שאלה

ערן12313

New member
שאלה

היי,
חושב לעבור ניתוח קיצור כבר זמן מה ועוקב אחר פעילות הפורום המבורך כבר כמה שבועות, מבקש לשאול! ולשמוע את דעתכם:)
אני בן 20 עם BMI 44 המראה מאוד מציק והגעתי לכדי הבנה שהדבר היחיד שינתק אותי מהתשוקה לאוכל הוא ניתוח (וקצת עבודה פסיכולוגית אבל צעד צעד),
כיום אני חייל ובמכבי לא מאפשרים לי לעבור ניתוח באסותא אלא רק ברפואה ציבורית, שאלתי היא האם אתם חושבים שאני צריך להמתין לשחרור (בעוד כשנה)
או שלא לפחד ולחשוש מסטיגמות ולעבור ניתוח כבר בתקופה הזו בבי"ח ציבורי (במידה וכן אשמח לקבל המלצות- תה"ש, איכילוב, בלינסון),

בתודה,

ליבי3617

New member
תשובה

היי ערן

שמחה שאתה פה קודם כל

אני לא כל כך מבינה לגבי הצבא ומה הוא מאפשר לך.
ממכבי תמיד יאשרו רק רפואה ציבורית. מי שמשלם את ההשתתפות העצמית היא חברת הביטוח הפרטית או המטופל. איך זה עובד בצבא?
למה סטיגמות?

דיברתי בעבר לגבי חיילים עם אחד המנתחים בתל השומר. ברור שבגלל הקרבה לבסיס הצבאי יש לא מעט חיילים שעוברים שם את הניתוח אבל התור בהמתנה יכול לקחת כמעט שנה.
גם באיכילוב ובלינסון זה לא ממש קצר.

מה באמת האופציות שלך כחייל ברפואה הפרטית?
אם אין אופציה אחרת, הייתי מתחילה את התהליך בתל השומר ובודקת איך אפשר כן להתקדם לרפואה פרטית.
אם לא תקבל את התור לניתוח עד אז (מה שלא הגיוני שיגרמו לך לחכות יותר משנה) - לך לרפואה הפרטית אחרי השחרור.

ערן12313

New member
היי

היי ליבי,
בתור מבוטח זהב במכבי האופציות שעומדות בפנייך הן או להינתח באסותא בהשתתפות עצמית של כמה אלפים- לזה אני קורא "פרטי", וישנה האפשרות של ניתוח בבית חולים ציבורי.
בתור חייל ניתנת האפשרות להינתח רק בבית חולים ציבורי. שאלתי היא האם לחכות כשנה עד לאפשרות שאוכל להגיע לניתוח באסותא או לעשות זאת בבית חולים ציבורי בתקופת שירותי הצבאי.
מה הסיכוי שאם אבחר באיכילוב אפול על סובחי למשל? איך הדבר מתנהל?,

תודה,

ליבי3617

New member
באיכילוב

יש כמה רופאים מנתחים (ד"ר סובחי, ד"ר קוריאנסקי, ד"ר להט וד"ר אלדר למיטב ידיעתי). הסיכוי שתיפול על אחד מהם הוא שווה ואי אפשר לדעת או להבטיח.
גם בתל השומר לא בטוח אצל מי תעבור את הניתוח מבין ארבעת המנתחים שם... אבל כולם מאד מיומנים בניתוח. גם באיכילוב.

אם אתה שואל אותי חבל לחכות שנה.
ממילא בבית חולים ציבורי ייקח זמן אז תיכנס כבר עכשיו לתהליך ותנסה להתקשר אליהם כל הזמן לראות אם התפנה תור.
תבחר או באיכילוב או בתל השומר ותתחיל לעשות מה שצריך.. מקסימום תמצא את עצמך מנותח עוד 6-7 חודשים. יותר טוב משנה, לא?

למעלה