שאלה

gal shameless

New member
שאלה

עברתי כבר את התהליכים לקראת ההתנדבות עכשיו רק מחפשים לי תפקיד. ביום חמישי יש לי פגישה עם קצינת מיון בקריה.
אמרו לי בטלפון שתאריך הגיוס שלי הוא ה27.2 אם אני אספיק לעשות את הכל מהר...ואם לא אני אצטרך לחכות עד מאי מה שממש אני לא רוצה...
אז השאלה הראשונה שלי היא מה קורה אצל הקצינת מיון בעצם? זה השלב האחרון לפני הגיוס?
ואם אני באמת אמצע תפקיד בחמישי יש סיכוי שאתגייס ב27.2?
תודה :)

Run for a Fall

New member
אהלן

קודם כל ברכותיי

הקצינת מיון בוודאי תציע לך תפקידים מהם תוכל לבחור (זה למעשה תפקידם של קציני מיון). לאחר בחירת התפקיד הוא יעבור אישור אצל רופא מדור מתנדבים ולאחר מכן - תגוייס (במידה והתפקיד אכן תואם את מגבלותיך הרפואיות).

אני מניח שאם במדור מתנדבים אמרו שלאחר מציאת תפקיד בחמישי תוכל להתגייס בפברואר - זה אכן אפשרי.

המון בהצלחה!

gal shameless

New member
תודה על התשובה אבל עוד משהו קטן חח

אין לי מגבלה רפואית...אז נראה לי שזה ישר יאושר לא?
ועוד משהו שעד עכשיו לא הסבירו לי...
איזה הטבות מקבל חייל מתנדב בתום שירות של שנה?
האם ההטבות הן כמו לחייל רגיל? יש מקומות עבודה שלא יקבלו אותי עדין?(למשל מקומות ממשלתיים אני יודע לאנשים שלא עשו צבא אין אפשרות לעבוד בהם...אחרי שאני מתנדב אני יכול?) אני מקבל תעודת שחרור רגילה?
ומבחינת משכנתא וכל הדברים האלה חח
תודה מראש וסליחה על כל השאלות פשוט באמת אין מי שענה לי על שום דבר כמעט במדור מתנדבים

Run for a Fall

New member
תרגיש חופשי

מבחינת המגבלה שאין - "ישר" זה עניין יחסי מבחינת הזמן שזה ייקח. אני מניח שלא יהיו בעיות מיוחדות מבחינת האישור, אבל אני באופן אישי לא יכול לקבוע כי אני לא רופא המדור ולא רופא בכלל חח. אני נוטה להאמין שאם הכיוון הוא כן לגייס אותך בפברואר אז הם יעשו את המאמצים כדי להוציא את התוכנית לפועל.

חייל מתנדב בתום שירות של שנה מקבל את כל ההטבות להן זכאי חייל משוחרר, בהתאם לתקופת שירותו (לדוגמה, פיקדון ומענק מחושבים לפי 12 חודשי שירות).

ההטבות כמו שאמרתי - כמו חייל רגיל, בהתאם לתקופת השירות. מקבלים תעודת שחרור רגילה כמו כל חייל אחר.

לגבי מקומות עבודה - אם הפטור הינו נפשי, אז כן, לצערי למרות השירות ישנם מקומות ממשלתיים/מדיניים שיסרבו לקבל בן אדם שקיבל פרופיל 21 על רקע נפשי, בעיקר מטעמי סיווג בטחוני. אולם באופן כללי שוק העבודה כן פתוח ואין מגבלות מיוחדות, על אחת כמה וכמה אם ביצעת שירות צבאי למרות הפטור. (ואגב זה לא חוקי לשאול אותך מה היה הפרופיל הרפואי ובטח שלא מהי סיבתו)

משכנתא וכו' - זכאי, ברור. גם אם לא היית עושה שירות היית זכאי לה. (הפטור שלך חוקי לגמרי... זוכר?
)

בהצלחה!

gal shameless

New member
תגיד,יש אפשרות לבקש שעות מסוימות?

ברור שלא לשרת מ9 עד 12...
אבל מחר יש לי את הפגישה עם הקצינת מיון..אז נגיד אני יכול להגיד לה שאני רוצה לשרת מ8 עד 2 או 3?
כי אני חייב לעבוד תוך כדי..יש מצב שיעשו לי עם זה בעיה?
ועם האישור עבודה?

נ ו ע ה 12

New member
קודם כל מתגייסים, אח"כ מגישים בקשה

לאישור עבודה. במידה והוא מאושר השעות נקבעות במסגרת היחידה/הגף...

Run for a Fall

New member
מוסיף

כפי שנועה אמרה, אישור לעבודה מגישים רק לאחר הגיוס דרך מש"קית ת"ש.

לגבי שעות הפעילות - נקבע באופן יחידתי וכן לפי תפקיד. אני יכול להגיד לך לדוגמה שביחידה אצלנו שעות העבודה היו בין 8 ל-5, ואני הייתי חייב להישאר אבל לחיילים אחרים ביחידה היו זמנים יותר גמישים וחלקם היו מסיימים גם ב-1-2.

אם באמת קיים קושי אישי אתה יכול בהחלט להציג אותו בפני הקצינת מיון, רק תשתדל לעשות את זה בצורה לא בוטה וכן להראות נכונות לתרום כמה שיותר במסגרת המגבלות האישיות.

למעלה