שאלה

Gunz N Mozes

New member
שאלה

נגיד שיש שתי קבוצות של אנשים במקומות שונים בעולם. קבוצה אחת היא של אנשים אתאיסטים, שאין להם מושג שיש בכלל דבר כזה שאנשים מאמינים בו ונקרא אלוהים. בקבוצה השניה אנשים מאמינים באלוהים. אז השאלה שלי היא: האם האנשים בקבוצה הראשונה מאמינים שאלוהים לא קיים?

masorti

New member
יש לך טעות קטנה בשאלה...

הקבוצה הראשונה אינה של אתיאסטים אלא של אגנוסטים. רק מי שמכחיש במודע את קיום האל הינו אתיאיסט.

notafish

New member
לא מדויק../images/Emo19.gif

אגנוסט הוא מי שבחר לא לנקוט עמדה בשאלת קיומו של אלוהים מתוך ידיעה שיש שאלה כזו.

idanyd

New member
אוקיי, אז אם

לאדם שמאמין שלא קיים שום אל, קוראים "אתאיסט", איך קוראים לאדם שלא מאמין שקיים שום אל? (אני מקווה שהשאלה שלי מובנת) בעצם, אתה טוען שאתאיסט מגדר את עצמו ע"י האל. אמנם ע"י חוסר-קיומו של אותו אל, אבל ההגדרה שלו את עצמו תלויה בשאלת קיומו של האל. אני, לעומת זאת, לא רוצה להגדיר את עצמי ע"י היחס שלי לסדרה של אמונות וטקסים פרימיטיביים, שהמציאו כמה אנשים שהיה להם קשה לקבל את העולם כמו שהוא. אז מה אני?

masorti

New member
כל אדם שקובע בצורה קטגורית...

ש"אין אל" הוא אתאיסט. וזה נכון בין אם החליט כך מתוך הוכחות לוגיות שהוכיח לעצמו, ובין אם קבע זאת כאקסיומה לא מוכחת (=אינו מאמין שיש אל).

Justin Angel

New member
כמו שהמונותאיסט אמר...

כל מי שלא מודע לקיומו של האל הדמיוני האחד הוא בעקרון אגנוסטי ובכל המקרים אבוריג´אני. זה גם פרודקס ד"א, אם קבוצה א´ מאמינה במשהו שקבוצה ב´ לא שמעה עליה, אז קבוצה ב´ לא קיימת ביקום האישי של קבוצה א´ :)

למעלה