שאלה

lumpy1

New member
שאלה

בכל העולם אנחנו ידועים בתור הדת הכי שנואה בעולם
אין גוי כמעט שלא מתעב יהודים
ממה זה נובע? מה חטאנו/פשענו שכולם שונאים אותנו

אופירA

New member
מנהל
השאלה מתבססת על הנחה לא נכונה

הרבה עמים שונאים את העם היהודי, אך יש עמים בעולם שלא שונאים אותו, ויש גם עמים בעולם שמעריצים אותו ויודעים את ערכו.
וגם באופן פרטי, בתוך העמים השונאים את העם היהודי, יש הרבה מאוד גויים שלא שונאים כלל, ואף מעריצים ואוהבים אותו. במקרים מסוימים זה יכול להגיע עד כדי פעילות של חסידות אומות העולם או שאיפה להתגייר.

לכן תמקדי את השאלה אך ורק בעמים ובגויים ששונאים את העם היהודי ומתעבים אותו.

תתפלא, לא כולם שונאים אותנו

היפנים למשל, לאחר המלחמה ברוסיה גילו את "הפרוטוקולים של זקני ציון" והתיחסו אליהם ברצינות.
במקום לשנוא את היהודים ששולטים על העולם הם חשבו שאם היהודים כל כך מוצלחים אולי צריך ללמוד מהם.

והמלצה על הרצאה הסטורית נחמדה

תכנית דג הפוגו וחסיד אומות העולם היפני
http://historia.co.il/2013/11/19/פרק-84-תכנית-דג-הפוגו-וחס%D

lumpy1

New member
יפה, תגובה

שמתי לב שגם האפריקאים למשל יצא לי להכיר כמה באירופה מניגריה ואתיופיה (לא יהודים) והם כולם נראים שמחבבים דווקא יהודים. ניגרי אחד סיפר לי אפילו שהדת שלו נקראת "סבוטריאן" וזה בא מהמילה סבת שבעברית פירושה שבת
והם גם שומרים שבת בשעות קצת שונות והולכים ע"פ הרבה דברים שהתורה הולכת.
מותר לגויים להעתיק דברים מהדת שלנו ולעשות? הרי ידוע שגוי ששומר שבת חייב מיתה פעם שמעתי לא?

טוב, אני חייב לספר בדיחה

בחור ישיבה בא לחברו.
התארסתי ואי"ה החתונה בקרוב, אתה החבר הקרוב ביותר אלי ורציתי שתהיה עד.
תשמע, אומר לו חברו, אני חייב לספר לך משהו, אני לא יכול להיות עד, אני בכלל לא יהודי.

אבל איך זה יכול להיות? אנחנו בישיבה ביחד כבר שנים, לומדים ביחד, אתה כמו כולם.
כן, עונה לו החבר, רציתי לנסות, לראות איך זה אבל אף פעם לא התגיירתי.

אבל שמרת שבת ולמדנו שגוי ששומר שבת חייב מיתה!
אז זהו עונה לו חברו, בשבת החזקתי בכיס מפתח, עברתי על טלטול.

אבל, אבל יש לנו עירוב בעיר, מותר לטלטל.
אז זהו עונה לו חברו, אני לא מחזיק מהעירוב הזה.

אופירA

New member
מנהל
במילים אחרות - אין מה לדאוג...

משמעות הבדיחה, למי שלא הבין, היא, שאם הגוי שבת בשעות קצת שונות - אין מה לדאוג לו, הוא חילל את השבת ואינו חייב מיתה.
וגם אם שבת בזמן הנכון, אבל חילל במשהו אחד - אינו חייב מיתה.

זה מזכיר לי חידה עצומה

5 דקות לפני כניסת שבת מתגלה ספק ביהדותו של אדם [למשל התגלה שהבית דין שבו אמו התגיירה הוא מפוקפק וצריך לברר], בצר לו הוא הולך לשאול את הרב מה לעשות "אם אני יהודי איך אחלל שבת והרי המחלל שבת חייב מיתה!, ואם אני גוי איך אשמור שבת הרי גוי ששבת חייב מיתה!"

מה אתם הייתם ממליצים לו?

אשריך

שמעת על זה בטח..

הפתרון הוא שישמור שבת ויצא עם ציצית. אם הוא יהודי מה טוב, ואם הוא גוי אז הוא לא שמר שבת [אע"פ ששמר הכל] מכיוון שהציצית נחשבת לחילול שבת בשביל גוי שכן הציציות הם משא בשבילו ולא חלק מהבגד כמו שהם נחשבות אצל היהודי לחלק מהבגד ולכן מותר לצאת עם ציצית בשבת גם במקום שאין עירוב.
וכך יצא ידי כולם :)

כמובן שלא חשבתי על זה לבדי

שמעתי את זה בעבר.

אני גם לא בטוח שהלכה למעשה הטריק הזה תופס ובאמת שימושי, יש הרבה מחלוקות בשאלה הזאת ובשאלות דומות.
(אני מנחש שיש בעיות כאלה בגר שטבל ולא מל ואולי גם בחצי עבד כנעני)

למעלה