שאלה

חנונה8

New member
שאלה

אנחנו זוג נשוי 4 שנים, עם ילד בן 3 שהגיע טבעי ב"ה. כשהתארסנו החלטנו שאנחנו רוצים גם לאמץ, אבל התנאי היחיד שלנו הוא שהבכור ישאר הבכור.
לא חשבנו שהוא עדיין יהיה ילד יחיד בגיל 3 אבל...
בעז"ה כן יהיו לנו עוד ביולוגיים, אבל בהנחה שאנחנו לא רוצים לחכות עד שיהיה בן 10 לאמץ, יש לנו סיכוי לקבל מישהו קטן ממנו? לא בגלל שאנחנו מעדיפים תינוקות (כמובן שכן אבל זה לא מחייב) אלא בגלל שאנחנו רוצים לאמץ ומרגישים שזה לא הוגן לקחת ממנו את המקום שלו כבכור. (בעינינו ילד שלישי שפתאום נהיה הרביעי, זה הרבה פחות נורא מאשר בכור שפתאום נהיה הקטן.)
אז - יש סיכוי? או שאין?
וכמה זמן זה אמור לקחת? תורים אנחנו יודעים שיש, השאלה עד כמה הם ארוכים.

לילה74

New member
אין לי מושג מה הנוהל בארץ

אבל ברוסיה למשל מכבדים את הבכורה ואף זוג לא יכול לאמץ ילד שהוא יותר גדול מהבן הראשון מהסיבות שהזכרת כמובן.

חנונה8

New member
תודה!

מקווה שיש נוהל כזה גם בארץ כי אין לי כח להצטדק בפני העו"סית.

סביון1

New member
שלום חנונה8 וברוכה הבאה לפורום אימוץ

למיטב ידיעתי, בעקרון גם השרות למען הילד נוהג מדיניות של אי שינוי מקום הילדים במשפחה, לא רק לגבי הבכור.

כעקרון זוג שיש לו כבר ילד ביולוגי, יכול לאמץ ילד עם צרכים מיוחדים או ילד מעל גיל שנתיים. זה לא אומר שלא תצטרכו לחכות בתור, אבל לדעתי שווה לכם להרשם ולבדוק את האפשרויות. צרכים מיוחדים, אגב, זה לא בהכרח ילד חולה. יש כל מיני סוגים של "צרכים מיוחדים".

לגבי קורות חיים ששאלת עליהם, כמו שכתבו לך מדובר בקורות חיים אישיים, לא קורות חיים לעבודה, ועליכם להכניס לשם כל מה שנראה לכם לנכון. אם נראה לך מתאים להכניס שם בי"ס יסודי, תכניסי. נדמה לי שאני כן רשמתי את הפרט הזה אבל זה היה ממש מזמן, אני כבר לא זוכרת. כמובן שלא כדאי להשמיט פרטים מהותיים.

שיהיה לכם בהצלחה רבה!

חנונה8

New member
תודה רבה

אז בעצם אם יש מדיניות כזו - אי אפשר לאמץ ילד שלא יהיה הכי קטן בזמן האימוץ? בהנחה שאפשר ללדת גם כשמחכים בתור לאימוץ זה קצת מסובך...

תודה על ההדרכה, כתבנו ואנחנו מקווים שזה מה שרצו...

למעלה