שאלה

מנחם בן1

New member
שאלה

האם בטירונות רואים שזאת טירונות מתנדבים?
יש עוד אנשים באיזור שם? או רק אלה של הטירונות?
ועוד שאלה
אם אני מתנדב אחרי הטירונות יראו במהלך השירות שלי שאני מתנדב או ניתן להסתיר את זה?
וחוץ מהשירות שנתיים.. את זה נאריך

מנחם בן1

New member
עוד שאלה

מה זה תעודת מתנדב?
זה כאילו כמו אצל חייל רגיל מראה את הפטורים?

liavavraham

New member
היי

שרשרתי לך את 2 ההודעות שפתחת.
אבקש ממש לשרשר בפעם הבאה (להגיב להודעה שאתה יוצר), במקום לפתוח הודעות כפולות כל פעם.
תוכל לקרוא כאן אודות השרשור:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=10&aId=20
בנוגע לשאלתך,
טירונות מתנדבים, כשמה כן היא.
בנוגע לשירות, כבר דנו על הנושא הזה בעבר.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?ForumId=1177&MessageId=175633905
בתעודת מתנדב רשומים כל הפטורים שלך ושהינך מתנדב בשירות חובה בצה"ל.

hillator

New member
אם תראה אותה יראו אותה

יש חיילים שמשתמשים בזה כנשק נגד משטרה צבאית

hillator

New member
חיובי

אבל את הפטורים רצוי גם לקבל על טופס 102 לפחות השלישה שלי אמרה שזה ככה יותר נוח לה .

hillator

New member
תשובה

1. לא ההיתי בטירונות מתנדבים ההיתי בקק"צ מתנדבים. לא הופיע על כל אחד מדבקה "מתנדב" אבל בגדול יודעים מי זה מה. מלבד הקק"צ נתנדבים היו שם כל מיני טירוניות וקורסי מכים.. לא הסתובבנו איתם ולא רצינו להסתובב איתם.
2. מה הכוונה יראו? למה אתה חושב שמתנדב זה משהו רע שצריך להסתיר? שדדת בנק? גנבת ממישהו? רצחת? כל הכיון חשיבה הזה נראה לי פסול. בגדול השלישה תדע שאתה מתנדב:
* מספר פרופיל
* פטורים רפואים
* אתה לא תופס לה תקן.

המפקד הישיר שלך ידע גם . אף אחד לא ידע למה אתה מתנדב כי יש סודיות רפואית. ממליצה לא להיות חכם בלילה ולספר (אני למשל יכולה להגיע לאישפוז על חלב מן הראוי שהאנשים שעובדים איתי יכירו כדי שלא בטעות ישימו לי חלב או משהו כזה ). אני יכולה להגיד לך שאין מה להתבייש בזה שאתה מתנדב. בתור מי שסרן בחיל האוויר ועבדה המון עם מפקדים. אני יכולה להגיד לך שבכל פעם שרק יכלו המפקדים שלי תמיד ציינו את זה לטובה ותמיד קיבלתי המון מחמאות ושבחים על זה. הכל תלוי בגישה של איך הבן אדם מתנהג. נכון ההיתי פטורה מקצין תורן ולינת לילה אבל יפה מאוד ביליתי בבית הדין ביפו בלערוך משפטים לכל מיני חיילים שהוגש נגדם כתב אישום ומספיק פעמים עבדתי גם בשישי וגם בשבת. דרך אגב מפקדים בגדול מעדיפים חייל שלא שומר כי אז הוא עובד יותר זמן. המפקד הישיר שלי לשעבר (רס"ן) מאוד אהב את הרעיון שיש לו סרן בגף שאי אפשר לשלוח אותך להגנ"ש לשבוע באמצע פרוייקט.

liavavraham

New member
הם לא יוכלו לדעת, אלא אם כן תספר להם.

מחזק מאוד את התגובה של הילה (hillator)

hillator

New member
ככה

הם לא אמורים לדעת.. (נצא מנקודת ההנחה שהחיילים שירשתו איתך הם לא לוחמי סייבר שיפרצו למחשבי חיל רפואה בלילה)..
אבל שוב מה הבעיה שידעו? פעם גם אני ההיתי בגישה הזאת של בושה וכל שניה "מה יגידו" היום זה פשוט לא אכפת לי.. הרבה פעמים אנשים שעבדו איתי או משהו כזה וגם שעברתי תפקיד שאלו אותי "לא יצא לך לבצע הגנ"ש" או נגיד מישהו נכנס למשרד אם איזה חטיף ושואל אם אני רוצה. פעם ההיתי מתביישת היום ממש לא. ורוב התגובות שאני מקבלת הן בכיון של:
** איזה חבל אסור לך לגעת ב... איך אפשר בלי גלידת בן אנג ג'רי
** איזה מגניב את עושה תורניות שיפוט... גדול.
תצא מנקודת הנחה שלכולם יש דברים הרבה יותר חשובים לעשות בחיים מאשר להתעסק ב"מי כן ומי לא עושה שמירות"

מנחם בן1

New member
המשך

אם אני בבסיס שחוזרים כל יום הביצה כולם.. חוץ מהמפקד אני יוכל להסתיר את זה שאני מתנדב...
דלא תחשבו דאני מתבייש פשוט זה בגלל מה שקיבלצי ממנו פטור ולא מצאים לי שאלוצ ושידעו

hillator

New member
אסור לאף אחד

מהגורמים של השלישה או המפקד להגיד שאתה מתנדב

גם אם יודעים שאתה מתנדב אף אחד לא יודע אם קיבלת פטור על בעיית שמיעה\ראייה \נפש או אלרגיה לאגוזים

בד"כ המפקד הישיר שלך (בדרגת סרן ומעלה) לא איזה סמל שישב שולחן לידך ישאל אותה למה.. לא כי זה עניינו פשוט באמת למקרים שיהיו בעיות.. בתור מי שיש לה חיילים תמיד בשיחת הפתיחה אני שואלת על בעיות ודברים שאני צריכה לדעת. כדי שאני אדע איך להתמודד עם דברים. לא דווקא ממתנדבים אם חייל יגיד שיש לו בעיות בבית אני מייד ארשום לעצמי לברר האם הוא קיבל הקלות ת"ש , האם יש שם בעיות, זה חלק מהעבודה שלי להתעסק בזה.

hillator

New member
ד"א

אתה מוזמן לדבר איתי בפרטי ניראה שהנושא מאוד מדאיג אותך ובאמת אין ממה

למעלה