שאלה

22youngguy

New member
שאלה

ניגשתי לפסיכומטרי - באנגלית ובכמותי מיציתי את היכולות אבל במילולי...
אני פשוט כישלון.
מה עושים כדי להיות... איך אומרים...
פחות דביל?!
יש לי חיבורים של ילד בן שנה.
שאלות הגיון ואנלוגיות עוד מילא - אבל כשזה מגיע למאמר - אני נופל בגדול! לפעמים אני גם לא מספיק הכל.

אמא לא הכריחה אותי לקרוא ספרים, וגם לא טרחה לשחק איתי משחקי הגיון כשהייתי ילד...
DAMM IT
ובמצב שלי - כל שאלה נכונה במילולי או חיבור טוב = הרבה נקודות לציון הסופי.


אגב - ניגשתי בלי קורס, כי אני לא חושב שלקורס כזה יש מה להציע לי.

מה אתם אומרים?!
 

israelmiv

New member
וואו!

כל הכבוד על הציון במתמטיקה! קודם כל עם ציון כזה אתה בטח לא דביל.

כמובן שיש הרבה דרכים לשפר את הבנת הנקרא. אני רוצה להמליץ לך באופן מיוחד על האתר readtheory (אני חושב שתסתדר עם האנגלית שם) זה אתר (חינמי) מאוד מקצועי עם מאמרים מעניינים, שאלות אמריקאיות על כל מאמר, עיצוב המושך את העין וממשק נח. הסיסמה של האתר היא "קריאה וחשיבה ביקורתית" ואכן המטלות מתמקדות במיומנויות חשובות של הבנת הנקרא כמו להבדיל בין דעה לעובדה, ולעשות הבחנה בין מה שאתה חושב לבין מה שלמעשה כתוב בטקסט. אני השתפרתי באופן ניכר על ידי האתר הזה.

העובדה שלא הלכת לקורס היא לא משמעותית, אם אכן התכוננת בעצמך למבחן כמו שצריך.
 
הבעיה העיקרית עם ההמלצה הזו

(שהיא די נהדרת כן?)
היא שהצורך שלו הוא בפיתוח הבנת הנקרא והתמודדות עם טקסטים בעברית וכיוון שהשפות שונות, גם היכולת להפיק את המקסימום מתרגול כזה היא נמוכה יותר.

בעיני לפחות, הדרך הראשונה לפתרון היא לקרוא הרבה מאוד טקסטים בעברית - ספרי עיון, מגזינים של מדע ועוד. קריאה לאורך זמן תשפר את העברית בכל המדדים.
 

israelmiv

New member
אני לא חושב

שמיומנויות הבנת הנקרא קשורות לשפה מסוימת. אבל אני משער שקריאה בעברית חשובה לשיפור אוצר המילים ויכולת ההתנסחות.

לאתר יש גם יתרון על פני חומרי קריאה רגילים והוא השאלות שבו. הן מכריחות אותך לא לחפף ולהבין היטב מה שאתה קורא.

בכל אופן, אני לא אומר שזאת הדרך היחידה או הכי טובה, ואני מקבל את ההערה.
 
ברגע שלא מדובר בשפת אם

מדובר ביכולת שונה לחלוטין להפיק את המירב מהטקסט ולעיתים קרובות אנחנו משתמשים בכלים שונים מאלו הקיימים לרשותנו בשפת האם שלנו על מנת להתמודד עם שפה נוספת.
לכן, אנגלית במקרה הזה תהיה בעלת יעילות פחותה.
 

tessa2

New member
מסכימה

ממליצה לך על הספר "קיצור תולדות האנושות" של יובל ההרי ואת המגזין גלילאו. הקריאה בהחלט עוזרת!
 

ברק צלק

New member
תשובה

אני בדיוק במצב שלך - לא קראתי ספרים והחלק שהכי קשה לי היה מילולי.
רציתי להגיב תחילה על מה שאמרת בסוף - אני לא חושב שלקורס כזה יש מה להציע לי - זה בסדר לגשת בלי קורס, אבל צריך לשקול אם יש לך מאיפה להשיג את מה שהקורסים יכולים להציע - יש להם שיטות וטריקים שאם לא פיתחת לבד, במיוחד למילולי - עדיף להיעזר בהן.
אם אתה לא מספיק הכל כזה מגיע למאמר אז אין מה לעשות לא חייב - או שתנסה לשפר את זה בהדרגתיות תוך קריאת מאמרים רבים ומענה ופיתוח שיטות שלך למענה יעיל או שתוכל לנסות "לדוג שאלות"(זה לא בעיה, אני הקרבתי שאלה בשביל להיות יותר צודק באחרות מבחינת ניהול זמנים) - לראות שאלות שהם כלליות מדי ולענות ממוקד עליהן ואז לעבור בהדרגה לשאלות שדורשות הכי פחות מעבר על טקסט בשביל לענות עליהן.

בנוגע לחיבורים- תכתוב על דברים שמעניינים אותך באמת, אבל לפי חוקים וכללים של ספר פסיכומטרי - צריך ללמוד את חוקי המשחק, לעקוב לפיהם לקחת את זה לעולם שלך ואז לתרגל את זה כמה שיותר כדי שתוכל ליישם את זה על דברים שאתה פחות מתחבר אליהם.

תרגול ממוקד, מטרות ריאליות שאתה רוצה להשיג ממנו ותחקור זו הדרך.
 

jaromor

New member
אהלן

קודם כל, כמו שאמרו לפניי, יש לך ציונים יפים בכמותי ובאנגלית ואתה בטח לא דביל :)
אפשר להסיק מדבריך שאתה מעוניין לעשות פסיכומטרי נוסף, ולכן אתן לך כמה עצות לגבי שיפור החלק המילולי:

* פרקי מילולי- בניגוד לתחומי לימוד אחרים, הפרק המילולי בפסיכומטרי מבוסס ברובו על יכולות הבנת הנקרא שהשיפור שלהן נבנה על פני זמן. כל קריאה בעברית יכולה לשפר את הרמה שלך, אבל לדעתי כדאי להתמקד כמה שיותר בחומרי הבנת הנקרא פסיכומטריים ולהתמודד איתם לאורך זמן.
אתה יכול לעשות לעצמך מנהג לפתור בכל בוקר (או בכל ערב) שני קטעים של הבנת הנקרא ולתחקר אותם. אפשר בכמה שבועות הראשונים לפתור ללא זמנים (תוך התמקדות בהבנה מעמיקה), ובהמשך הדרך לעבור לפתור עם זמנים.
מאיפה להשיג חומרים? שים לב שבנוסף לבחינות במתכונת החדשה שמפרסם המרכז הארצי, בכל הבחינות במתכונת הישנה יש קטעי קריאה מעולים לתרגול (כ-15-20 בחינות). כמו כן, בכל הבחינות המשולבות, כ-10 בחינות, (מופיעות באתר המרכז הארצי תחת הכותרת "combined/english") יש קטעי הבנת הנקרא טובים בעברית (יש שם גם תרגום באנגלית, אבל אתה תפתור את הקטעים בעברית). בנוסף, באתרי חלק מהמכונים אפשר להשיג סימולציות חינם, שגם בהן יש קטעי הבנת הנקרא (מיכל פרסמה הודעה עם קישורים לסימולציות חינם). בקיצור, אין נוסחת קסם אבל לא חסרים חומרים שיוכלו לעזור לך להשתפר.

* חיבור - בניגוד ליכולות הבנת הנקרא, את רמת החיבור *כן* אפשר לשפר תוך זמן קצר יחסית על ידי היצמדות למבנה קבוע ולמילות קישור. ממליץ לך ללמוד באופן ממוקד את נושא החיבור וכמובן לתרגל חיבורים מהבחינות החדשות של המרכז הארצי.

בהצלחה!
 

22youngguy

New member
רב תודות לכם! עזרתם לי מאוד.


 
למעלה