שאלה

שאלה

ההיתי אצל כירורג שאמר לי לבצע חוקן בריום לפני הניתוח כדי לראות אם יש מוקדים במעי היות ואני סובלת מאוד מעצירות ועוד כל מיני שלא נעים לי לפרט היום נקבע לי תור לניתוח ונאמר לי בגלל שזה קרוב לא לבצע את הבדיקה ולגשת ישר לניתוח מה דעתכן על זה ? האם להתעקש על בדיקה לפני הניתוח? אני לא רוצה שבגלל לחץ לעשות לי ניתוח יפספסו את נושא המעי ולא יבדקו כמו שצריך מי עברה ניתוח עם מעורבות מעי ומהי ההכנה לניתוח?

שמיץ1

New member
הבדיקה נועדה בעיקר

להכין את צוות המנתחים בהתאם. אם בחוקן בריום נצפית מעורבות מעי אז ברור שכירורג כללי / קולורקטלי צריך להיות מעורב בניתוח. כמו כן ההכנה לניתוח צריכה לכלול ניקוי מעי. זה בתכלס אומר - חומר משלשל (ולפעמים גם חוקן). כל בית חולים עושה את זה בדרכו. אני שתיתי 3 ליטר של חומר שנקרא "מרוקן" ויכולה לומר שהוא היה עדין ולא גרם לכאבי בטן או הקאות.
איזה כירורג המליץ על הבדיקה? את עושה את הניתוח בפרטי / בציבורי?

אני מנותחת בציבורי

דיברתי עם דר סוריאנו לגבי זה הוא אמר שהתלונות שלי על המעי לא מעידות על משהו גרוע (אין לי דימום רקטלי)והוא לא חושב שיש חסימה ולכן הוחלט לא לגעת לי במעי כלומר במצב שלי לא יבצעו קריטת מעי. איזה פחד אף פעם לא עשיתי ניתוח והכל קורה כל כך מהר מצד אחד כבר לא יכולה לסבול מצד שני מה מצפה לי אחרי הניתוח?

Endo Girl

New member
לגול

תחשבי על זה ככה- ד"ר סוריאנו רואה המון נשים ביום, ככה שאת יכולה לסמוך עליו שהוא יודע על מה הוא מדבר.
ההכנה לניתוח- לוקחים אותך על המיטה ומביאים אותך ללובי של הניתוחים. שם פוגש אותך מישהו מהצוות ומוודא שזו אכן את מס' פעמים. מלבישים לך "נעליים" כאלו משקיות פלסטיק, ואז מכניסים אותך לחדר הניתוח. בחדר עצמו את שוכבת על שולחן ומחכה. זה נשמע מפחיד אבל אני חשבתי באותם רגעים על הפתיח מהאנטומיה של גריי ופשוט התפקעתי מצחוק.
חומר ההרדמה מרגיש קצת קר ואז... ואז את מתעוררת כשהכל מאחורייך.
מה מרגישים אחרי הניתוח?
קודם כל הקלה. אני הרגשתי כאילו הוציאו לי שקית זבל מהבטן. זו הרגשה מדהימה כזו...
כל ניתוח מכניסים קטטר. זו הרגשה קצת לוחצת אבל ברגע שעמדתי על הרגליים הוציאו לי אותו. אחרי פחות מיום שוחררתי הביתה. הבטן קצת מציקה, אבל לא ברמה של כאבי מחזור. יש שבוע שבו כואב לזוז מהמיטה אז כדאי להצטייד בכמה סרטים טובים...
הכאבים הולכים ופוחתים בהדרגה ואם אני זוכרת נכון אחרי שבועיים חזרתי לפעילות רגילה.

מאחלת לך ניתוח קליל ושיוציאו הרבה "שקיות זבל". שיהיה בהצלחה!!

תודה רבה על התשובה המפורטת

זה בדיוק מה שהייתי צריכה חשבתי שרק לי עוזר לראות האנטומיה של גריי .) יש לי ציסטות מאוד מאוד גדולות ״בגודל של הראש שלך״ :q ואנדו מתקדם ככה שיש הרבה מה להוציא ואני רק מחכה לרגע שאני ארגיש הקלה ולא ילחץ לי יותר מלבד הכאב כמובן ככה שיש פחד אבל גם סוג של הקלה

אני מנותחת בציבורי

דיברתי עם דר סוריאנו לגבי זה הוא אמר שהתלונות שלי על המעי לא מעידות על משהו גרוע (אין לי דימום רקטלי)והוא לא חושב שיש חסימה ולכן הוחלט לא לגעת לי במעי כלומר במצב שלי לא יבצעו קריטת מעי. איזה פחד אף פעם לא עשיתי ניתוח והכל קורה כל כך מהר מצד אחד כבר לא יכולה לסבול מצד שני מה מצפה לי אחרי הניתוח?

אני מנותחת בציבורי

למעלה