שאלה

iritz9

New member
שאלה

עובדות: אני בת 40 לאחר 4 הפלות ...כל הבדיקות שעשיתי טובות!
היסטוריה: כבר שלוש שנים מנסה להרות....4 הריונות עד שבוע 6/7 ונעצר הדופק...עברתי 4 הפלות שאיבה. הייתי אצל 4 פרופסורים גדולים שאף אחד מהם לא ידע לומר לי מה הבעיה....כי אין בעיה.....
אם לא הייתי בת 40 לא היה אכפת לי לנסות שוב שוב עד להריון מוצלח.....אבל אין לי זמן.
ולכן החלטתי ללכת לכיוון IVF אני יודעת שגם שם הסיכוי 50% אבל לפחות בהליך זה אני יכולה להקפיא עוברים ולהחזיר יותר מאחד שם הסיכוי יותר גבוה להריון תקין......
אבל מה.....מאוחדת לא מאשרים לי IVF בטענה שאני נקלטת.
זה כל כך מעצבן, אין לי חלון הזדמנויות כל כך רחוק....וזה הסיכוי שלי לפחות לתקווה!
כל החיים אני משלמת כמו שצריך...ובסוף אני רק עול כלכלי.....פשוט נורא ואיום

בנתיים שלחתי עוד בקשה ואם יהיה צורך אני יגיע עד לפגישה עם הועדה....

האם משהיא גם נתקלה בזה?

נתנאלה2

New member
אני חושבת שאת בכיוון הלא נכון

ומי אמר בכלל שהסיכוי בהפריה 50%?
רחוק מזה,
רחוק מאוד מאוד.......
ובודאי בגיל 40.

בכל אופן IVF נותן מענה בהשת הריוןם ולא בבעיה לשמור עלי
ולכן אין זה הכיוום הנכון,
את צריכה לחשוב בכיוון של קרישיות יתר, ולקיחת קלקסן,
הורדת תינגודת הגוף ע"י קבלת סטרוקידים
וכמובן הכל הכל במעקב ובהוראה של רופא מטפל.

מאחלת לך בקרוב הריון תקין וארוך והכי הכי חשוב:
ידיים מלאות.

שלגייה13

New member
לא יודעת אצל איזה פרופסורים היית

אבל אם לא היית אצל קופרמינץ, רוצי אליו
בהצלחה!

iritz9

New member
הלכתי גם אליו

והוא המליץ לי על קלקסן שהזרקתי לעצמי בהריון השלישי וגם ההריון הזה לא צלח...ויותר גרוע הגעתי למיון עקב חשש להריון מחוץ לקחם ושאני על קלקסן

iritz9

New member
אני מבינה

אבל המטרה שלי היא גם שמירת עוברים.....אני לא יודעת עוד כמה זמן אני אהיה פוריה ולכן חשבתי לכיוון הזה גם.
וקראתי על בחורה בפורום אובדן הריון...שעשתה הפריה החזירו לה שלישיה ורק אחד שרד....אז יש כאן עוד תיקוה....
אפרופו קלקסן וקרישיות...ניסיתי הריון אחד שגם לא צלח וכל בדיקות הקרישיות טובות.

אבל דבר ראשון לשמור עוברים....כי אין לי מושג מה צופן לי העתיד....

שלגייה13

New member
זה לא ממש יעבוד

כי גם אם יהיו לך מוקפאים (ולא תמיד יש גם כשיש עוברים יפים, בטח סביב גיל 40. לי אף פעם לא היו), קופת החולים תדרוש ממך להחזיר אותם לפני שיאשרו לך עוד שאיבה, כלומר אי אפשר לייצר "בנק" של עוברים מוקפאים לשימוש עתידי. שום קופה לא מאשרת את זה.
אני מבינה אותך מאוד, אבל חושבת שהכי חשוב לנסות לפתור את בעיית אובדן ההיריונות, ולעבוד הכי מהר שאפשר בלי להפסיד זמן. חזרת לקופרמינץ אחרי ההפלה ההיא? מה הוא אמר?
בדקת מחיצות ברחם? רמות פרוגרסטרון? עשו קריוטיפ לעוברים לברר אם מדובר בבעיה גנטית?
אני יורה לכל הכיוונים עם דברים ששמעתי שיכולים לגרום להפלות חוזרות. מניחה שאם היית אצל כל המומחים הגדולים הם כבר ידעו לשאול את כל השאלות הנכונות ולבדוק. הלוואי שהייתי יודעת איך לעזור

מאחלת לך הצלחה מהירה בכל זאת

iritz9

New member
אין לי בעיה להחזיר את הקפואים לפני עוד שאיבה

כן עשיתי היסטרוסקופיה פעמיים לבדיקת תקינות הרחם
רמת פרוגרסטרון טובה וגם חיזוק כל הריון
קריוטיפ עוברי הכל תקין

לא יודעת כבר מה לעשות......

saritb29

New member
עשית בדיקות גנטיות

לי היו הפלות ואז עשיתי בדיקות גנטיות וגילו נשאות של גן מסויים ואז מאוחדת כן אישרו. אז בשביל הספק תעשי...אולי... וכן הם קשים באישורים גם אצלי לקח המון זמן. מצטערת לשמוע על המצב שלך...

saritb29

New member
עשית בדיקות גנטיות

לי היו הפלות ואז עשיתי בדיקות גנטיות וגילו נשאות של גן מסויים ואז מאוחדת כן אישרו. אז בשביל הספק תעשי...אולי... וכן הם קשים באישורים גם אצלי לקח המון זמן. מצטערת לשמוע על המצב שלך...

iritz9

New member
עשיתי בדיקות גנטיות

כל מה שאמרו לי לעשות....הבדיקה שעשית הייתה מחוץ לבדיקות שחייבו אותך לעשות?

שלגייה13

New member
עוד שאלה

כתבת בפורום הורים בטיפולי פוריות. זה מקרי או שזה אומר שיש לך כבר ילדים? אם כן - בני כמה הם, והאם הכל היה תקין בהיריונות קודמים?

iritz9

New member
לא אין לי ילדים...זה מקרי

פשוט לא ראיתי את הפורום של הפרייה חוץ גופית...אז זה הכי קרוב שראיתי.....הלוואי שהיה לי ילד אחד....אני מוכנה להסתפק אפילו באחד .....

שלגייה13

New member
סליחה

לא התכוונתי לזרות מלח על הפצעים, חלילה. פשוט יש משמעות רפואית אם היו לך כבר היריונות תקינים בעברץ

anguly

New member
אני מסכימה עם נתנאלה

אני לא רואה הגיון בIVF זה להכניס עוד סיבוך שלא פותר את הבעיה.
זה לא שאפשר לשמור מוקפאים לעתיד.
כלומר כל מה שיקרה הוא שתהליך תחילת ההריון יהיה שונה, אבל הבעיה שלך היא בשלבים יותר מאוחרים, ולא קשורים לקושי להרות.
לכן IVF לא יפתור את הבעיה, וזו כנראה גם הסיבה שלא מאשרים לך.

למעלה