שאלה

נוש14

New member
שאלה

סתם לידע, כי זו שאלה מסקרנת, לא נראה לי שיהיה לי אומץ אי פעם לעשות את זה, אפילו אם אני ממש ארצה: אם נניח אני על האוטובוס בדרך לעבודה, ואני מחליטה בהחלטה של רגע (שכמה פעמים הרהרתי באפשרות הזאת), לא לרדת בתחנה של העבודה אלא להבריז ולהמשיך עם האוטובוס לים, האם הבוסים שלי יכולים להעניש אותי, נניח להוריד לי סכום מסויים מהמשכורת, בגלל שלא הגעתי לעבוד ולא הודעתי? פשוט המון פעמים נכנסתי למצבים של ייאוש ונורא רציתי פשוט לא להגיע למשמרת ולנסוע לים אבל חששתי שאולי זה לא ישתלם ומעניין אותי לדעת אם זה אכן כך.

מה שאת למעשה שואלת

זה מה יכול לקרות אם תבריזי מהעבודה. התשובה היא כמו שג'ן כתבה - יכולים לפטר אותך. היעדרות לא מוצדקת היא דבר לא מקובל...

נוש14

New member
הבנתי

לא, כי פשוט הבנתי מהבוס הקודם שלי שיכולים להוריד על זה כסף מהמשכורת (היה אצלו עובד שהבריז המון בלי להודיע ובסוף לא עשו לו כלום). אם יפטרו אותי כנראה שאני לא ממש אצטער על זה אבל אין סיכוי שאני באמת אבריז, זה לא פייר כלפיהם

לא הבנתי

יש אצלכם קנס על היעדרות? כי יש היעדרות מוצדקת ויש הברזות כמו שאת מתארת. לכל אחד קורה שהוא מתעורר חולה ומודיע שלא יגיע ברגע האחרון, לא חסרים גם מקרי חירום אחרים - אבל מה שאת מתארת זה משהו אחר לחלוטין.

נוש14

New member
אהה לא

על היעדרות מוצדקת עם הודעה מראש ברור שלא נותנים קנס. מה שעניין אותי זה אם לפי החוק יש אפשרות לקנוס על הברזות כמו שתיארתי

קנסות זה דבר בעייתי

אני מניחה שהמטרה היא הרתעה ובצדק, אם את מתארת את המצב ככזה שאת בדרך למשמרת ומחליטה להבריז, זה נשמע מאוד בעייתי, ובמצב כזה את למעשה גורמת לנזק למעסיקים במודע.

אני הייתי מעדיפה לפטר עובד שנוהג כך ולא לקנוס, כי יש עובדים שעוד יחליטו שהקנס משתלם להם...

rasmus girl1

New member
אסור לפי חוק

לגעת לך במשכורת לא משנה מה עשית, גם אם שברת מחשב בעבודה אסור להוריד לך את זה מהשכר, הם יכולים לתבוע ולדרוש ממך את התשלום על הנזק אבל בשום אופן לא להוריד לך את זה מהשכר.
גם כשעבדתי במוקד בו אם מישהו יוצא לפני ההתחייבות של השנה, לא היו מורידים לו את זה מהשכר, היו מתקשרים אליו לבקש את האשראי כדי להוריד את זה באשראי או שולחים לו שובר תשלום.

למעלה