שאלה

שאלה

אני מקווה שזה הפורום המתאים. חורים שחורים - מהם ואיך הם נוצרים בדיוק? כל פעם שאני מנסה לקרוא הסברים אני לא מבינה גם הרבה מושגים אחרים. מישהו יכול להסביר לי בפשטות? ובעברית? תודה שין.

2_be

New member
בטח שזה הפורום המתאים ../images/Emo13.gif

דבר ראשון ברוכה הבאה
כמעט כבר התחלתי להקליד הסבר, אבל נזכרתי שפה יש הסבר בסיסי מאוד ברור. אז את מוזמנת לנסות. אם לא תביני משהו את מוזמנת לחזור
חוץ מזה יש עוד מקומות רבים עם הסברים אבל עדיין, נראה לי שפה יש את ההסבר הכי ברור שאפשר למתחילים.

2_be

New member
ושכחתי גם..

בתמונה רואים עדות לחור שחור מסתתר.וההסבר לזה בא מפה.

atheist22

New member
עדויות לחורים שחורים

התמונה שהבאת היא כמובן לא עדות לחור שחור. זה בסה"כ ציור. אגב בקשר לעדויות לחורים שחורים(ויש ממש מלא), בדיוק עכשיו התפרסם כי ניתנה עדות מוחצת לקיומו של חור שחור במרכז הגלקסיה שלנו. גם המסה של החור השחור חושבה והיא עומדת על 3.7 מיליון מסות שמש.

קודם תודה, ואחרי זה - עוד שאלות

תודה שהגבתם, והאתר באמת הסביר. (פחות או יותר), אבל עוד כמה שאלות: 1. באתר היה כתוב שמהירות הבריחה מכדור הארץ היא 2.11 ק"מ בשניה. זה אומר שכאשר משגרים מעבורת או טיל כלשהו לחלל המהירות שלו חייבת להיות גדולה מ-2.11 ק"מ לשניה? זן הכוונה ב"מהירות הבריחה"? 2. ענק אדום, ננס לבן? חשבתי שכבר עזבתי את פורום סרטים מצויירים ודיסני היום.
מה זה בדיוק? 3. איך בדיוק החור השחור בולע חומר. כלומר.. הוא מושך אותו אליו בגלל כח הכבידה והחומר לא מצליח להשתחרר? 4. האם עצם שישוגר לחלל יוכל להגיע לחור שחור שכזה? מה יקרה לו שם?

קודם תודה, ואחרי זה - עוד שאלות

תודה שהגבתם, והאתר באמת הסביר. (פחות או יותר), אבל עוד כמה שאלות: 1. באתר היה כתוב שמהירות הבריחה מכדור הארץ היא 2.11 ק"מ בשניה. זה אומר שכאשר משגרים מעבורת או טיל כלשהו לחלל המהירות שלו חייבת להיות גדולה מ-2.11 ק"מ לשניה? זן הכוונה ב"מהירות הבריחה"? 2. ענק אדום, ננס לבן? חשבתי שכבר עזבתי את פורום סרטים מצויירים ודיסני היום.
מה זה בדיוק? 3. איך בדיוק החור השחור בולע חומר. כלומר.. הוא מושך אותו אליו בגלל כח הכבידה והחומר לא מצליח להשתחרר? 4. האם עצם שישוגר לחלל יוכל להגיע לחור שחור שכזה? מה יקרה לו שם?

תשובות

1) מהירות הבריחה מכוכב היא המהירות בה עצם יכול להשתחרר כח המשיחה של אותו כוכב, אז כן, מעבורת צריכה להגיעה למהירות הזאת כדי לצאת מכדור הארץ. 2) ננס לבן- אחרי שכוכב כמו שמש שורף את כל ה"דלק" שלו הוא מתפרץ בגל הדף ענק, אחריו נשארים שאריות קטנות של אפר בלתי-אקטיבי! 3) חור שחור - תאר לך כוכב כל-כך דחוס שמהירות הבריחה ממנו גדולה ממהירות האור, כך שאפילו האור לא יכול לברוח ממנו. וכידוע אי-אפשר לנועה במהירות שהיא יותר גדולה ממהירות האור, אז בעצם שום דבר לא יכול לברוח ממנו! מכאן הוא גם נקרה חור שחור, בגלל שלא משנה באיזה צבע העצם, בגלל שהאור לא חוזר ממנו אנחנו רואים אותו בשחור. תופעה דומה נקראת "הסחה לאדום" בה אור הבורח מכוכב ששדה המישכה שלו גדול מאוד והאנרגיה של האור הופכת לאנרגיה פוטנציאלית, מכאן שהתדירות שלו יורדת, ובגלל שאורך הגל הארוך ביותר הוא של הצבע אדום, האור הופך לאדום. לא משנה באיזה צבע הכוכב אנחנו נראה אותו בצבע אדום! 4) תלוי איך הוא יתקרב לחור, סביר שהוא ימשך אליו ויתחיל להסתובב סביבו במין "נפילה אין-סופית", או במיקרים יותר נדירים,אך שכיחים יותר בחורים שחורים סופר מסיביים , כאשר נוצרת נפילה לא אין-סופית הוא פשוט יתרסק על החור השחור.

עם אתה רוצה ללמוד יותר

יש ספר טוב שמתאים למתחילים ולמתקדמים, הוא נקרה: "פיסיקה מודרנית"\ ד"ר יורם אשל הוצאת "אשל". הוא נמכר בכל חנויות הספרים. או גם המלצתי על הרבה ספרים טובים, ברשרוש על ספרים באחת ההודעות.

ailag

New member
ננס לבן

זה לא שארית כוכב קטנה וקרה שנשארת אחרי שהוא עבר את השלב של הענק האדום? ושכחת לפרט על הענק האדום (אני עלולה לטעות כאן, מזמן לא למדתי אסטרונומיה/אסטרופיזיקה בצורה מסודרת). אתה בטח יודע, אז ההסבר הוא ל"שין שנית". כאשר כוכב מסיים את ה"דלק" שהוזכר, כלומר מסיים את החומר לפעולה הגרעינית שבתוכו, הוא מתחיל "למחזר" את החומר שהוא יצר בתהליך הקודם. בתהליך הזה, הכוכב גדל (אם אני זוכרת נכון, רדיוס השמש יגיע לזה של רדיוס מסלול כדוה"א או מאדים.. ? והשמש שלנו אפילו לא כ"כ גדולה יחסית לאחרות) ונהיה ענק אדום. כשהחומר מתכלה הענק קטן ונהיה ננס לבן. (או לפעמים כוכב ניוטרונים? את זה אני כבר פחות זוכרת)

למעלה