שאלה

run for it

New member
שאלה

שלום לכולם

אני צופה בג'ירו, ואני רואה שחלק גדול מהרוכבים מכניסים את הברכיים שלהם פנימה בזמן הרכיבה. נראה לפעמים שהם מנסים ממש לחכך את הברך ב tube.

מישהו יודע להסביר למה עושים את זה? זה בריא יותר לברכיים? למפרקים אחרים?

asherme

New member
טרנד של השנים האחרונות

רוב המאמנים אכן ממליצים על שיטה זו, למען שיפור יעילות הדיווש.
כריס פרום, זוכה הטור דה פרנס האחרון, רוכב בפישוק "מזוויע" - לשיטת חובבי הטרנד.
כך שבתכל'ס, לא יודע בכמה משפר את היעילות (לא ראיתי מחקרים אמפיריים בענין).
אולי לאנשים כאן יהיו נתונים בדוקים בעניין.

זה רציני? אשמח לתגובה של הרופאים בפורום.

וגם האם לאסימטריה בין הרגלים יש פוטנציאל לנזק למפרקים.

אילון22

New member
"רק זונה רוכבת עם רגליים פתוחות"

... כך נאמר לי מהרגע שהתחלתי לרכב על אופני כביש... מאז אני מקפיד לרכב עם רגליים מקבילות או אפילו קצת צמודות ל- TT. יעילות הפידול טובה יותר והעומס מתחלק נכון.
אצל רוכבים צעירים זה מגיע עד כדי הגזמה- ייתכן שזה משפר את הפעלת הכוח- אבל יש ברכיים שונות אצל אנשים שונים ובגילים שונים.
מאידך רואים רוכבים (בעיקר שמנים או עם אוכף נמוך מדי) שרוכבים עם רגליים מופנות החוצה. זה גם מגוחך, גם פחות יעיל וגם הם מפעיל כוח בלתי מאוזן על הברכיים.
הכוחות הפועלים על הברך תלויים בגובה האוכף ואופן הרכיבה. פידול בעמידה ממושכת בעיקר בעליות, מפעיל כוחות אדירים העלולים להזיק לסחוס. למי שעבר את גיל ה-50 מומלץ להתחשב בכך ולהמעיט ברכיבה כזו ככל שאפשר. הסחוס (מניסקוס) מאבד את הגמישות שלו ומתפרק בהדרגה בתוך המפרק, תוך כדי הגברת השחיקה של קצות העצמות (Femur, Tibia) אחת כנגד השניה.
למי שמתעניין צרפתי לינק נחמד.

bike3

New member
ממש לא טרנד של השנים האחרונות

אלא תפיסה של מאמני אולד סקול שאין בינה לבין ביומכניקה (או אוירודינמיות) שום דבר.

ולאילון22 הייתי אומר שלא כולם מעוניינים לשמוע או לקרוא את הביטויים השובניסטיים והדוחים ואפשר לשמור על שפה קצת תרבותית, מה גם שאם זה המשפט ששכנע אותך לרכב בצורה מסויימת אז תבדוק את עצמך.

BIKE3 - לא אשמתך, אבל כנראה אתה לא מאוד ותיק

"רק זונה רוכבת עם רגליים פתוחות" זה משפט שנקשר לאחד המאמנים הותיקיו ביותר בישראל ורבים מהרוכבים שגדלו אצלו, ואלו שגדלו אצל אלו שגדלו אצלו, עשו שימוש הומוריסטי במשפט הזה.

במקור זה באמת נאמר בצורה מגעילה. הספקתי לעבור אימונים בודדים אצל המאמן ואף הבאתי אותו לקבוצה שהקמתי לפני 24 שנים ואחת הסיבות שהוא לא קיבל את העבודה הייתה "השפה המיוחדת שלו".

bike3

New member
לא מאוד ותיק, אבל מספיק ותיק כדי

לקנות את אופני הכביש הראשונים שלי (CAAD3 אדומים בצביעת SEACO) אצל בחור מהקבוצה (השניה?) שהקמת לפני 15 שנה בערך.

אה, 15 שנים...

זה היה ממישהו בקבוצת חוף כרמל - מגידו = חכ"מ. שם כבר הייתי מאמן כמה שנים.

את הקבוצה שלא קיבלה את אותו המאמן הקמתי כספורטאי תחרותי שרצה מסגרת אימונים מסודרת בקיבוץ, זה היה לפני 24 שנים בערך.

oferlev9

New member
בצורה כזאת הברך בדיוק מעל הפדל

והכוח לא גורם נזק לברך

ברך ברך תרדוף..

וווווו,
אכן הרבה חינוך... וגם כמה הנחות שלא לגמרי קשורות לעובדות...

טרנד, חדש מאוד, מאז שהתחילו לרכוב תחרותי על אופניים ( או נסייג, בטח בארבעים השנים שאני רוכב, וגם אלו שרכבו לפני הסבירו לי שכך צריך ונכון)

לא צריך חוות דעת של מומחי רפואה - נתקלתי בעצמי בכמה וכמה רוכבים שהתלוננו על כאב ברכים, בברך אחת, ואכן מבט חטוף בסגנון שלהם גילה "זריקה " של אותה ברך החוצה,

ולאחר מכן כשהקפידו על הצמדת הברך, כאבי הברכיים פסו מן העולם....

אנחנו מפצים על אי שוייון בצדדים / ברגליים בכל מיני צורות, ולרוב הרוכבים כשמעמידים אותם בעומס מאוד גבוה הנטיות הישנות ( גם אחרי אימונים ותקונים של שנים ) חוזרות לסורן...

לגבי השפה הבוטה - לכל שומרי ה פוליטיקלי קולקט, קחו בחשבון שאלו ביטויים ששמענו מפי מאמנים רוסים ומרוקאים לפני 3, 4 ו5 עשורים, בדיוק במילים האלו, רק עם מבטא תואם כך שמדובר בציטוט מן המקור ולא חס וחלילה רחמנא ליצלן לשון פוגענית ולא פוליטיקלי קולקט בעליל....

הייתי מוסיף לסיום את משפט סמוכה בעגה מרוקאית , אבל אוותר עקב החשש לחשד להתבטאות לא נאותה

יוסי

זה תרגום ויזואלי ולא מדויק של הנראה.

כפיית תנועה של הכנסת הברך פנימה (לכיוון הצינור העליון - הרמה) גרועה כמעט כפישוק הברכיים כלפי חוץ.

רכיבה נכונה אפשר לרכוש בקלות יחסית על ידי רכיבה על רולר. קשה מאוד לבצע טעויות דחיפה ומשיכה, או שווי משקל בלתי מאולץ ולהישאר על הרולר.

בקשר למה שאתה רואה בג'ירו - לעיתים זו אשלייה של מבנה שריר ארבע הראשי (גדול מאוד בחלקו החיצוני) היוצר רושם כאילו הברך נדחפת פנימה.
מצד שני יש גם את הקליטים המאפשרים חופש ומאפשרים הכנסת ברך פנימה כשזה מתבקש (מבנה שריר ביחס למיקום הפיקה).

כמו שתמצא בדבוקה הבכירה רוכבים עם עיוות של זריקת ברך החוצה, כך תמצא גם רוכבים המכניסים את הברך פנימה.

למעלה