממליצה לך לדבר עם המנתח שלך. גם כדי שיהיה מעודכן וגם כי יוכל לתת לך תשובות/ הסברים.

תרגישי טוב

בלה73

New member
לא זוכרת

אם היו הנחיות לגבי זמנים, אבל כן אמרו לי שחשוב להתחיל ללכת. אז ניסיתי (עדיין מנסה) בבית לשבת, ללכת ולהוריד זמני שכיבה.
אבל ממש הליכה בחוץ יצאתי רק אחרי 6 ימים...כשהצלחתי ללכת זקוף, לפני זה עוד הייתי מקופלת מכאבים.

seona

New member
הפתרון לגז זה באמת ללכת בכדי לאפשר לו להשתחרר

מהגוף . לי זה עזר לאחר היסטרוסקופיה פשוט הכרחתי את עצמי ללכת עד שהרגשתי יותר טוב

זואילי

New member
מה עם משככים?

אני תקעתי ככ הרבה משככים שיכולתי לקום ולהסתובב וזה
מה שזירז לי את ההחלמה.
לגבי הגז כתבתי כאן בעבר- מומלץ לא לשכב ישר. אלא עם גב מורם
מיום הניתוח עד שמשתחררים. כדאי גם לנסות (עם משככים) לשכב על הצד.
ולהשתדל לשבת יותר מאשר לשכב. (עם כרית מאחורי הגב).
אצלי הגז היה די מינורי בכל הניתוחים.
וכאמור- ברגע שעימעמתי את הכאב עם משככים הייתי ניידת יותר. זה כבר הוביל
להחלמה מהירה.

תרגישי טוב

barbunya12

New member
היי

הגז תכלס עבר אחרי יומיים בכלל שכחתי ממנו
אני לוקחת משככים כשאני איתם יש לי פחות כאבים
אבל כשאני בלי זה סיפור אחר
האמת שאני לא רגילה לקחת כי הרגלתי את הגוף שלי לא לקחת
ופתאום זה קצת מוזר אבל כיוון שאני רק שבוע אחרי הניתוח אני עוד מרשה לעצמי :)

תודה רבה

barbunya12

New member
כדורים

האמת שאני בעיקר לוקחת סוכריות
אני לוקחת נורופן 400 עם אופטלגין
או 2 כדורים של נפרוקסן לא יכולה ממש לומר שזה עוזר זה עוזר לי ממש קצת אבל לא בא לי להתמכר
בבית חולים נתנו לי פירקוסט , זריקת וולטרן ועוד כל מיני לוריד- תערובת טובה אחרי ניתוח
היום הייתי אצל סוריאנו וככשאתי על תרופות הוא אמר שהוא לא ממש ממליץ מה גם שאני אישית גם מעדיפה שלא...

אם את רוצה כדורים טובים יש לך את טרמדקס מנסיון עבר עם 2 אופטלגין עושה עבודה טובה ואלגולאזין פורטה שאני לא בטחה שעוד מוכרים

מישהו יראה יחשוב אני מסוממת של ממש

זואילי

New member
הייתי פעם אלופת הקוקטיילים

אבל אין מצב שאכתוב מה היו המיקסים.
בסופו של דבר ביקור במרפאת כאב סידר לי משכך אחד קבוע
שמקסימום עורבב עם עוד משהו שגרתי.
אני בעד לתקוף כאב עוד כשהוא ברמת ציוץ. ומעולם לא סלדתי מכימיה חוקית.
אז פעם הייתי באמת מכורה אבל תנק גוד ימים אלה הם היסטוריה.

דרך אגב בביקורי האחרון במרפאת האנדו דיווחתי על כאבי הראש
ומיד קיבלתי הפנייה לרופאה ספציפית שעכשיו עובדת בשת"פ עם האנדו.
אז נקפוץ לביקור בנוירולוגיה. באמת לא מכירה את היח' הזו... חחח

מורנקה28

New member
קדימה לנוירולוגיה חחח

כי רק זה חסר!

בכל מקרה גם אני בעד לתקוף ברמת הציוץ, בטח אחרי ניתוח..

barbunya12

New member
התרופות

הבעיה שהגוף מתמכר
וזה הכי נוח לקחת כדור שכואב
אחרי ששברתי את המרפק ולקחתי אלפי כדורים וגם הייתי במרפאת כאב, וקיבלתי גם קורטיזונים
ואחרי שהרופאים לא ידעו במשך שנים מדוע יש לי כאבי בטן ורק נתנו לי עוד ועוד כדורים
אני פשוט שונאת את כל הכדורים הללו
אני לא אומרת שאני כרגע לא לוקחת כי אני כן
אבל אני חושבת שאסור לקחת יותר מידי

פז08

New member
קודם כל שמחה שאת אחרי

ולגבי ההחלמה- קחי נשימה עמוקה. זה לוקח זמן.......
כל אישה והגוף שלה....
יש נשים שאחרי יום קופצות מהמיטה ואחרי שבוע כבר יכולות תאורטית לחזור לעבודה, ויש נשים שחודש אחרי עדיין כאובות....
זה מאוד אישי, וכמובן תלוי בין היתר בהיקף הניתוח.... אבל לא רק.
אני אחרי ניתוח ראשון ושלישי הייתי סבבה זמן קצר אחרי.
לעומת זאת אחרי הניתוח השני שהיה הגדול מכולם, הייתי שבר כלי במשך כמעט שבוע ימים. ואני מתכוונת ממש שבר כלי.
בקושי הלכתי, בקושי דיברתי.
לקח לי הרבה זמן להתאושש.....
אם יש פתאום כאבים חריפים, תמיד כדאי להתייעץ עם המנתח.
אבל לקחת בחשבון שלוקח זמן להחלים..............
תנוחי הרבה, תשתי הרבה, ותראי שכל יום יהיה טוב יותר:)
ושוב- אם יש כאבים חזקים פתאום, או תופעות חריגות, תרימי טלפון לרופא שלך.......או למחלקה בה נותחת.... בהצלחה!!

barbunya12

New member
מתי זה יעבור?

ראבק אני לא מבינה עשיתי ניתוח כדי שייעלמו הכאבים ורק פתחתי בור לכאבים ? היי לי נגעים בשלפוחית השתן ובאגן ומאז הניתוח אני לא מסוגלת כמעט לשבת, כואב לי שהרגלים מכופפות בטח גם בגלל שהפכתי להיות דובי בשנה האחרונה, כואב לי שאני מתכופפת וכואב לי הגב התחתון ומאז הניתוח בעצם אולי גם לפני כואב בבית החזה משהו הזוי סליחה על ההתבכיינות אבל זה לא אמור לעבור ?!? עברו שבועיים כבר

למעלה