שאלה

שאלה

לכל אלו שיוצאים נגד ניסויים בבע"ח- האם אינכם לוקחים תרופות בכלל? או שאתם משתמשים ברפואה לא קונבנציונאלית? טלטול

lilithmm

New member
ועוד בקשר לניסויים בבע"ח

יש המון ניסויים מיותרים ל ח ל ו ט י ן שעדיין מבוצעים על בעלי חיים וגורמים להם להמון סבל מיותר. לדוגמא, ניסויים של מוצרים קוסמטיים. גם לניסויים רפואיים יש תחליפים, אבל עדיין מעדיפים להשתמש בבע"ח במקום בחלופות. העניין הוא שלרוב האנשים לא משנה בכלל שבע"ח אינטליגנטיים בעלי רגשות סובלים סבל נוראי בניסויים מיותרים וזה דבר שחייבים לשנות. כרגע, כמעט שלא נעשה דבר ע"מ לעבור לחלופות טובות וזה דבר מקומם. למשל, עדיין מתבצעים ניתוחים של צפרדעים חיות בהמון מדינות בעולם בבתי ספר תיכוניים. בשביל מה צריך את זה? יש קורס באוניברסיטה שנותן נקודות זיכוי וממש לא מלמד הרבה (לפי כאלה שעברו אותו) וכל הקורס ניסויים בבע"ח. ממש התעללות. את יכולה לקרוא בהרחבה על החלופות באתר PETA. גם כאן המועצה שמאשרת ניסויים בבע"ח שמונה מעל ל-20 מקבלי החלטות, כמה מהם פעילים למען זכויות בע"ח? שלושה! לא נשמע מוזר? אני באופן אישי מתנגדת לרוב הניסויים בבע"ח כי מתייחסים אליהם כאל חפצים חסרי ערך. חוץ מיזה מה שעובד עליהם לא חייב לעבוד גם עלינו. יש הרבה אנשים מיותרים שעליהם אפשר לעשות ניסויים. אנסים, פדופילים, רוצחים. יש אלטרנטיבות. אני בטוחה שאם יציעו לאסיר הקלות בעונש או הטבות בכלא יהיו כאלה שיסכימו לעבור את הניסויים ואולי יצליחו לכפר על חלק מהאוול שהם גרמו בכך שיתרמו לקידום הרפואה. אם עבריינים כפי שהזכרתי ידעו שעל אונש מקבלים מאסר ועינויים הם יחשבו הרבה לפני שיעשו פשעים חמורים בחסרי ישע.

איבדת אותי בסוף...

אין דבר כזה אנשים מיותרים, לכל אחד, גם לחלאה הכי גדולה, יש זכות לשלמות גופו ובמידה ובחר שלא יעשו עליו ניסויים - אז לא עושים עליו ניסויים. גם מצב בו את אומרת שנציע הקלה בעונש הוא לא לגיטימי מבחינתי, זאת לא בדיוק בחירה חופשית. עינויים הם גם דבר שלא אמור להיות חוקי במדינה הזאת, בג"צ אסר את רוב סוגי העינויים והגביל את רובם. בתקווה לחיות במדינה שלכל בע"ח (כולל בני אדם) יש זכויות מלאות, אלון.

haleth

New member
זה כמעט לגמרי ../images/Emo32.gif

קודם כל אלון - אתה צודק לחתולין: צריך שלכולם יהיו זכויות מלאות. לגבי בג"צ העינויים ולגבי הדרך בה השב"כ (לא) ממלא אחר הפסיקה: http://www.stoptorture.org.il

תלוי

כל עוד מדובר בניסויים שאפשר למצוא להם תחליף, או בניסויים מיותרים ללא מטרה או לצרכי קוסמטיקה, אני מתנגדת. אבל מה אני יכולה לעשות במקרה שבו אני חולה והתרופה שאומרים לי לקחת נוסתה על בעלי חיים? אני אמות? ברור שאני אקח. גם אם היינו נתקעים בג´ונגל שבו יש צמחים רעילים, ואנו לא יודעים מה רעיל ומה לא, והיינו רואים פתאום איזה צבי חביב, היינו אוכלים אותו. צריך להלחם עכשיו בשביל שהתרופות בעתיד לא ינוסו על בעלי חיים, אבל תרופות שכבר קיימות.....אנחנו לא נגיע למחר אם לא ניקח את התרופות של היום......

guruyaya

New member
לקיחת תרופות

מכיוון שלא ממש ניתן להימנע מלקיחת תרופות, וודאי לא בשעת מחלה, בהחלט ניתן להימנע מאלה שאינן הכרחיות (כמו אקמול לכאב ראש). אבל המאבק לא ממש מתמקד בנושא זה, שכן חרם צרכנים איננו אפקטיבי ממש כאן. מוטב צמחוני חי, ולוחם למען בעלי חיים, מצמחוני מת.

monkilita

New member
רפואה אלטרנטיבית

היא הפתרון שאני מאמינה בו, כך אני גם לא מכניסה חומרים כימיים שאין לי מושג מה ההשפעות שלהן לטווח הרחוק (למשל אנטיביוטיקה יוצרת אצל רוב הנשים בעיות וגינאליות והן לרוב לא מודעות לכך). ברור שלא לקחת תרופות של משככי כאבים כי זה לא פותר שום דבר, רק מסתיר את המצב הקיים.. יש הרבה דרכים אחרות להפתר מכאב ראש.. לגבי מחלות רציניות.. זה יכול להיות יותר בעייתי, למזלי לא נתקלתי באחת, אבל נראה לי שבאם יקרה מצב (חס וחלילה!!) אז אנסה קודם למצוא תשובה אלטרנטיבית (למשל בנפאל יש רופא איורבדי שמטפל בסרטן ואומרים שיש לו אחוזי הצלחה גבוהים).. ואם זה לא יסתדר אז אני כבר אחליט מה לעשות.. חוץ מזה שבאמת חלק מהניסויים לא מוכיחים את אמינותן של התרופות, למשל מחקר שהיה בתרופת התלומיד (אני בטוח טועה בשם..לא מצליחה להזכר)- למניעת בחילות בזמן הריון, עשו בדיקה על חולדות והכל היה בסדר ואחרי זה נתנו לנשים בהריון, והעוברים נולדו ללא גפיים. כמובן שיש ניסויים שעזרו רבות כמו הכלבה שעשו עליה את הבדיקות של הסכרת וכך גילו תרופה לסכרת והצילו מאות בני אדם. נראה לי לא פייר לחשוב שאני יותר חשובה מיצור חי אחר.. אז אולי אפילו שממש אצטרך תרופה, אצליח להתגבר על האגו האישי שלי ולא לקחת משהו שמכיל בתוכו אלימות.

לרוב אני משתמש בהומאופתיה

משתמש באנטיביוטיקה רק כשאין ברירה. דווקא לא בגלל הניסויים (למרות שזאת סיבה טובה), פשוט כי אנטיביוטיקה בכמות גדולה לא טובה לגוף והחיידקים מפתחים נגדה עמידות. זה דופק את מערכת החיסון.

למעלה