תשובות לכולכן...
ככל שעצימות המאמץ נמוכה יותר כך הגוף מנצל אנרגיה ממקורות פחות זמינים. על פי הרציונאל הזה שורפים הכי הרבה שומן כשישנים, אלא שבסופו של דבר לצורך ירידה במשקל מה שחשוב זה המאזן הקלורי כלומר כמה אנרגיה יוצאת ביחס לכמה שנכנס. על פי זה- ככל שהמאמץ עצים יותר וממושך יותר ככה מנוצלת יותר אנרגיה ובחשבון הכללי התרומה לירידה במשקל יותר משמעותית.
יעילות אימון נמדדת לא רק על פי כמות האנרגיה המנוצלת אלא גם על פי התרומה למדדי בריאות אחרים כמו איזון לחץ דם, רמות סוכר, איזון שומני הדם , ומדדי אימון כמו סבולת לב ראה, סבולת שריר, כוח ועוד.
אימון של 10 דקות יכול להיות יעיל יותר משל 30 דקות. השאלה היא מה עושים בזמן הזה.
כמות הקלוריות המנוצלות תלויה במשתנים שונים בנוסף על הדופק. הגוף מנצל אנרגיה כל הזמן ובבוודאי בפעילות גופנית ומהרגע הראשון. הרעיון שאימון יעיל רק אחרי 20 דקות נשלל כבר מזמן, והיעילות של פעילות מצטברת הוכחה במחקרים רבים. השאלה היא מה המטרה. ברור שאי אפשר לרוץ מרתון אם מתאמנים ביחידות אימון של 5 דקות...
ומה הגוף שורף? תמיד אנרגיה. הוא מתחיל ממאגרים זמינים וכשאלו מתכלים עובר למאגרים זמינים פחות. הדרך להגדיל מסת שריר ולהפחית אחוזי שומן תלויה לא רק בסוג ומשך הפעילות אלא בכל המעטפת הכוללת תזונה, פעילות יומיומית, שינה ומנוחה, הידרציה ועוד.