שאלה

allstar1000

New member
שאלה

שלום, רציתי לדעת במשך כמה זמן צריך לעשות אימון כדי שהוא יהפוך לאפקטיבי (מבחינת שריפת קלוריות? האם זה משנה אם אני מתאמנת 5דקות בבוקר ו5 בערב או 10 בערב? תודה!!!

כל דבר טוב יותר מכלום!

אני לא מומחית לנושא, אבל מחקרים שקראתי הראו שהעיקר שתתאמני ופחות חשוב איך את מחלקת את זה (כמובן שאם תתאמני 5 שעות ברצף זה כבר סיפור אחר)

perach22

New member
ממה שאני שמעתי וגם ראיתי שרשמו כאן פעם

שעת פעילות אירובית ב - 70% מהדופק את שורפת כ - 10% מהמשקל שלך, (כלומר 70 ק"ג = 700 קלוריות)
בנוסף הגוף מתחיל לשרוף רק אחרי 20 דקות...
אז לא בטוחה מה האפקט ב - 5 דקות... נראה לי שזה רק התחלה של חימום...

הגוף שורף כל הזמן

ישבת? שרפת קלוריה. השאלה היא באמת מה הוא שורף וזאת שאלה מסובכת למדי.

תשובות לכולכן...

ככל שעצימות המאמץ נמוכה יותר כך הגוף מנצל אנרגיה ממקורות פחות זמינים. על פי הרציונאל הזה שורפים הכי הרבה שומן כשישנים, אלא שבסופו של דבר לצורך ירידה במשקל מה שחשוב זה המאזן הקלורי כלומר כמה אנרגיה יוצאת ביחס לכמה שנכנס. על פי זה- ככל שהמאמץ עצים יותר וממושך יותר ככה מנוצלת יותר אנרגיה ובחשבון הכללי התרומה לירידה במשקל יותר משמעותית.
יעילות אימון נמדדת לא רק על פי כמות האנרגיה המנוצלת אלא גם על פי התרומה למדדי בריאות אחרים כמו איזון לחץ דם, רמות סוכר, איזון שומני הדם , ומדדי אימון כמו סבולת לב ראה, סבולת שריר, כוח ועוד.
אימון של 10 דקות יכול להיות יעיל יותר משל 30 דקות. השאלה היא מה עושים בזמן הזה.
כמות הקלוריות המנוצלות תלויה במשתנים שונים בנוסף על הדופק. הגוף מנצל אנרגיה כל הזמן ובבוודאי בפעילות גופנית ומהרגע הראשון. הרעיון שאימון יעיל רק אחרי 20 דקות נשלל כבר מזמן, והיעילות של פעילות מצטברת הוכחה במחקרים רבים. השאלה היא מה המטרה. ברור שאי אפשר לרוץ מרתון אם מתאמנים ביחידות אימון של 5 דקות...
ומה הגוף שורף? תמיד אנרגיה. הוא מתחיל ממאגרים זמינים וכשאלו מתכלים עובר למאגרים זמינים פחות. הדרך להגדיל מסת שריר ולהפחית אחוזי שומן תלויה לא רק בסוג ומשך הפעילות אלא בכל המעטפת הכוללת תזונה, פעילות יומיומית, שינה ומנוחה, הידרציה ועוד.

perach22

New member
וואלה החכמתי... מרוב מידע כולנו מבולבלים...

בקיצור הכי טוב זה ללכת על פי הרמב"ם...
ב ר י א ו ת:
בולם רוגזו,
יפחית אוכלו
ויגביר תנועתו...

ובעברית..
תהיו רגועות, תוכלו מעט, ותעשו הרבה ספורט...

המשך ערב טוב לכל הבנות..

susieada

New member

למעלה