שאלה

Dave1972

New member
שאלה

בזמנו כששאלתי כאן למה הגלוקומטר מראה בסביבות ה-150 בבדיקה הראשונה של הבוקר, למדתי מכם 2 דברים:
1. לבצע את הבדיקה מיד עם הקימה בבוקר ולא לחכות עוד כ-3 שעות עד שאני מגיע לעבודה (ובנתיים לא מכניס כלום לפה).
2. לאכול משהו (שומני כמדומני) לפני השינה.

זה היה "אז" (לא כזה רחוק. אולי חודש אחורה).
היום ביצעתי את הבדיקה באותה צורה "לא נכונה" של פעם. פיתחתי אתמול שפעת ועזבתי את העבודה באמצע היום. הדבר המוצק האחרון שהכנסתי לפה היה ארוחת הצהריים - חזה עוף ואורז עם ירקות מאודים והדבר האחרון הנוזלי שהכנסתי לפה היה קפה (עם חלב סויה, ללא סוכר, ללא ממתיקים) בסביבות 17:00. אחרי זה קרסתי עם חום גבוה. לקחתי אתמול גלוקומין אחד לאחר ארוחת הצהריים וכשהתעוררתי בשתיים בלילה שטוף זיעה ונזכרתי שלא אכלתי לפני השינה וכן לא לקחת את הגלוקומין השני, היה ברור לי שאני לא הולך לעשות את הטעות הזו של לאכול ב-2 בלילה, גם אם זה אומר שאני לא אקח את הגלוקומין השני. מה גם שלא הייתי רעב בכלל (תופעה מאד נפוצה אצלי לאחרונה).

בקיצור, קמתי ב7:00 בבוקר (תודה לאשתי שריחמה עלי) ולא התפניתי עד 9:30. אז החלטתי שבא לי לבדוק מה רמת הסוכר שלי.
התוצאה - 127.

טוב? רע? דעתכם?

tulkin

New member
כשאתה חולה, ממילא הסוכר בדם מתנהג באופן בלתי צפוי

mrkorr

New member
היפו

לקום בשתיים בלילה שטוף זיעה זה אומר שחווית היפוגליקמיה=סוכר נמוך בדם.
כמה נמוך? אם היית מייד בודק היית יודע.
לא לאכול או לא לשתות משהו מתוק זו החלטה לא טובה כשיש היפו', כמו למשל לקפוץ פארקור בין מרפסות של ביניינים גבוהים בחיפה.
אולי לא יקרה כלום... ואולי כן ייקרה.
אם הסוכר היה ממשיך לרדת, (בגלל כל סיבה שהיא) היית עלול להתעלף, לאבד הכרה ולהגיע אפילו לתרדמת.
הכי סיוט זה לאכול כשחולים, אז מומלץ לא לקחת תרופות כרגיל, אפילו במחיר של סוכר קצת גבוה (לדעתי).
טוב מאד שלא לקחת את הגלוקומין השני.
תכין לך סוכריות גלוקוז שאותן אפשר למצוץ או ללעוס במקרה של היפו. זה אפילו נסבל כשחולים.

tulkin

New member
לא נראה לי....

למיטב ידיעתי דייב לא לוקח אינסולין או תרופה אחרת שעלולה לגרום להיפוגליקמיה. לא סביר שזה מה שקרה. יש עשרות סיבות אחרות מדוע קמים באמצע הלילה. במיוחד שדייב אמר שהלך לישון עם חום גבוה, הרבה יותר סביר שהזיעה וההתעוררות נבעו מירידת החום. בטח שלא צריך לקחת גלוקוז במצב הזה :)
&nbsp
&nbsp

Dave1972

New member
הזיעה היתה בגלל החום כתוצאה מהשפעת

לא חושב שזה בגלל היפו. אבל נקודה מעניינת שאשתדל לזכור.

אבו זקן

New member
גלוקומין לא גורם להיפו

לדעתו של הרופא שלי גלוקומין לוקחים בלי קשר לשאלה מה אכלת ואם אכלת, חוץ מזה שצריך לקחת אותו אחרי הארוחה כדי למנוע תופעות לואי לא נעימות כמו כאבי בטן (מעולם לא חויתי).

תומרונתם

New member
מנהל
לדעתי - טוב!

כמו שכבר ענו לפני, במחלה ערכי הסוכר עולים כי הגוף עסוק במלחמה בפולשים, ולכן מדידה של 127 גם אחרי צום ארוך, גם מחלה, וגם מדידה הרבה לאחר הקימה - זה טוב

&nbsp
תהיה בריא!

למעלה